Marpy kwiatki i rabatki cz.IV
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV
Telepatycznie byłyśmy u siebie Grażynko w tym samym czasie.
Poskrzypka została zauważona i spotkał ją zasłużony los a dzisiaj spotkałam drugą i też się z nią rozprawiłam ..pierwszy raz widzę ją u siebie !Dziękuję za odwiedziny! Host dużo już u mnie wyszło!

- marpa

Igiełko miło,że zajrzałaś do mnie ! Miło,że Ci się spodobała moja fotka!
Janku - u mnie rzeczywiście jest ciepło ale i bezdeszczowo...na szczęście mam już wodę włączoną na działce to już inne życie jest! Wiosna się śpieszy ale wszystko piorunem przekwita.Dzisiaj już zaczęły opadać płatki magnolii
Krótki był ten spektakl jej kwitnienia.

Janku - u mnie rzeczywiście jest ciepło ale i bezdeszczowo...na szczęście mam już wodę włączoną na działce to już inne życie jest! Wiosna się śpieszy ale wszystko piorunem przekwita.Dzisiaj już zaczęły opadać płatki magnolii
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziś znalazłam kły host. Nie wszystkich, a u Ciebie już liściaste
Zawsze mnie to zadziwia i cieszy, kiedy widać takie różnice w klimacie
Przepadły mi chyba dwa powojniki, nie widzę znaków życia. Ale nie tracę nadziei, mogą jeszcze odbić od korzeni. Wykopać zawsze zdążę 
- marpa

Ewciu - słuszna racja! nie należy się śpieszyć z wykopywaniem roślin bo czasem ich zgon bywa pozorny !
Też mam kilka takich roślin na oku ! Powojniki mi przetrwały ładnie z wyjątkiem jesiennej Justy - na razie nie odbiła po zimie...Dawidiana -Casandra również ale przesadzałam więc...
Ale bez niej akurat się obejdę a miejsce na nową roślinę odzyskam.
Dzisiaj u mnie ma być chłodniej ..a liczyłam,że rodzinka wpadnie na grillowanie ,to ją wykorzystam do różnych zadań...

cdn...
Dzisiaj u mnie ma być chłodniej ..a liczyłam,że rodzinka wpadnie na grillowanie ,to ją wykorzystam do różnych zadań...

cdn...
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jakby wszystko szybciej rosło w Twoim ogrodzie i hosty maja takie duże kły i trawy jakieś tam kwitną
Przepięknie 
- marpa

Kilka fotek z mojego buszowatego zakątka , który usiłowałam wczoraj odchwaścić z trawek różnistych i podagrycznika,który zaatakował moje kąty
Przy okazji kilka fotek tam zrobiłam ...Dzisiaj popadało ładnie w nocy podobno rzęsiście .Widzę przez okno niebywale nasyconą zieleń no i kolejny ciepły dzień ma być u mnie dzisiaj niestety może być burza z gradem ...oby nie! 
zapomniałam ,że dokupiłam CW po poprzedniku,którego uśmierciłam a szykowałam się na jego zakup,/SKS
/ bo kwitnie wcześnie dobrze ,że niedawno przywieszkę zauważyłam a wczoraj już pokazał pąki

przy okazji w narcyzach pierwsze kwitnienie u mnie tarczownicy zauważyłam

moja ulubiona,najulubieńsza...hako...

hosty rozwijają liście

taki żółtkowy zestaw

krzewuszka

cdn...
zapomniałam ,że dokupiłam CW po poprzedniku,którego uśmierciłam a szykowałam się na jego zakup,/SKS

przy okazji w narcyzach pierwsze kwitnienie u mnie tarczownicy zauważyłam

moja ulubiona,najulubieńsza...hako...

hosty rozwijają liście

taki żółtkowy zestaw

krzewuszka

cdn...
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Nie tylko ładne ogrody są w Rzeszowie.Oglądałem dzisiaj nadawany przez TVP "Polonia" koncert "Aleksandra Kurzak na rynku w Rzeszowie".To bardzo ładne miasto.
Co to za budynek z balkonem,ratusz ?.
Co to za budynek z balkonem,ratusz ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- marpa

Janku - miło ,że wpadłeś widzisz ,że posucha u mnie jeżeli o odwiedzających chodzi dobrze,że
choć
-cych trochę jest inaczej trzeba by wątek zamknąć na kłódkę ....
ale ja z tych naprawdę małomównych jestem , lubię w milczeniu przyglądać się i kontemplować ale i swoje spostrzeżenia mam, nie wszystko mi się podoba
, nie lubię pustej gadaniny o niczym a może nie potrafię
więc się nie włączam jeżeli nie muszę , obserwuję i taka jest ogólnie mówiąc moja dewiza życiowa można by rzec...
, dobrze mi się ta dewiza w życiu sprawdziła...bezkonfliktowo!
Rzeszów wypiękniał ostatnimi laty bardzo .Stał się naprawdę pięknym , nowocześnie urządzonym miastem ostatnio słyszałam o rankingu,że u nas żyje się mieszkańcom lepiej niż we Wrocławiu...
Nasz Pan Prezydent Miasta jest dobrym gospodarzem, choć zarzuca mu się ,że zapożyczył miasto ale dobrze wydaje te pieniądze co widać na każdym kroku..
sporo się inwestuje w moim mieście i pięknieje z roku na rok...
a Prezydent gospodarzy nie pierwszą kadencję...
Koncertu o którym mówisz, nie widziałam Janku ale opinię o moim mieście podzielam i dziękuję!
Budynek o którym mówisz, to pewnie Ratusz ale w rynku jest sporo starych kamienic z balkonami,więc pewności nie mam...Rynek jest odrestaurowany i przyznam,że dawno tam nie byłam
,poruszam się po mieście docelowo autem lub autobusem... a pracowałam długie lata nieopodal Rynku i często przechodziłam tamtędy.. .a mieszkam w innej części miasta i teraz jakoś mi nie po drodze...
Będąc dzisiaj na działce trochę nowych fotek mam dobrze,że zrobiłam je w południe po przyjściu bo później bym nie zdążyła ...bo goście , grillowanie ale bez
bo nie ma chętnych ....
Na fotkach jeszcze trawki-chwasty dają się zauważyć ale po dzisiejszym dniu jest ich mniej, bo ja, synowa i wnuczka trochę poplewiłyśmy i parę wiader chwastów ubyło..
.
Dzisiaj popadało późnym popołudniem nawet ulewnie chwilami było ale dzień należy zaliczyć do udanych ... Teraz też się błyska i pomrukuje i co chwile deszcz pada.No i dobrze,bo u mnie kilkanaście dni nie było deszczu... trochę wilgoci dobrze zrobi roślinom i wczoraj posianym przez M w mini-ilości warzywkom
Pierwszy RH wystartował !

jedna z paproci

sasankowy standard

modrzewnica

ostatnie chyba fotki soulangeany

nigdy nie miałam w tym miejscu tulipanów

bergenie-kwiaty różne

czosnki już za momencik

gęsiówka - co roku dosadzam i nie mam a bardzo ją lubię ,kupiłam ponownie

cdn...
choć
Rzeszów wypiękniał ostatnimi laty bardzo .Stał się naprawdę pięknym , nowocześnie urządzonym miastem ostatnio słyszałam o rankingu,że u nas żyje się mieszkańcom lepiej niż we Wrocławiu...
Nasz Pan Prezydent Miasta jest dobrym gospodarzem, choć zarzuca mu się ,że zapożyczył miasto ale dobrze wydaje te pieniądze co widać na każdym kroku..
Koncertu o którym mówisz, nie widziałam Janku ale opinię o moim mieście podzielam i dziękuję!
Budynek o którym mówisz, to pewnie Ratusz ale w rynku jest sporo starych kamienic z balkonami,więc pewności nie mam...Rynek jest odrestaurowany i przyznam,że dawno tam nie byłam
Będąc dzisiaj na działce trochę nowych fotek mam dobrze,że zrobiłam je w południe po przyjściu bo później bym nie zdążyła ...bo goście , grillowanie ale bez
Na fotkach jeszcze trawki-chwasty dają się zauważyć ale po dzisiejszym dniu jest ich mniej, bo ja, synowa i wnuczka trochę poplewiłyśmy i parę wiader chwastów ubyło..
Dzisiaj popadało późnym popołudniem nawet ulewnie chwilami było ale dzień należy zaliczyć do udanych ... Teraz też się błyska i pomrukuje i co chwile deszcz pada.No i dobrze,bo u mnie kilkanaście dni nie było deszczu... trochę wilgoci dobrze zrobi roślinom i wczoraj posianym przez M w mini-ilości warzywkom
Pierwszy RH wystartował !

jedna z paproci

sasankowy standard

modrzewnica

ostatnie chyba fotki soulangeany

nigdy nie miałam w tym miejscu tulipanów

bergenie-kwiaty różne

czosnki już za momencik

gęsiówka - co roku dosadzam i nie mam a bardzo ją lubię ,kupiłam ponownie

cdn...
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Maryniu u Was cieplej a nam leci na głowy trzeci dzień. Deszczyk jednak potrzebny bo ziemia głębiej dalej sucha
. Twoje paprocie juz tak duże
i kwitnie rh? Naprawde macie najcieplej w kraju...
- marpa

Ewciu - moje miasto jest ostatnio najcieplejszym miejscem w kraju!
I w oczywisty sposób przekłada się to na wegetację roślin...choć ostatnio to jakichś super ciepło odczuwalnych dni to nie odczułam to jak jest gdzie indziej??? 
Po wczorajszych ulewach dzisiaj pochmurno , czy da się pojechać na działkę i coś porobić ?
podobno ma nie padać.
na działce coraz więcej kolorów...

koloru dodają z każdym dniem większe tawułki

wiosenny miszmasz

moje najmłodsze rh

podagrycznik
po południu już go tam nie było ...
moje dziewczyny się z nim rozprawiły

pierwsze nieśmiałe kwitnienie mojej tawuły Grefsheim

pierwsze pojedyncze kukliki

foto-standard

jedna ze świecznic

szafirki rozwleczone po wszystkich rabatach

cdn...
Po wczorajszych ulewach dzisiaj pochmurno , czy da się pojechać na działkę i coś porobić ?
na działce coraz więcej kolorów...

koloru dodają z każdym dniem większe tawułki

wiosenny miszmasz

moje najmłodsze rh

podagrycznik

pierwsze nieśmiałe kwitnienie mojej tawuły Grefsheim

pierwsze pojedyncze kukliki

foto-standard

jedna ze świecznic

szafirki rozwleczone po wszystkich rabatach

cdn...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Twoja Hako już taka duża
Moja ledwo z ziemi wystaje.
U mnie niektóre paprotki nie przetrwały zimy. Ale za to pióropusznik jest prawie nie do opanowania. Rozłazi się strasznie. Dzisiaj z nim walczyłam
Moja ledwo z ziemi wystaje.
U mnie niektóre paprotki nie przetrwały zimy. Ale za to pióropusznik jest prawie nie do opanowania. Rozłazi się strasznie. Dzisiaj z nim walczyłam
- marpa

Gosiu - byłam u Ciebie i widziałam jak wszystko u Ciebie pięknie się rozwija ...hako się troszkę spóźniła to wszystko nadrobi i piękna będzie!
Walczysz z pióropusznikiem ...mój dość sie trzyma wyznaczonego miejsca i nie mam z nim problemów...jak się gdzieś wychyli nieproszony to od razu jest wzięty za kołnierz i won.Nie ma szans..a gdzie mi przypasuje to dopiero pozwalam mu zostać 

cdn...
cdn...
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najbardziej lubię zaglądać do Ciebie wiosną, bo mogę zobaczyć, co niedługo może zakwitnąć
Biegam po ogrodzie i szukam, co wychodzi
Wczoraj zaczęłam ciąć róże. W maju
Spóźniłam się o ten miesiąc, kiedy powróciła zima. Teraz nie mogę z niczym zdążyć. W dodatku u mnie nie padało, więc jest dosyć sucho. Marny sezon mnie czeka 
Wczoraj zaczęłam ciąć róże. W maju
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Maryniu odwiedzających na pewno masz ,ale jak się zdjęcia obejrzy ,to tak człowieka "zatka" że już nic nie napisze bo ciężko ubrać zachwyt w słowa