Dali masz straszliwie dużo. Ja mam tylko 3 karpy. Nie mam za bardzo gdzie przechowywać. Garaż nieocieplany, ale tę zime przetrwały zasypane trocinami. Ale nie ma sie co oszukiwać, ta zima była łagodna
Annar - mój ogród.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Annar - na razie szkółka...
Lubię takie klimaty
Dali masz straszliwie dużo. Ja mam tylko 3 karpy. Nie mam za bardzo gdzie przechowywać. Garaż nieocieplany, ale tę zime przetrwały zasypane trocinami. Ale nie ma sie co oszukiwać, ta zima była łagodna
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja również 
Z daliami to różnie, pamiętam ze kiedyś tez przechowałam je w nieogrzewanym pomieszczeniu, tylko dobrze przykryłam i nic im się nie stało. Teraz już nie eksperymentuje, piwnica jest najlepsza
Z daliami to różnie, pamiętam ze kiedyś tez przechowałam je w nieogrzewanym pomieszczeniu, tylko dobrze przykryłam i nic im się nie stało. Teraz już nie eksperymentuje, piwnica jest najlepsza
Kochana, a jakie to dalie, wysokie czy niskie? Mnie bardzo przydałyby się te wysokie. Odgradzam się od ścieżki.
Bardzo się cieszę, że założyłaś bloga, masz talent kobieto. Będę często wpadać.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu coś mnie na szło i przejrzałam cały Twój wątek , wszystko cudne ,ale najbardziej nacieszyłam się liliowcami .
Genia
Genia
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
dołączam się do zachwytów
Masz piękne rośliny i niezłego kręćka na ich punkcie
Jak już posiądziesz swój ogród na wyłącznośc bardzo chciałabym go zobaczyć, bo na pewno będzie super
W ogóle to podziwiam ile gatunków można zmieścić na chyba dosyć niewielkiej przestrzeni
Wypatrzyłam też kilka roślinek, które chętnie bym wymieniła lub kupiła od ciebie i zaprosiła do mojego ogródka
Czy lilie też rozmnażasz? Bo ja kupiłam już trzeci raz Lilię orientalną La Reje i trzeci raz jest inna
Ręce opadają na oszustów, ale bardzo mi sie podoba taka jest delikatna, że będę dalej próbować.
Masz piękne rośliny i niezłego kręćka na ich punkcie
W ogóle to podziwiam ile gatunków można zmieścić na chyba dosyć niewielkiej przestrzeni
Wypatrzyłam też kilka roślinek, które chętnie bym wymieniła lub kupiła od ciebie i zaprosiła do mojego ogródka
Czy lilie też rozmnażasz? Bo ja kupiłam już trzeci raz Lilię orientalną La Reje i trzeci raz jest inna
Ania ma też piękne Monardy, jestem w pełnym zachwycie. Podpatruję u niej co się da. Jest pięknie.
Ania
- jolifleur

Może to naiwne pytanie
ale co to są Monardy?
To jest Pysznogłówka. Przepiękna bylina, bezproblemowa, pięknie się rozkrzewia, ale czasem łapie mączniaka. Polecam, u mnie dopiero pierwszy sezon na balkonie, ale po podzieleniu pójd:-)ie nadziałkę. Dokupię jeszcze kilka.
Ania
- jolifleur

Dzięki za odpowiedź
Mam pysznogłówkę czerwoną i różową, teraz był drugi sezon- strasznie się rozrosła ale złapała tego mączniaka o którym piszesz
Tylko ja myślałam, że to szara pleśń. W każdym razie urosła piękna, zakwitła wspaniale a potem posiwiała i wyglądała jak nieszczęście, więc ją ściełam a łodygi spaliłam. Dobrze, że ścięłam? I jak się w przyszłym roku przed tym uchronić?
Mam pysznogłówkę czerwoną i różową, teraz był drugi sezon- strasznie się rozrosła ale złapała tego mączniaka o którym piszesz
Tylko ja myślałam, że to szara pleśń. W każdym razie urosła piękna, zakwitła wspaniale a potem posiwiała i wyglądała jak nieszczęście, więc ją ściełam a łodygi spaliłam. Dobrze, że ścięłam? I jak się w przyszłym roku przed tym uchronić?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Annar13
- 1000p

nyna76 - dalie do wydania mam wysokienyna76 pisze:Kochana, a jakie to dalie, wysokie czy niskie? Mnie bardzo przydałyby się te wysokie. Odgradzam się od ścieżki.![]()
e-genia - trochę się już nazbierało, to miałaś sporo do przeglądaniae-genia pisze:Aniu coś mnie na szło i przejrzałam cały Twój wątek , wszystko cudne ,ale najbardziej nacieszyłam się liliowcami .
Genia
jolifleur dzięki bardzo ;) Na razie ogród jest na papierze i ciągle go zmieniam jak się napatrzę na zdjęcia forumowiczówjolifleur pisze:dołączam się do zachwytówMasz piękne rośliny i niezłego kręćka na ich punkcie
Jak już posiądziesz swój ogród na wyłącznośc bardzo chciałabym go zobaczyć, bo na pewno będzie super
![]()
W ogóle to podziwiam ile gatunków można zmieścić na chyba dosyć niewielkiej przestrzeni![]()
Wypatrzyłam też kilka roślinek, które chętnie bym wymieniła lub kupiła od ciebie i zaprosiła do mojego ogródka![]()
Czy lilie też rozmnażasz? Bo ja kupiłam już trzeci raz Lilię orientalną La Reje i trzeci raz jest innaRęce opadają na oszustów, ale bardzo mi sie podoba taka jest delikatna, że będę dalej próbować.
Daj znać mi wiosną na PW co cię interesuje
Lilię La Reve posiadam, na wiosnę dokupiłam sobie kilka cebul w Biedronce i była właściwa - kwitła pięknie. Spróbuj własnie tam szukać.
2 lata temu kupiłam w szkółce lilie w woreczkach, z polskiego gospodarstwa - dość znanego... Były przecenione bo wybijały już pędy. Kupiłam,posadziłam i połowa okazała się zupełnie inna niż na zdjęciach.Zdarza się
Monardę pryskaj zapobiegawczo przeciw mączniakowi. Ja stosuję chemię (dość rzadko) oraz swoje wywary z pokrzywy, czosnku i żywokostu, którymi podlewam roślinki. W tym roku mączniak pojawił się dopiero na koniec sierpnia i tylko na floksach, które rosły w cieniu.
iwona0042 - uwielbiam wiklinowe kosze, i te małe i te duże... To wymarzony kosz na taras - jak dla mnieiwona0042 pisze:Aniu, lubisz przerabiać stare rzeczy, może podpowiesz mi co zrobić z takimi starymi koszami?
I drugi bardzo podobny, wielkością taki sam, ale bardziej pękatyZdjęcie potem usunę
Możesz go przemalować, albo zostawić taki jaki jest, można by było przyczepić do niego jakiś ciekawy napis - w zależności co tam będzie przechowywane. Jeżeli jest dość wysoki, można położyć na nim poduchy i może być to fajne siedzisko.
zobacz tutaj:
http://mylittlewhitehome.blogspot.com/2 ... m-sie.html
I jeszcze inne kosze, które uwielbiam
http://czterykaty.pl/czterykaty/5,10404 ... y.html?i=2
http://kreatywnezycie.blogspot.com/2012 ... zacie.html
W takim razie kiedy mogę się przypomnieć o dalie? Na wiosnę? Wierzę, że prowadzone taką ręką będą świetnie rosłynawet u mnie... 
Ania
- Annar13
- 1000p

Tak, przypomnij się wiosną, to wyślę ci karpy.
Wierz mi, że one wszędzie dobrze rosną
Wierz mi, że one wszędzie dobrze rosną
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
I to jak ładnie kwitną
A kosze wiklinowe i w ogóle wiklina to moja miłość