Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Sabinko ale będzie pięknie jak zrealizujecie ten pomysł ;:333
Liliowce żółte słoneczka,ocieplają atmosferę ;:3
U mnie dziś tylko 6 stopni,zimnica,ale muszę jechać na działkę popryskać róże ;:71

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

uwielbiam te liliowce. chyba jako jedne z niewielu przepięknie, intensywnie pachną, a do tego ten żółty..

Obrazek

Wiesz może jak się nazywa ten liliowiec? Bardzo wcześnie kwitnie :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Koncepcja świetna, trzymam kciuki za realizację....lubię kamień w ogrodzie ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Piątek i sobota to chyba jedna wielka pogodowa pomyłka :evil: padało, grzmiało i psuło humor. Wczoraj momentami wyszło słońce, chyba z okazji dnia dziecka, bo dzisiaj znowu pada ;:223 Moje wykopki zamieniły się w basen i nawet nie mam ochoty patrzeć w tamtą stronę bo normalnie wszystkiego się odechciewa :cry: Prognozy na ten tydzień zostawiają promień nadziei na środę. Podobno mają wrócić upały, a do tego czasu trzeba się ratować słonecznymi zdjęciami ;:224

Jolifleur, nie mam pojęcia cóż to za liliowiec. Dostałam go od mojej mamy bo rozrasta się w błyskawicznym tempie, no i oczywiście pachnie, a tego najbardziej poszukuję u roślin
Izolek, Hanna, Annes, Aguś, bardzo mi miło, że przypadła wam do gustu moja koncepcja wypoczynkowego zakątka. Marzy mi się coś takiego naturalnego, zatopionego w roślinności ;:173 Gdzie można leżeć i wąchać i oglądać. Dlatego też wybierając np lilie kupiłam w większości orientalne, mocno pachnące.. a boki obsiałam groszkiem pachnacym i maciejką..będzie się działo, mam nadzieję :tan

po weekendzie, nie koniecznie pogodowo udanym, mam dla was serię zdjęć. Odrobinę większą niż zwykle ;:183

Moja oczekiwana Monika zakwitła..jeśli ktoś ma dla niej inną nazwę to zapraszam. Kupiłam ją jako nn i teraz sama nie wiem czy to Monika czy Flora Danica

Obrazek

Obrazek

Augusta Louise, nie potrafię uchwycić jej koloru..śliczniutka jest i cudnie pachnie

Obrazek

Cornelia testuje moją cierpliwość

Obrazek

aster alpejski..niezniszczalne bylinki

Obrazek

rugosa niedzielnego poranka..

Obrazek

..po opadnięciu rosy przyciąga całe roje pszczół, trzmieli i innych latających owadów

Obrazek

rozkwitają się kolejne piwonie..

Obrazek

Obrazek

ten sam kolor inny kształt kwiatu i różny zapach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

doczekałam się mojej serduszki..pierwszy i jedyny kwiat :roll:

Obrazek

żylistek zakwitł w donicy :oops:

Obrazek

ogólne widoczki

Obrazek

kocham naparstnicę..chyba z wzajemnością :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

już się nie doczekam jak lawenda zakwitnie na całego

Obrazek

oto mój basen po sobotniej ulewie..

Obrazek

i zakupy na pocieszenie..niech żyją wyprzedaże w OBI :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta pogoda i mnie wkurza, bo ile może padać :evil: Nic się nie da zrobić. Chwasty już są ogromne, a hosty już kolejny tydzień czekają na sadzenie ;:223
Rhapsody in Blue też sobie kupiłam 3 tygodnie temu :tan
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Sabinko ja też patrząc na wysmukłe łodyżki lawendy już nie mogę doczekać się kwitnienia ...akurat teraz pasowała by do naparstnic :D Pięknieją ci te rabaty w oczach kochana :D Piwonie dla samego zapachu będę ich z pewnością mieć więcej ,są niesamowite ;:167 No i tradycyjnie zazdroszczę udanych zakupów :D
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Sabinko współczuję brzydkiej pogody.U mnie weekend był słoneczny ale za to dzisiaj od rana pada i jest potwornie zimno.Chyba też pokuszę się o naparstnice w swoim ogrodzie bo świetnie się prezentują.Fajne zakupy ;:138 Szkoda,że u mnie w okolicy nie ma OBI ;:223
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pogoda i u Nas nie najlepsza chociaż opady występują naprawdę w bardzo małych ilościach, jednak to odczucie zimna, chyba już przyzwyczaiłam się, że latam na letniaka.
Piękne portrety na ten szary dzień, dziękuję ;:168
Naparstnice faktycznie zjawiskowo u Ciebie kwitną.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko u mnie po 4 dniach deszczu od kilku dni przyświeca słonko,a dziś bawi się ze mną w kotka i myszkę,raz wychodzi i za chwilę znika,rano było chłodno...może jutro się wybiorę na działkę...róże zaczynają się ścigać,która pierwsza ;:306
Zakupy zrobiłaś przednie,ten clemek był na mojej liście zakupowej,ale on podobno delikatny,a ja nie mam gdzie przechować,więc będę podziwiała u innych...nie można mieć wszystkiego ;:224
Naparstnice Cie lubią,widać je na rabatkach,pierwszy rok zakwitły u mnie,oby chciały się wysiać ;:333
Rhapsody in Blue mam kilka lat,co roku zakwita pięknymi,fioletowymi kwiatami,ale nie chce urosnąć większa ;:224

Życzę Ci,aby pogoda się polepszyła :uszy
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu/Sweety, powojnika i Rhapsody sadziłam w przerwie między deszczem. Mąż tylko pukał mi w czoło z okna jak zobaczył :;230
Beatko, Piwonii mam w sumie 17 odmian. Tyle że większość sadzona ubiegłej jesieni lub allegrowe - wiosny ( na ich kwitnienie przyjdzie mi jeszcze poczekać patrząc na mizerność kłącza), na moje nieszczęście brakuje mi miejsca, a na liście jest jeszcze co najmniej 5-6 absolutnych must have ;:306 ;:224
Ann_30, naparstnice powinnaś już wysiać i na jesień przepikować na odpowiednie miejsce. Ona kwitnie w drugim roku po wysianiu ;:108 nawet nie wiesz jak zazdroszczę ci tego słońca ;:173 U nas coś tam się przebiło i znowu chmurzyska..i również zimno ;:29
Agnieszko, wypełzłam z ciepłych pieleszy, żeby zrobić tradycyjny obchód i pstryknąć parę zdjęć..wróciłam z czerwonymi rękami i nosem jak po kilku głębszych :roll: . Paskudnie ;:222
Annes, nawet mi nie mów że on taki delikates ;:223 Wsadziłam go do gruntu i pewnie trzeba będzie go konkretnie okrywać tak?? nie mów nawet, że będę musiała go wykopywać na zimę :shock: Rhapsody według opiski na dołączonej karteluszce ma rosnąć do 1.20m Jaka jest u ciebie??

Wiecie co, pozwolę sobie zamęczyć was goździkami ;:108 Nie wiem dlaczego wiele osób ich nie lubi..,mnie zachwycają ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

każdy ma coś niesamowitego w sobie, a to dopiero początek kwitnienia

Obrazek

ciekawa jestem czy pleść nie siądzie na owoce..wszystko małe i większość na ziemi

Obrazek

podobnie koktajlówki..

Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko piękne masz piwonie , moje uczą mnie cierpliwości ;:224 fotka astra alpejskiego boska ;:63
goździki zachwycające i ile odmian ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko fotki goździków cudowne,a czerwony po prostu boski ;:333
Przesyłam Ci link do clemka

http://www.clematis.com.pl/pl/informacj ... go-odmiany

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, goździki wysiałam raz z mieszanki i teraz mam własne samosiejki. Moje piwonki z allegroo uczą cierpliwości. w ta,tym roku nie kwitły, w tym wypuściły pączki i wszystkie pozasychały..Za rok mają ostatnią szansę :twisted: .
Aniu, ślicznie dziękuję za info. Teraz mam dopiero dylemat..wsadzać go do donicy czy zaryzykować zimowanie. Odmiana faktycznie wygląda pięknie na zdjęciach, ale żaden ze mnie koneser i spec ogrodowy..oby mi przetrzymał :roll:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko a masz gdzie przezimować to cudeńko? Jeśli tak to do donicy go posadź ;:333 Może uda się go przezimować ;:333
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to nie jest tak, że mam..ale jak zacznę czarować to gdzieś go od biedy utknę..choćby na ganku będzie straszył ;:306 muszę przemyśleć..ostatecznie usypię mu kopiec jak dla róż i przykryję stroiszem..dobrze, że chociaż wyprzedaż była i zamiast 38 zapłaciłam 11 zł. jak zmarnieje to nie będę sobie pluła w brodę :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”