Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

Olu, nie słyszałam o elektrycznej łopacie, możesz coś napisać?
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
x-d-a

Post »

Ło, matko, Olu! Rzeczywiście skromniutkie zakupy nasionkowe zrobiłaś :;230
I to wszystko na parapety, czy część do gruntu?
Ale się będzie u Ciebie działo :!:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ola jak zwykle będzie miała zapchane parapety. :D
Podziwiam, ja mam problem z kilkoma siewkami, a co dopiero z tyloma.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu 1 pęd Rycynusa już sie pokazał :heja ciekawe kiedy reszta da o sobie znać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ewo, na parapety muszą się zmieścić pomidorki, papryczki, lobelie i cała reszta. Prawdę mówiąc nie wiem jak ja to wszystko poupycham. Parapety przecież nie z gumy. Pewnikiem i podłogi będą zastawione i suszarka do ubrań. Właściwie nie lubię jak na święta wielkanocne mam taki bałagan. Zawsze jakoś to upycham, ale ... :wink: Na razie przeglądam nasionka i robię selekcję. Większość jednak posieję do gruntu (jak się uda).

Paula, kilka torebeczek z poprzedniego, bo zapomniałam wysiać :roll: Jednak 95% to efekt tęsknoty za wiosną i łatwość klikania w sklepie internetowym. Jakoś nie czuje się wielkości zakupów. Koszyk w dłoniach nie ciąży. Z konta też łatwiej wyciągnąć pieniądze niż z portfela :D

Jadziu, już wylazły rycynusie :shock: Szybciutko. Ja zaczynam sianie od soboty. Trzymam się dzielnie, bo nie mam czasu w tygodniu podjechać po ziemię :D

Adrianno, pewnie widziałaś takie urządzenie. Może ma inną nazwę, bo trochę inaczej wygląda, ale kopie wspaniale. Dużą część trawki przy jej pomocy zamieniłam w rabatkę (bez dużego wysiłku). I co ważniejsze nie musiałam się nikogo prosić aby skopał kawałeczek :D
A wygląda to tak :

Obrazek

Dalu, oczywiście, że do gruntu. I tak nie wiem jak zasiewy się udadzą. Moja ziemia jest tak kiepska, że nie wszystkie nasionka u mnie wschodzą (albo ze mnie taka ogrodniczka ;:14 ) Znając siebie, to jeszcze coś dokupię przy okazji zwykłych spożywczych zakupów. Nie wiem dlaczego, ale w okresie wiosennym zawsze w marketach stają mi na drodze stojaczki zaopatrzone w fajne nasionka :D

Gosiu. Tradycji musi się stać zadość. Na razie będę siała, a o pikowaniu pomyślę później. Nie będę się martwiła na zapas :D

Jestem z Wami na Forum dwa lata z małym haczykiem. Nie odwiedziłam wszystkich wątków ogrodowych, choć bardzo bym chciała. Mimo wszystko zżyłam się ze społecznością ogrodową mentalnie i każda wiadomość o odejściu jednej osoby z naszego grona, mocno zasmuca. Nie znałam pana Pawła, króry nas opuścił, ale czuję pustkę ...
I powraca świadomość kruchości życia i to, że nie wartości materialne na tym naszym świecie się liczą, a życzliwość płynąca z serc naszych. To po nas zostanie w pamięci innych...
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj juz kupiłam worek ziemi gdyż następne roślinki czekają na wysianie . Oby tylko wiosna przyszła o czasie ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo przygnębiająca świadomość :( Szykujemy się do wiosny, a wystarczy chwila.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Papryczki fajne,i nasion sporo tez już trochę kupiłam jeszcze jesieniom były u mnie w sklepie po 0.50 groszy przecena a ważne do końca 2012 roku więc się opłacało i o ziemi bym tez musiała pomyśleć zrobić sadzonki z pelargonii czas się brać do pracy :wit
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Matko i gdzie Ty to wszystko posiejesz? Toc na to hektar to mało :shock:
A urządzenie bardzo fajne, jak to się nazywa? to na prąd działa prawda? Ta... wiem pewnie głupie pytanie ;:224
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

W zeszłym tygodniu kupiłam nasionka kwiatów i uważałam, że zaszalałam :lol:
Teraz widzę, że to było tylko preludium :wink:
Olu powiem Ci na pocieszenie, że mnie też nie zawsze kiełkują nasiona wysiane wprost do gruntu, ale nigdy nie przyszło mi do głowy, że to wina ogrodniczki...to ta słaba gleba ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Jadziu, ja też kupiłam worek, a raczej woreczek ziemi, bo jest tylko uniwersalna. Pewnie jeszcze z zeszłego sezonu. Szukam takiej do rozsad i wysiewów. Na dworze tak zimni, że straciłam zapał do siania.

Ewo, i właśnie w takich momentach zdaję sobie sprawę z kruchości życia i umacniam się w przekonaniu, że trzeba żyć w/g zasady "Carpe Diem". I cieszę się jego każdą chwilą. Cieszę się z każdej pozytywnej drobnostki. Niebawem takich małych radości nam przyniesie przyroda w naszych ogrodach. Powiedziałam sobie, że nie będę rozpaczała po zimowych stratach, ale wszystko co przetrwa przyniesie radość :D A patrząc przez okno na bezpierzynkową ziemię i termometr wskazujący tak dużo na minusie, mam obawy ....

Różyczko, ja część sadzonek pelargoni już zrobiłam jesienią tzn, poucinałam i wsadziłam do wody. Teraz są ukorzenione i czas by je zadoniczkować. Ale przyznam, że w zeszłym roku ładniejsze sadzonki wyszły z tych zrobionych wczesną wioną. Myślę, że pod koniec lutego zacznę robić sadzonki z mateczników. A nasionka kupiłaś w dobrej cenie :D

Paula, na razie nie zastanawiam się gdzie bedę to siała. Musi miejsce się znaleźć :wink: To urządzenie nazwałam "elektryczną łopatą" i jak sama nazwa wskazuje raczej na prąd :;230 Kupiłam toto w Lidlu. Pewnie wiosną też tam będzie w sprzedaży.

Iwonko, U mnie tak jest każdej wiosny. niestety duża część nie wschodzi. I tu wolę Twoje podejście co do tego kto ponosi winę za taki efekt :D
Czyli nie ma się co przejmować i robimy w dalszym ciągu naloty na stoiska ogrodnicze :;230 :;230
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
x-d-a

Post »

Olu, ja niedawno kupiłam ziemię do rozsad i od kilku dni bawię się w sianie :P
Wbrew pogodzie! A nawet fajnie jest tak pogrzebać w ziemi i pobawić się nasionkami, gdy za oknem siarczysty mróz :P
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam taką w ubiegłym roku i narzekałam ,ze nic nie chciało wschodzić . Teraz kupiłam zwykłą i też jak na razie nici ze wschodów . Rycynus postawił juz swoje listki :roll:. 2 nasionka wykiełkowały
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Mądre urządzenie- tym bardziej że mam do skopania jeszcze kawałek trawnika ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dopiero zaczynam myśleć o sianiu :D Niech mróz zelżeje. Teraz, kiedy jednej nocy było -31, nie zamierzam się martwić-już się stało. Pozostaje czekać na wiosnę i zacząć od początku, jeśli będzie taka potrzeba.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”