Iwonka sporo masz tych doniczek.....ja sobie kupiłam jedną dużą i ....czeka, bo na razie nie mam co do wsadzenia...ale sama rozumiesz bardzo mi się spodobała.
Rewolucja w naszym ogródku - Iwcia&Patyrek
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rewolucja w naszym ogródku - Iwcia&Patyrek
Jednym słowem fuksje....
śliczne są fuksje.
Iwonka sporo masz tych doniczek.....ja sobie kupiłam jedną dużą i ....czeka, bo na razie nie mam co do wsadzenia...ale sama rozumiesz bardzo mi się spodobała.
- Iwcia&Patyrek
- 500p

- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu fuksji mamy już troszkę;). Najstarsze mają z cztery lata. Co roku cos dokupujemy, zresztą sama wiesz jak to jest;).Później poszukam ich nazw i wkleję. Doniczki kupujemy na przecenach pod koniec sezonu;). I tak to się ciągnie;).
Reniuniek ten wysoki biały kwiat to agapant. Niestety w tym roku troszkę zaniedbany, nie był dokarmiany i ledwo jednym kwiatkiem zakwitł, a w zeszłym roku miał aż sześc. No, ale tak jak w tym przysłowiu: "Jak dbasz tak masz"
Pozdrawiam
Iwona

Reniuniek ten wysoki biały kwiat to agapant. Niestety w tym roku troszkę zaniedbany, nie był dokarmiany i ledwo jednym kwiatkiem zakwitł, a w zeszłym roku miał aż sześc. No, ale tak jak w tym przysłowiu: "Jak dbasz tak masz"
Pozdrawiam
Iwona

do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Iwcia dzięki muszę sobie go dopisać do listy chciejstw 
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Iwonko widać , ze dobrze dbasz , bo ślicznie masz (ale mi się rymnęło )
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Hej
jakieś fotki by się zdały
jakieś fotki by się zdały
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IWCIU zajrzałam do Ciebie i Alchymist powalił mnie swoją wielkością a te wszystkie piękne liliowce . Szkoda ,że już bliżej zimy i znowu trzeba będzie czekać tyle miesięcy na te piękne kwiaty
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witam serdecznie.Zawsze zazdroszcze tym co maja przy domku ogródki,bo piękno przyrody możecie podziwiać każdego dnia .Wasz naprawdę jest ładny. pozdrawiam
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
W zeszłym roku zaprezentowane były tutaj piękne zdjęcia pierwiosnka łyszczaka i azali.
Miło byłoby znowu je zobaczyć ;)
Miło byłoby znowu je zobaczyć ;)
- Iwcia&Patyrek
- 500p

Witam po dłuższej przerwie.
Priamie miło, że zajrzałeś;). Nas jakiś czas nie było, przebywalismy na Kaszebach i dopiero teraz próbujemy się z wszystkim uporac. Ten rok był dla nas trochę dziwny, a wiosna przyniosła bardzo smutne odkrycia w ogrodzie. Sporo roślin nam "wypadło", albo w skutek mrozów albo z powodu szkodników. Znikły łany tulipanów i hiacyntów, różę wyciągłam ręką bo się okazało, że "jest w powietrzu", pod nią rozległe korytarze. Wczoraj wykopałam plastikowe koszyczki na tulipany, które o zgrozo nie miały dna.....
Musielismy wszystko wykopac i zrobic nowe "bezcebulowe" nasadzenia.
W drugiej części ogrodu też wypadło wiele roślin. Najbardziej mi żal pobabcinych róż i oraz róży "American Pillar". Padły liliowce, olbrzymi krzak hibiskusa nie wypuścił liści i wczoraj został wykopany..... ech długo by pisac.
Jako tako to wszystko ogarneliśmy, chociaż kila roślin czeka jeszcze na wykopanie... Czekam też na nowe trzy róże i hosty...
Jutro zrobię kilka zdjęc i je wkeję.
Pozdrawiam
Iwona
Priamie miło, że zajrzałeś;). Nas jakiś czas nie było, przebywalismy na Kaszebach i dopiero teraz próbujemy się z wszystkim uporac. Ten rok był dla nas trochę dziwny, a wiosna przyniosła bardzo smutne odkrycia w ogrodzie. Sporo roślin nam "wypadło", albo w skutek mrozów albo z powodu szkodników. Znikły łany tulipanów i hiacyntów, różę wyciągłam ręką bo się okazało, że "jest w powietrzu", pod nią rozległe korytarze. Wczoraj wykopałam plastikowe koszyczki na tulipany, które o zgrozo nie miały dna.....
Musielismy wszystko wykopac i zrobic nowe "bezcebulowe" nasadzenia.
W drugiej części ogrodu też wypadło wiele roślin. Najbardziej mi żal pobabcinych róż i oraz róży "American Pillar". Padły liliowce, olbrzymi krzak hibiskusa nie wypuścił liści i wczoraj został wykopany..... ech długo by pisac.
Jako tako to wszystko ogarneliśmy, chociaż kila roślin czeka jeszcze na wykopanie... Czekam też na nowe trzy róże i hosty...
Jutro zrobię kilka zdjęc i je wkeję.
Pozdrawiam
Iwona
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
U mnie było podobnie z tulipanami. Została mi może 1/3. Hiacyntów mam mało ale an całe szczęście nic ich nie ruszyło. Z różami też nie jest źle, ale krety i nornice dużo zniszczyły...
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Iwonko nie spieszcie się z wykopywaniem.
Dużo roślin odbija od korzeni i szkoda od razu skazywać je na zniszczenie.
W tym roku wszyscy ponieśliśmy straty, ale tak to już jest w życiu ogrodnika.
Raz ma się sukcesy a raz straty - niestety.
Dużo roślin odbija od korzeni i szkoda od razu skazywać je na zniszczenie.
W tym roku wszyscy ponieśliśmy straty, ale tak to już jest w życiu ogrodnika.
Raz ma się sukcesy a raz straty - niestety.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Piękny ogród;) Jestem pod wielkim wrażeniem pracy
brawo 
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Iwonko dawno mnie tu nie było ja też mam dużo strat w roślinach bardzo mi żal perukowca który miał już 10l i padł oraz hibiskusów też musiałam kupić nowe i wiele innych bylin poszło na śmietnik.pozrrawiam
- Iwcia&Patyrek
- 500p

Witam po rocznej przerwie.
Trochę nas tu nie było, ale znowu zatęskniłam za forum i jestem. Widać, że jak nałóg trudno się z niego wychodzi
. A tylko chciałam sprawdzić kilka róż do ogrodu... i z trzech róż zrobiło się sześć
.
Zaniedbałam trochę wątek, czas go troszkę odkurzyć.
U nas troszkę zmian. Z ogrodu znikł podłużny skalniak, za to pojawiła się rabatka wokół tui i cyprysików. Nie mam niestety tego na fotkach, bo robione było końcem lata i nie wyglądało efektownie, ale dzięki temu ogród z tyłu nabrał większej lekkości (i znalazło się miejsce na basen dla córci
). Wolałabym rabatki no ale cóż. Teraz obmyślam, gdzieby tu jednak przykopać nieszczęsnego trawniczka i różyczki wkopać. A zachorowałam na Pomponellę i Mary Rose i jeszcze kilka więc miejsce znaleźć się musi.;P:P jakoś:)
Póki co wiele bym dała, żeby móc usiąść z moją połowicą z kawusią na krzesełku pod drzewkiem...

i żeby móc podziwiać takie i inne cudeńka

Trochę nas tu nie było, ale znowu zatęskniłam za forum i jestem. Widać, że jak nałóg trudno się z niego wychodzi
Zaniedbałam trochę wątek, czas go troszkę odkurzyć.
U nas troszkę zmian. Z ogrodu znikł podłużny skalniak, za to pojawiła się rabatka wokół tui i cyprysików. Nie mam niestety tego na fotkach, bo robione było końcem lata i nie wyglądało efektownie, ale dzięki temu ogród z tyłu nabrał większej lekkości (i znalazło się miejsce na basen dla córci
Póki co wiele bym dała, żeby móc usiąść z moją połowicą z kawusią na krzesełku pod drzewkiem...

i żeby móc podziwiać takie i inne cudeńka

Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witajcie kochani ,jaki słodki ogródeczek,widzę że będe miała co oglądać
Kwiatuchy ładniusie