Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Aneczko, trzymam kciuki za to, żeby był spokój z T.
Nie rozumiem tej kobiety ni w ząb :?
Tyle nerów Ci napsuje :(
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj nie dość że masz tę babę na karku to jeszcze takie obrzydliwe pędraki :( mam nadzieję że święta Ci przeszły dobrze i przyjemnie ;:196
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Aniu, Celinko-wielkie buziaki ;:196 ;:196 ;:196
Święta minęły faktycznie spokojnie, miałam trochę gości.Ale dobrze,że już po.... chciało mi sie już pochodzić z polewaczką, mogłam podlać z węża,ale wolałam nosić wodę :D :D
Aniu, ciężko zrozumieć, bo nikt normalny tego nie zrozumie.
Pozdrawiam.
Jutro poodwiedzam Wasze ogródki i wkleję moje zdjęcia . :) Magnolie zaczęły kwitnąć.

;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, czekam na Twoje magnolie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit

Kilka słonecznych dni i wszystko rozkwita :) Magnolie moje dopiero rozpoczynają kwitnienie, i tak mają opóźnienie w porównaniu z magnoliami Forumowiczek. I pewnie niedzielne przymrozki zniszczą kwiaty....

Kilka fotek magnolii;
Betty.
Obrazek

Obrazek

NN -prawdopodobnie Aleksandrina

Obrazek

Obrazek

Też NN-jeszcze nie doszłam jaka nazwa-rośnie na skalniaku,który tworzę od ubiegłego roku, i jest nadzieja ,że w tym roku skończę :;230 ,

Obrazek

Magnolia Stellata-gwiaździsta, dużo pączków przemarzło...

Obrazek

Yellow Bird- dopiero zaczyna...

Obrazek

Nigra, jeszcze mało widać kwiatów:

Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Skalniak: ciągle go kończę i nie mogę skończyć...brakuje budulca :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj już floksy zaczęły się "fiolecić",więc trochę już skalniak nabiera kolorów.A jak posadzę wszystko to, co mam jeszcze w domu....to chyba będzie całkiem fajnie :D

Dzisiaj na ryneczku kupiłam lewizje morelową i jakieś coś,ale nie wiem jak sie nazywa... Później pokażę do identyfikacji,może ktoś zna tego kwiatka.

Na razie uciekam ;:7
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Jejku, ale masz tych magnolii :shock:
Ta Twoja Nigra wygląda identycznie jak moja Spectrum :roll: :D
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Aniu jestem pod wrażeniem magnolii :roll: moja w tym roku ukazała pierwszy i jedyny kwiat ale radochę mam ogromniastą :lol:
Rozumiem że kwiaty na delikatny przymrozek są wrażliwe ;:7
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu , cudowne masz magnolie ;:138 . A skalniaczek nabrał już kolorów i wyrazu . Podoba mi się jego forma ;:138 .

Jak jeszcze zasadzisz te roślinki z parapetów , to bedzie miód , malina :uszy ;:108 .
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

A co ja bedę tu słodzić :D Piękny skalniaczek. Jak floksikowe poduchy zakwitną to dopiero będzie widok. A to już lada moment.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu ależ kolekcja magnolii, ja nawet na jedną nie mam miejsca....a u Ciebie taka ilość :shock: ;:138
Skalniaczek wygląda prześlicznie,wcale nie widać,ze jeszcze mu czegoś brakuje
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Moniko,Tulipanko,Agnieszko111,Jagódko,Aleksandro,Agness-miło mi Was gościć u siebie ;:196 Cieszę sie,że podobają sie magnolie, ja też je uwielbiam, tylko żałuję,że krótko kwitną... ale przecież większość roślin ma ograniczony czas kwitnienia. No i magnolie mają ładne,błyszczące liście, więc też podobają mi sie i później.
Tulipanko- Nigra ma bardzo ciemne z zewnątrz kwiaty, w środku jaśniejsze po rozwinięciu się, popatrzyłam na Spectrę w necie i różnią się jednak kolorem...chyba że kupiłaś Nigrę jako Spektrę.Ale jak by nie było, obie są piękne ;:108
Agnieszko- kwiaty zmarznięte są brązowe, brzydko to wygląda...ale cóż poradzić, nie da się zabezpieczyć tak dużych krzewów przed mrozem.Część kwiatów zmarznie, ale następne rozwijające się będą już ładne :) Agnieszko,więc wiesz już jak to jest cieszyć się z kwiatów magnolii,Ty cieszysz sie na razie z jednego a ja już z setek- a to radość jeszcze większa.Zobaczysz za rok- będziesz miała 10 x więcej radości :D
Jagódko-skalniak ma być bardzo duży, i w zamyśle miałam,żeby były na nim poduchy roślin, które okrywają miękko kamienie-floks i karmnik ościsty-z tym ostatnim nie wiem jak wyjdzie w praktyce... i troche takich roślin bijących po oczach-jak lewizje, zawciąg nadmorski, dzwonki poscharskiego,smagliczka skalna,izotoma(laurencja) itp. Myślę ,że dopiero za rok będzie tak, jak chciałam.Ale teraz też już mi sie podoba.
Aleksandro,Agness-dziękuję za miłe słowa;:196

A tak sie zmagałam przed Świętami z dalszym kawałkiem skalniaka,do późna w nocy układałam kamienie i bardziej wolałam to robić ,jak sprzątać w domu.Myślę,że praca w kamieniołomach bardzo by mi odpowiadała :;230 :;230 Szkoda ,że już nie zsyłają do kamieniołomów :;230 :;230

Poza jukki jeszcze mam wyłożyć kamienie, to już niewiele zostało :) Do jukk już wyłożone są kamienie.

Obrazek

Obrazek

Hortensje ogrodowe- budzą sie do życia, z każdym dniem coraz większe listki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu czekam na efekt końcowy :D .
Ja też mam swoją wizję :wink: ostatnio mnie olśniło i łopatą macham.
Inna sprawa że myślałam że łatwiej i szybciej będzie :roll: .
No ale efekt (myślę) będzie zadowalający :lol: .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,jak obcięłaś hortensje to one będą kwitły? Ja swoich jeszcze nie obcinałam, w Mai w ogrodzie mówili,że one jeszcze w czerwcu mogą odbić.
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Agnieszko, wczoraj przywiozłam z córką kamienie ok.1 t i trochę praca poszła do przodu :) 1/5 kamieni została do ułożenia,ale to już jutro... Jeszcze roślinkami trzeba obsadzić, za tydzień coś kupię na bazarku,żeby było bardziej kolorowo.
Ale wraz za mało i jeszcze trzeba poszukać...nie sądziłam,że tyle tego będę potrzebować....mąż sie buntuje,że już za dużo nawiozłam i nie chce pomóc...to nie...sama umiem jeździć dostawczym samochodem i nie potrzebuję jego pomocy. :D Eh...ci faceci...czy oni są jeszcze do czegoś potrzebni? 80 % spraw kobieta potrafi sama załatwić.

Małgosiu, ja co roku tak przycinam- zawsze kwitną- może nie ma za dużo kwiatów, ale coś tam kwitnie...Niektóre żywe pączki były wyżej , nie przy samej ziemi - to zostawiłam.To co wycięłam, było suche,więc już i tak by nie odbiło. Nie mogę okrywać,bo pies by połamał krzew, ściągałby okrycie.Hortensji dębolistnej też nie okrywałam-bardzo sie o nią bałam przez zimę,ale odbija ładnie, góra była sucha,ale od dołu kilka oczek wypuszcza "cosik" :)

A tutaj mój pustynnik- w ubiegłym roku posadziłam -ale w ogóle nic nie wyszło, w tym roku sie zdecydował pokazać, na razie ma listki.Jeszcze jednego miałam,ale nie widać go, pewnie zgnił....

Obrazek

Bardzo lubię taki kolor roślinek-jasno- zielony. Mam w tym kolorze tawułkę, berberysa i pęcherznicę.

Obrazek

Później kilka fotek zrobię, bo teraz biorę się za ciasto-biszkopt ze śmietaną i winogronami oraz galaretką ;:36
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”