Grażynko, nie ciesz się za wcześnie, bo u mnie już przestał, może przenieść się dalej...
ogród Agaty (sure)
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure)
Penelopo, wygląda, że mieszkamy blisko siebie?
Grażynko, nie ciesz się za wcześnie, bo u mnie już przestał, może przenieść się dalej...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
Penelopa
- 200p

- Od: 2 sie 2010, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agata - ja Jankowo Gdańskie, a do pracy jeżdżę codziennie w stronę Przywidza. Tam zawsze jest jeszcze kilka stopni zimniej niż u mnie 
- Sure

Wygląda, ze im dalej od centrum Gdańska, tym zimniej! ;)
ja jestem dość blisko obwodnicy, gdy zjeżdżam do centrum ociepla się nawet o 2 stopnie!
ja jestem dość blisko obwodnicy, gdy zjeżdżam do centrum ociepla się nawet o 2 stopnie!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Witaj Agato!
Tak sobie ślędzę Twój wątek w nadziei, że jakieś wiosenne fotki wstawisz. A tu co? ŚNIEG
Chciałam Ci napisać, że w zeszłym roku kupowałam w futuregardens. Wprawdzie nie kielichowca tylko kalikarpę i cypryśnika błotnego ale muszę powiedzieć, że w porównaniu z innymi miejscami gdzie zamawiałam wysyłkowo to z futuregardens rośliny przyszły naprawdę duże i w bardzo dobrym stanie. Na pewno znowu u nich teraz kupię i zobaczę jakie tym razem przyjdą rośliny.
Pozdrowienia z zimnych gór ...brrrr...za oknem tak wstrętnie, że zasłoniłam żaluzje żeby tego nie widzieć.
Tak sobie ślędzę Twój wątek w nadziei, że jakieś wiosenne fotki wstawisz. A tu co? ŚNIEG
Chciałam Ci napisać, że w zeszłym roku kupowałam w futuregardens. Wprawdzie nie kielichowca tylko kalikarpę i cypryśnika błotnego ale muszę powiedzieć, że w porównaniu z innymi miejscami gdzie zamawiałam wysyłkowo to z futuregardens rośliny przyszły naprawdę duże i w bardzo dobrym stanie. Na pewno znowu u nich teraz kupię i zobaczę jakie tym razem przyjdą rośliny.
Pozdrowienia z zimnych gór ...brrrr...za oknem tak wstrętnie, że zasłoniłam żaluzje żeby tego nie widzieć.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aga
Słonko przesyłam
bo u mnie dziś dłuuuugo wyczekiwana poprawa pogody
w końcu przestało padać !!! Mam nadzieję że ładna pogoda utrzyma sie troche dłużej i zakwitnie więcej wiosennych kwiatów 
Słonko przesyłam
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
U mnie cały dzień pada deszcz i niech tak zostanie.Nie tęsknię za tym białym.
- Sure

Asiu, też tęsknię za wstawianiem wiosennych fotek, a stary zapas mi się wyczerpał. No nie wiem, jak doczekam. Podobno weekend ma być pogodniejszy, ale przymrozek w nocy... 
Agatko, poproszę tego słoneczka koniecznie, już do Ciebie zajrzałam pooglądać krokusy!
Małgosiu, to nie tak. Ma być "u mnie pada i niech przestanie"!! ;)
Agatko, poproszę tego słoneczka koniecznie, już do Ciebie zajrzałam pooglądać krokusy!
Małgosiu, to nie tak. Ma być "u mnie pada i niech przestanie"!! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- paola1a

- Od: 10 paź 2010, o 22:25
U mnie do wczoraj było ładnie a dziś od rana też biało i intensywnie sypało. Ale wieczorkiem śnieg kapał z dachu więc mam nadzieję, że to tylko przejściowe. Ja też czekam na sadzonki z futuregardens i funkie pl. Z obu mają przyjść hortensje więc będę miała porównanie, kto z nich sprzedaje ładniejsze sadzonki
Paulina
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Szkoda, że nie kupiłaś tej białej budlei, w końcu ona za dużo miejsca nie zajmuje
.
Kielichowca wonnego mam, kupiłam dość małą sadzonkę (za 6 zł pod Zamościem)
i już miałam pierwszy kwiatek minionego lata.
A wiesz, jak kielichowiec wonny pachnie????????
Jak dla mnie - to zapach spod jabłonki, gdzie jabłka leżą już od tygodnia
.
Kielichowca wonnego mam, kupiłam dość małą sadzonkę (za 6 zł pod Zamościem)
i już miałam pierwszy kwiatek minionego lata.
A wiesz, jak kielichowiec wonny pachnie????????
Jak dla mnie - to zapach spod jabłonki, gdzie jabłka leżą już od tygodnia
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Agatko, przecież mamy marzec. A w marcu jak w garncu.
Typowe
No, ale ja też już chcę ciepełka
Typowe
No, ale ja też już chcę ciepełka
- Sure

Paulino, napisz o wynikach tego porównania, może się nam przydać. Do mnie już się odzywają pierwsze sklepy z zamówieniami przedsezonowymi, pewnie niedługo zaczną wysyłać...
Elu, no własnie żałuję, że nie kupiłam tego wszystkiego!!
Może budleja zajmuje mało miejsca, ale gdzie ja bym ja posadziła?? Z niczym mi się za bardzo nie komponuje, niestety. No, chyba żebym zmieniła zdanie ;)
Zapach jabłek spod jabłonki, powiadasz? To taki średni, powiem. A w reklamach mówią o "truskawkowym"...
Małgosiu, ja wiem, ze marzec i że to naturalne, racjonalnie wszystko sobie potrafię wytłumaczyć. Ale mogłaby W KOŃCU PRZYJŚĆ TA WIOSNA!!!
Na szczęście dzisiaj przynajmniej słoneczko, choć zimno nadal. Za bardzo mi się nie opłaca robić porządków, bo jeszcze mnie czeka wycinka. A poza sprzątaniem za dużo roboty w ogrodzie nie mam...
Elu, no własnie żałuję, że nie kupiłam tego wszystkiego!!
Może budleja zajmuje mało miejsca, ale gdzie ja bym ja posadziła?? Z niczym mi się za bardzo nie komponuje, niestety. No, chyba żebym zmieniła zdanie ;)
Zapach jabłek spod jabłonki, powiadasz? To taki średni, powiem. A w reklamach mówią o "truskawkowym"...
Małgosiu, ja wiem, ze marzec i że to naturalne, racjonalnie wszystko sobie potrafię wytłumaczyć. Ale mogłaby W KOŃCU PRZYJŚĆ TA WIOSNA!!!
Na szczęście dzisiaj przynajmniej słoneczko, choć zimno nadal. Za bardzo mi się nie opłaca robić porządków, bo jeszcze mnie czeka wycinka. A poza sprzątaniem za dużo roboty w ogrodzie nie mam...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Poczekaj aż wszystko powsadzasz i wszystko się rozrośnie. Jutro zrobię zdjęcia z wycinki to zobaczysz jak to jest
A ja dzisiaj widziałam klucze żurawi i kaczek. Nadchodzi wiosenka wielkimi krokami
A ja dzisiaj widziałam klucze żurawi i kaczek. Nadchodzi wiosenka wielkimi krokami
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Zobacz, w połowie tej strony, Agnieś (z czerwoną torebką) wącha kielichowca,
a o jego zapachu rozmawiamy na kolejnej stronie
.
Zapach, jak i kolor, każdy odbiera nieco inaczej.
a o jego zapachu rozmawiamy na kolejnej stronie
Zapach, jak i kolor, każdy odbiera nieco inaczej.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Sure

Małgoś, aż się boję tej wycinki, tym bardziej, że nie wiem, ile ten wykonawca "wykona", bo drzewa są spore i trzeba je potem pokawałkować i poukładać w drewutni, żeby schły. Wyobrażam sobie, ile to roboty. Pooglądam jutro Twoje zdjęcia w ramach treningu ;)
Elu, dzięki za linka, całkiem spory ten kielichowiec, ciekawe, ile musi rosnąc do tej wielkości!
Mam nadzieję, ze zapach nie jest bardzo mocny, bo będzie problem, jeśli się nie spodoba!
(funkie też były strasznie duże, fajnie byłoby je mieć)
Elu, dzięki za linka, całkiem spory ten kielichowiec, ciekawe, ile musi rosnąc do tej wielkości!
Mam nadzieję, ze zapach nie jest bardzo mocny, bo będzie problem, jeśli się nie spodoba!
(funkie też były strasznie duże, fajnie byłoby je mieć)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- paola1a

- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Co do wysyłki roślin to przed weekendem dostałam powiadomienie z future gardens że przesyłka gotowa do wysyłki Może w poniedziałek dojedzie Bardzo bym chciała bo nie mogę się doczekać tych nowości. Mogłyby przyjść akurat na pierwszy dzień wiosny, to byłby miły wiosenny akcent tego dnia
Paulina