Piaseczek był piękny, żółciutki wydawał się być niczym nie skażony.
Wysiałam w taka mieszankę ziemi z piaskiem kilkanaście paczek nasion w tym między innymi nasiona trawy-piórkówki.
Już wiecie co się stało?Dokładnie tak! w każdej doniczce zaczęły mi wyrastać źdźbła trawy.
O ile przy roślinach dwuliściennych można było dokonać selekcji , co wcale łatwe nie było , ze względu na rozmiary wschodów, o tyle trawa piórkówka od trawy z trawnika jest nie do odróżnienia:).

I tak jesienią przesadziłam samodzielnie kilka roślinek mamusi z drenażem z kasztanów. Jak nietrudno się domyślić wiosną miałam już piękne sadzonki kasztanowca.
  I tak jesienią przesadziłam samodzielnie kilka roślinek mamusi z drenażem z kasztanów. Jak nietrudno się domyślić wiosną miałam już piękne sadzonki kasztanowca.  Po fakcie Mama wytłumaczyła mi, że kasztany są "żywe " i na drenaż się nie nadają. Jedna z tych sadzonek, dziś już niemal dwudziestoletnia nadal rośnie przed domem, a kasztany które spadają jesienią sadzą moje dzieci, na szczęście tylko w piaskownicy.
 Po fakcie Mama wytłumaczyła mi, że kasztany są "żywe " i na drenaż się nie nadają. Jedna z tych sadzonek, dziś już niemal dwudziestoletnia nadal rośnie przed domem, a kasztany które spadają jesienią sadzą moje dzieci, na szczęście tylko w piaskownicy. 

. Usunąla wszystkie wilki i wierzchołek rosliny, na każda rośline miała dwie gałązki z pomidorami
 . Usunąla wszystkie wilki i wierzchołek rosliny, na każda rośline miała dwie gałązki z pomidorami   

).
 ).