... a według mnie drzewko bardzo ładnie ukształtowane. W tym roku porobisz niewielkie korekty i piękna ozdoba pokoju jak znalazłKształtowanie pokroju grubosza raczej średnio mi się udało, ale pieniek ma fajny - gruby:
bebos: Haworthia i in.
- Akwelan_2009
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: bebos: Haworthia i in.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tu duże wrażenie zrobiła na mnie Twoja nowa kolekcja stapeliowatych. Normalnie "wymiata" - super! 
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Beatko śliczne wilczomlecze, a "śmierdziuszki"......ile ty ich masz, jak wszystkie zakwitną to będzie prawdziwy raj.
A drzewko wyszło Ci wspaniale, prawdziwe dzieło sztuki. Tak sobie przypominam, że Ty coś ode mnie chciałaś na wiosne jakąś roslinkę
tylko nie pamietam 
A drzewko wyszło Ci wspaniale, prawdziwe dzieło sztuki. Tak sobie przypominam, że Ty coś ode mnie chciałaś na wiosne jakąś roslinkę
- Nadzieja

- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Grubosz ala bonzai super.
Grubosz ala bonzai super.
- eba

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Beato, bardzo ciekawa ta euphorbia. Jeszcze takiej nie widziałam.
Zbiór stapeliowatych szybko się u Ciebie powiększa. Może latem zrobimy jakąś wymiankę?
Zbiór stapeliowatych szybko się u Ciebie powiększa. Może latem zrobimy jakąś wymiankę?
-
bebos

- Od: 1 lut 2011, o 15:10
...trochę sukulentnie, trochę fiołkowo
Gasteraloe 'El Supremo' (okaz nieco odbiega od wyglądu tego mieszańca i nie mam już takiej pewności, czy to właśnie ta hybryda) przez kilkanaście miesięcy się asymilował, nie przyrastał, nie dawał odrostów... aż tu wiosną

Raczej mix, niż kompozycja...ale czują się razem dobrze: Haworthia x cuspidata, Echeweria purpusorum, Aeonium haworthioides cv. i malutkie Graptopetalum piliferum - już powędrowały na balkon i spodziewam się, że nadrobią pokrojowo...na razie Aeonium dziwnie opuściło listki po przeprowadzce, ale nie straciło na turgorze

Na kwitnienie tej odmiany fiołka czekałam szczególnie 'Tropic Heat' - rzadki u fiołków kolor i duuuże kwiaty

Gasteraloe 'El Supremo' (okaz nieco odbiega od wyglądu tego mieszańca i nie mam już takiej pewności, czy to właśnie ta hybryda) przez kilkanaście miesięcy się asymilował, nie przyrastał, nie dawał odrostów... aż tu wiosną

Raczej mix, niż kompozycja...ale czują się razem dobrze: Haworthia x cuspidata, Echeweria purpusorum, Aeonium haworthioides cv. i malutkie Graptopetalum piliferum - już powędrowały na balkon i spodziewam się, że nadrobią pokrojowo...na razie Aeonium dziwnie opuściło listki po przeprowadzce, ale nie straciło na turgorze

Na kwitnienie tej odmiany fiołka czekałam szczególnie 'Tropic Heat' - rzadki u fiołków kolor i duuuże kwiaty

- hen_s

Nooo, aż miło popatrzeć. Bardzo podobają mi się Twoje sukulenty. A i fiołek... super! Mam do nich dużą słabość co chyba jest tu wszystkim wiadome. 
- nyskadu

Cudny kolor fiołeczka, no i pozostałe rośliny jak to u Ciebie super zadbane i pełne życia
aż miło popatrzeć 
-
bebos

- Od: 1 lut 2011, o 15:10
Skarby od Ewy/Eby: wysłała je wczoraj po południu, a dzisiaj wracając z pracy zastałam listonosza na progu - brak słów - to pierwsza taka radośc w tym roku
(przed i po przesadzeniu)

...a te "stapeliowate" które od jakiegoś czasu stoją już na balkonie - spiekły raka - ale bez oparzeń:

Nie zapominam też oczywiście o haworcjach - właśnie rozważam, czy już nadszedł czas na odmłodzenie mojej najstarszej Haworthia x cuspidata - z jednej strony kępa jest wyjątkowa, z drugiej strony już się rozpada

Ta z kolei ma jeszcze długą drogę do takiego "końcowego" etapu - na razie pięknie się zagęszcza i dochodzi do siebie po zimowym kryzysie:
Haworthia chloracantha var. denticulifera

(przed i po przesadzeniu)

...a te "stapeliowate" które od jakiegoś czasu stoją już na balkonie - spiekły raka - ale bez oparzeń:

Nie zapominam też oczywiście o haworcjach - właśnie rozważam, czy już nadszedł czas na odmłodzenie mojej najstarszej Haworthia x cuspidata - z jednej strony kępa jest wyjątkowa, z drugiej strony już się rozpada

Ta z kolei ma jeszcze długą drogę do takiego "końcowego" etapu - na razie pięknie się zagęszcza i dochodzi do siebie po zimowym kryzysie:
Haworthia chloracantha var. denticulifera

- hen_s

Ładne rośliny otrzymałaś.
Nie jestem miłośnikiem tych akurat - jednak potrafię docenić ich niezwykłe piękno.
No i haworcje na zdjęciach - ładne, duże - sama radość.
Nie jestem miłośnikiem tych akurat - jednak potrafię docenić ich niezwykłe piękno.
No i haworcje na zdjęciach - ładne, duże - sama radość.
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Moja Stepelia też chyba powędruje na balkon
U Ciebie widzę już chyba pączka a moja nic ,a nic
Nowości ładne ,a Hawortia jak zwykle wypasione
Nowości ładne ,a Hawortia jak zwykle wypasione
- eba

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Cieszę się, że dotarły w dobrym stanie. Niech rosną zdrowo
.
- nyskadu

Ale się obłowiłaś, piękne okazy, jestem pewna że u Ciebie będą mialy wyśmienite warunki. Już nie mogę doczekać się u Ciebie kwiatów stapeliowatych, ja ostatnio też na nie zachorowałam 
- mika78
- 200p

- Od: 17 lip 2009, o 08:32
Chyba nie będę do Ciebie więcej zaglądać bo umrę z zazdrości
,masz wypasione Haworsje ,pozdrawiam.
Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;