Moniko,Tulipanko,Agnieszko111,Jagódko,Aleksandro,Agness-miło mi Was gościć u siebie

Cieszę sie,że podobają sie magnolie, ja też je uwielbiam, tylko żałuję,że krótko kwitną... ale przecież większość roślin ma ograniczony czas kwitnienia. No i magnolie mają ładne,błyszczące liście, więc też podobają mi sie i później.
Tulipanko- Nigra ma bardzo ciemne z zewnątrz kwiaty, w środku jaśniejsze po rozwinięciu się, popatrzyłam na Spectrę w necie i różnią się jednak kolorem...chyba że kupiłaś Nigrę jako Spektrę.Ale jak by nie było, obie są piękne
Agnieszko- kwiaty zmarznięte są brązowe, brzydko to wygląda...ale cóż poradzić, nie da się zabezpieczyć tak dużych krzewów przed mrozem.Część kwiatów zmarznie, ale następne rozwijające się będą już ładne

Agnieszko,więc wiesz już jak to jest cieszyć się z kwiatów magnolii,Ty cieszysz sie na razie z jednego a ja już z setek- a to radość jeszcze większa.Zobaczysz za rok- będziesz miała 10 x więcej radości
Jagódko-skalniak ma być bardzo duży, i w zamyśle miałam,żeby były na nim poduchy roślin, które okrywają miękko kamienie-floks i karmnik ościsty-z tym ostatnim nie wiem jak wyjdzie w praktyce... i troche takich roślin bijących po oczach-jak lewizje, zawciąg nadmorski, dzwonki poscharskiego,smagliczka skalna,izotoma(laurencja) itp. Myślę ,że dopiero za rok będzie tak, jak chciałam.Ale teraz też już mi sie podoba.
Aleksandro,Agness-dziękuję za miłe słowa;:196
A tak sie zmagałam przed Świętami z dalszym kawałkiem skalniaka,do późna w nocy układałam kamienie i bardziej wolałam to robić ,jak sprzątać w domu.Myślę,że praca w kamieniołomach bardzo by mi odpowiadała

Szkoda ,że już nie zsyłają do kamieniołomów
Poza jukki jeszcze mam wyłożyć kamienie, to już niewiele zostało

Do jukk już wyłożone są kamienie.
Hortensje ogrodowe- budzą sie do życia, z każdym dniem coraz większe listki