Wiejski ogród cz.15
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski ogród cz.15
Dziękuję Marysiu! Chętnie powiększę kolekcję, bo bardzo mi się podobają te zimowe kwiaty 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Jakie śliczne masz ciemierniki
a szczególnie ten różowy 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
IWONKO przepraszam, ale coś mi na wzrok padło i nie zauważyła Twojego wpisu!
Ale próbować trzeba, bo na razie to mam ich bardzo dużo, a podzielone są miesiącami i dniami.
Martusiu ja się też zasiedziałam i nie bardzo lubię jak kilka dni z rzędu wyjeżdżam z domu, a imprezy często występują seriami. Podziwiam moją koleżankę, która nie usiedzi i stale gdzieś chodzi, organizuje imprezy. Ciemierniki lubią chyba glinę, bo nieźle u mnie rosną. Zobaczymy jak zniosą ostatnie dzielenie jak dobrze to podzielimy je znowu!
Kasiu na razie trzymam na nie, żeby nie było jak rok temu kiedy miały kwiaty i pączki i w lutym czy marcu przyszedł marznący deszcz skuł je lodem i w kwietniu były kwiaty przemrożone.
Tereniu to są moje ulubione pierwsze kwiaty, mam jeszcze taki śliczny od Lidzi
kwitnie cały sezon aż do teraz !
Ale próbować trzeba, bo na razie to mam ich bardzo dużo, a podzielone są miesiącami i dniami.
Martusiu ja się też zasiedziałam i nie bardzo lubię jak kilka dni z rzędu wyjeżdżam z domu, a imprezy często występują seriami. Podziwiam moją koleżankę, która nie usiedzi i stale gdzieś chodzi, organizuje imprezy. Ciemierniki lubią chyba glinę, bo nieźle u mnie rosną. Zobaczymy jak zniosą ostatnie dzielenie jak dobrze to podzielimy je znowu!
Kasiu na razie trzymam na nie, żeby nie było jak rok temu kiedy miały kwiaty i pączki i w lutym czy marcu przyszedł marznący deszcz skuł je lodem i w kwietniu były kwiaty przemrożone.
Tereniu to są moje ulubione pierwsze kwiaty, mam jeszcze taki śliczny od Lidzi
kwitnie cały sezon aż do teraz !
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Przepiekne ciemierniki! Mój jeden powoli zbiera się do kwitnienia, ale pewnie wystartuje w okolicy swiąt dopiero....
- Maska

- Kontakt:
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Lubią glinę? To dobre wieści
U mnie też glina, ale rozluźniłam im nieco ziemię torfem. Mam nadzieję, że się dobrze zaaklimatyzują 
- Maska

- Kontakt:
Kasiu dostał takie przykazanie, róża od Ciebie wypuściła kiełki, ale siedzi w kopcu po uszy!
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu mam tylko nie wiem jakie
jeszcze nie kwitły
u dwóch widzę pączki 
- Maska

- Kontakt:
Tereniu to już niedługo sprawa się r......e
ja mam jeszcze kupionego w tym roku korsykańskiego i jakieś siewki dostałam ale siewki to nie wiem kiedy zakwitną. Poluję jeszcze na cuchnącego 
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Masko, nie wybrałaś u Sławka irysów, a tam takie piękne róże przypadły nam w udziale na koniec zabawy 
Ciemierniki od Ciebie, posadzone latem, ciekawa jestem kiedy zakwitną. Czy jest jakaś reguła?
Ciemierniki od Ciebie, posadzone latem, ciekawa jestem kiedy zakwitną. Czy jest jakaś reguła?
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu nie szukaj już cuchnącego, dostaniesz na wiosnę ode mnie, tylko przypomnij się. On się u mnie niesamowicie rozsiewa i co roku mnóstwo wyrzucam na kompost.
- Maska

- Kontakt:
Jesteś Irminko a to Ty u chłopaków siedzisz
Nie byłam u Sławka, bo gonię po tych wątkach już niedługo 20 tys. postów będę miała....nie nadążam
Z tego samego miotu u Kasi ciemiernik ma już pączki więc może Twój też będziesz miał
Lidziu przypomnę się chętnie i już nie wyrzucaj nic na kompost proszę
albo zrób listę roślin przeznaczonych na kompost 
Nie byłam u Sławka, bo gonię po tych wątkach już niedługo 20 tys. postów będę miała....nie nadążam
Z tego samego miotu u Kasi ciemiernik ma już pączki więc może Twój też będziesz miał
Lidziu przypomnę się chętnie i już nie wyrzucaj nic na kompost proszę
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu, ciężko Cię dogonić z czytaniem a co dopiero z pisaniem.Mnie brakuje czasu a jeżeli już go mam to jestem zmęczona i tylko czytam.
Byłam na giełdzie ogrodniczej zabrałam się z koleżanką, jechałam po nic , bo nie sezon na rośliny.Jednak wypatrzyłam golterię do ogródka, doniczkowych nie mogę mieć więcej, brak miejsca.Szkoda że nie mogę sobie popatrzeć na golterię pojechała do koleżanki, za miesiąc się spotkamy to się napatrzę do wiosny.
Tak to jest jak się ma
Miłego dnia 
Byłam na giełdzie ogrodniczej zabrałam się z koleżanką, jechałam po nic , bo nie sezon na rośliny.Jednak wypatrzyłam golterię do ogródka, doniczkowych nie mogę mieć więcej, brak miejsca.Szkoda że nie mogę sobie popatrzeć na golterię pojechała do koleżanki, za miesiąc się spotkamy to się napatrzę do wiosny.
Tak to jest jak się ma
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piekne ciemierniki.
Mój pierwszy aparat to start B, taki na szerokie klisze, z lustrzanką. Wszyscy w tym czasie robili druhami , a potem smienami.
Mój pierwszy aparat to start B, taki na szerokie klisze, z lustrzanką. Wszyscy w tym czasie robili druhami , a potem smienami.