Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

Maju
skoro mówisz, to nie mam wyboru ;:196
poszło pw.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Julcia przyszło 5 a 3 nie ma i nie wiadomo kiedy będą. Dobrze że ziemia nie zmarznięta ale ja muszę wykopać dziurę dość sporą gdzieś w ogrodzeniu bo mi je Goldi może wykopać. :roll:

Ewuniu proszę Cię bardzo, niech rośnie i kwitnie dla Ciebie. ;:196
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka - wiadomo - wiosną kiedy ta druga szkółka ruszy. Schmid działa wspólnie z jeszcze jedną szkółką i ma róże Guillota i jeszcze jednego mało znanego hybrydyzera róż historycznych.
Podobają mi się tego ostatniego róże wiec sobie jesienią jeszcze coś tam zamówię.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu chodzi Ci o Petera Baeles'a? On ma fajne róże i u siebie sprzedaje drogo a Schmid ma taniej, no i ma dużo mało znanych.
Skoro tamten dopiero mu prześle róże to może będą te których teraz nie ma. Jesienią muszę zamówić te których teraz wiosną mi zabraknie a zostało ich trochę. :lol:
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Z tego co u niego czytałam to mają między sobą umowę i on prześlę dopiero mu róże wiosną - były dostępne więc w marcu druga paczka powinna do mnie dojść.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe czy będzie miał te których nie było, muszę zajrzeć do Baeles'a bezpośrednio co on tam ma u siebie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam garaż, wokół którego sadzę różne rośliny. Garaż spełnia wszystkie funkcje poza właściwą, więc duża róża będzie się piąć przy ścianie z możliwością wejścia na dach. Potrzebuję drobnej podpory, na pewno uda mi się nakłonić M do współpracy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Ewka jeżeli masz jakiekolwiek szanse na namówienie męża na cokolwiek ,to masz anioła... :lol:
Majka rozmawiacie z Gosią o różach Peter Beales ,właśnie otrzymałam dwie odmiany z jego szkółki
,gdyż tylko tam były dostępne...Highgrove i Purple Skyliner...Mam nadzieję ,że sadzonki pokażą swoją żywotność.Ten hodowca słynie z wielu wspaniałych róż ,a jego szkółka dosyć wiekowa ,bo 30-letnia,więc cieszy się pewną renomą na rynku różanym ...Ceny są duże ,sadzonki wzorcowe... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu To dobrze bo ona ma wiotkie i długaśne gałęzie, podobna we wzroście jak Flammentanz.
Mojej rosnącej przy ganku tak urosły w tym roku że przeszła na drugą stronę górą i teraz schodzi w dół, oczywiście z moją pomocą bo muszę ja przywiązywać żeby nie latała na wietrze. :lol:

W taki pochmurny i dołujący dzień pokażę różyczkę która bardzo mi się podoba mimo że to jakaś dzikuska i do tego kwitnie bardzo krótko bo tylko 2 tygodnie. Wygląda jak jakaś multiflora i prawdopodobnie jest jakąś podkładką a może siewką w miejscu jakiejś wymarzniętej. Zaczyna kwitnąć w pierwszych dniach czerwca i przez kilka dni jest wspaniały pokaz.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek 17 czerwca - kończy kwitnienie a zaczyna kwitnąć Dr W. Van Fleet ale taki zestaw to już ostatni raz bo Doktorek idzie na emigrację a ona dostanie jakieś inne towarzystwo. W tamtym roku takie długie porosły jej pędy że wylazła na Cyprysika nutkajskiego i będzie na nim kwitła czyli zakwitnie mi iglak. :heja
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, że tak krótko kwitnie, śliczne kwiatki. Wielkość też miła dla oka. W tym roku pewnie cyprysik zakwitnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alionuszka pisze:Ewka jeżeli masz jakiekolwiek szanse na namówienie męża na cokolwiek ,to masz anioła... :lol:
Majka rozmawiacie z Gosią o różach Peter Beales ,właśnie otrzymałam dwie odmiany z jego szkółki
,gdyż tylko tam były dostępne...Highgrove i Purple Skyliner...Mam nadzieję ,że sadzonki pokażą swoją żywotność.Ten hodowca słynie z wielu wspaniałych róż ,a jego szkółka dosyć wiekowa ,bo 30-letnia,więc cieszy się pewną renomą na rynku różanym ...Ceny są duże ,sadzonki wzorcowe... :D
Nela on ma dość sporo Souvenirów i już wiosną powinnam dostać 3 jego sadzonki bo więcej brakło. Piszesz że ma wzorcowe sadzonki, to może pokażesz jak wyglądają bo może warto zapłacić takie pieniądze. Souvenir d'un Ami kosztuje u Schmid'a 14,50 euro a u siebie ma ją za 14,95 funtów, to jest jednak duża różnica. Ciekawa jestem jaka jest różnica w wyglądzie sadzonek. Może Schmid'owi sprzedaje mniejsze sadzonki. :?

Ewa pewnie tak. Ale do teraz są na niej drobniutkie czerwone owocki bo ona zawiązuje śliczne małe czerwone owocki. :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, cena z takich poważnych :shock: Niedawno moja najdroższa róża kosztowała 25 zł. Teraz potrafię wydać więcej, ale prawie 15 funtów to z pewnością szaleństwo :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jak całkowicie rzucisz palenie to na jakie pięknotki będziesz sobie mogła pozwolić. :;230
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ach, jak mi się ten Twój ganek podoba - siadłabym na schodku...
A ta dzikuska to nie jest jakaś róża mchowa, czy coś takiego? Takie ma kudełki na pędach... Rzeczywiście jest niesamowita :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A mnie sie znowu ta Twoja dzikuska podoba ;:167 Faktycznie szkoda ze tak krotko kwitnie, bo jest cud-miod-orzeszki :wink:
U mnie wieje straszliwie i deszczysko leje jak wsciekle.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”