Mały skromny ogródek
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mały skromny ogródek
Adamie wiosna szaleje u Ciebie na całego,chyba trochę do przodu niż u mnie... 
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adaś a ja powiem, że w porównaniu do mnie to u Ciebie środek lata
cudnie 
Gosiu gdyby okazało się , że te malutkie siewki to rzeczywiście ciemiernika to podzielę się z Tobą
Słyszałem , że ciemierniki łatwo się same rozsiewają , więc jest szansa
Marylko mieszkamy w tej samej strefie klimatycznej , więc na pewno Twoje roślinki też są w podobnej fazie rozwoju
Jolu dziękuję
Słyszałem , że ciemierniki łatwo się same rozsiewają , więc jest szansa
Marylko mieszkamy w tej samej strefie klimatycznej , więc na pewno Twoje roślinki też są w podobnej fazie rozwoju
Jolu dziękuję
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Adaś to siewki ciemierników u mnie też pełno takich drobniutkich.
U mnie też już część żonkili i narcyzów kwitnie , jest kolorowo , jeszcze ze 2dni brzydkiej pogody a potem to już tylko słońce .
Genia
U mnie też już część żonkili i narcyzów kwitnie , jest kolorowo , jeszcze ze 2dni brzydkiej pogody a potem to już tylko słońce .
Genia
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Adam...bardzo ładny ciemiernik
jeśli tood niego siewki to nie wyrywaj.....moze kiedy zrobimy spotkanie to przywieziesz
a zonkile te białe cudne masz.....ja posadziłam różne-wyrosły takie same
co do pogody to paskudnie jak nie wiem co.....deszcz lał,teraz pada,zero słońca i zimno jak na syberii....brrrr...oby do niedzieli
a zonkile te białe cudne masz.....ja posadziłam różne-wyrosły takie same
co do pogody to paskudnie jak nie wiem co.....deszcz lał,teraz pada,zero słońca i zimno jak na syberii....brrrr...oby do niedzieli
Tropiąc autora sympatycznego gestu trafiłam tutaj. Piękny ogród. Będzie co oglądać.
Pozdrawiam. Krystyna.
Geniu dziękuję za zidentyfikowanie siewek .... skoro to siewki ciemiernika to niech sobie rosną , nie bedę im przeszkadzał . W tym miejscu nie będę plewił i już
U mnie wciąż brzydka , pochmurna pogoda , ale zapowiadają lepiej , a na święta ponoć mają być upały
Grażynko ciemierniki będą rosły , tylko nie wiem ile lat potrzeba aby taka siewka nadawała się na podarunek , a co dopiero zakwitła ?
Chyba nie będziemy tyle lat czekać na spotkanie

klio
cieszę się z Twojej wizyty w moim wątku ogrodowym i zapraszam ponownie w odwiedziny sąsiadke z zamiedzy
Pochwalę się Wam miłą niespodzianką , jaka mnie dziś spotkała..... stałem się posiadaczem czosnku słoniowego , oto on .....
tylko ziemia przeschnie i biorę się za sadzenie ....

Na tej fotce jest porównanie z ząbkiem mojego czosnku wiosennego , który co roku sadzę ... to ten malutki na dole

U mnie wciąż brzydka , pochmurna pogoda , ale zapowiadają lepiej , a na święta ponoć mają być upały
Grażynko ciemierniki będą rosły , tylko nie wiem ile lat potrzeba aby taka siewka nadawała się na podarunek , a co dopiero zakwitła ?
Chyba nie będziemy tyle lat czekać na spotkanie
klio
Pochwalę się Wam miłą niespodzianką , jaka mnie dziś spotkała..... stałem się posiadaczem czosnku słoniowego , oto on .....

Na tej fotce jest porównanie z ząbkiem mojego czosnku wiosennego , który co roku sadzę ... to ten malutki na dole

- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Aaaaaale piękny ciemiernik
Ty tylko zapytałeś czy to siewki a tu już kolejka chętnych(ja też
)
E tam...chyba nawet w tym roku będzie się nadawał do oddania...a nie za wiele lat
Ty tylko zapytałeś czy to siewki a tu już kolejka chętnych(ja też
E tam...chyba nawet w tym roku będzie się nadawał do oddania...a nie za wiele lat
Witaj Adamie, u ciebie to dopiero wiosna się postarała, tyle pięknych kwiatów, wszystko w pełni kwitnie a jaki duży kwiatek ciemiernika, piękny w ogóle nie uszkodzony przez mróz. Czosnek zrobił na mnie wrażene
takiego kolosa w życiu nie widziałam, ciekawa jestem czy jest on jadalny czy ozdobny 
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Wiosna już u Ciebie w pełnej krasie...Bardzo ciekawie wygląda ten piegowaty ciemiernik,jak urosną siewki obok niego, to też ustawiam się w kolejkę.Mam tylko biały i bordowy.Rozmnażaj czosnek on teraz modny.. 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Adamie witaj.
Wiosna u Ciebie wczesna i wspaniała.
Ciemierniki u mnie także bardzo się ponasiewały, siewki są podobnej wielkości, jak u Ciebie, podejrzewam, że gdyby nasiona samemu wysiać, to by nie wzeszły, rośliny są przekorne jednak.
Moda nastała na czosnek słoniowy, czy on jest aż taki nie powtarzalny w smaku?
Wiosna u Ciebie wczesna i wspaniała.
Ciemierniki u mnie także bardzo się ponasiewały, siewki są podobnej wielkości, jak u Ciebie, podejrzewam, że gdyby nasiona samemu wysiać, to by nie wzeszły, rośliny są przekorne jednak.
Moda nastała na czosnek słoniowy, czy on jest aż taki nie powtarzalny w smaku?
- ankha

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Adamie, muszę w końcu się dowiedzieć, co to za słoniowe cudo - tyle się już tej nazwy nasłuchałam...
ciemiernik piegowaty cudny, pączki na piwonii
moja ma 7 cm od ziemi 
ciemiernik piegowaty cudny, pączki na piwonii
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Adam...zaniedbujesz swój wątek,kwiaty przekwitną a my ich nie zobaczymy,pokaż nowości 
Witam po krótkiej przerwie
czasu ciągle mało aby wszystko ogarnąć ... cieszę się , że czasem zaglądacie do mnie
Praca goni pracę i tak leci w koło Macieju .... Na szczęście mój ogród przymrozek ominął i obyło się bez strat .
Jednak synoptycy narobili mi strachu i przykrywałem rośliny z nadzieją na przetrwanie , a w tunelu gdzie rosną już pomidory
zapalaliśmy przez 2 noce znicze . Musiało to komicznie wyglądać , na szczęście nikt nie pytał co nowego modzimy ...
Wczoraj była piękna pogoda , a dziś jak wolna sobota to oczywiście leje z nieba ... dzięki temu mogę swój wątek odkurzyć ,
a żona już miała takie ambitne plany dla mnie , więc ominęło mnie kopanie dołów pod sadzenie kapuchy .
Grażynko marnie rosną te maluchy pod ciemiernikiem , ale to wina nie najlepszej ziemi dla nich ...więc pewnie jeszcze troszkę poczekamy sobie
Irenko dziękuje za tyle miłych słów , kwiaty ciemiernika tak naprawde były dobrze zmrożone , ale ładnie odbiły .
O czosnku tez usłyszałem pierwszy raz na Forum i równiez zrobił na mnie ogromnie wrażenie , a że miałem możliwość sprowadzić
go z zagranicy więc spróbuję go u siebie zadomowić . Nie próbowałem , ale podono jest łagodniejszy na szczęście albo i nie ..
zależy co kto lubi
Zuziu dziękuję .... to mój jedyny ciemiernik , więc też mi się podoba
Oczywiście jak tylko siewki podrosną to będę dzielił między forumkowych przyjaciół
Gdyby czosnek się udał , to też poczęstuje chętnych na niego forumków :P
Tajeczko masz rację z tymi siewkami jest jak piszesz , ileż to razy nam nie wychodzą roślinki z siewu , a tu bez naszej ingerencji rozsiewają się same ...i czasem się zdarza , że takie siewki nawet piękniej rosną niż rośliny które sobie sami w ogrodzie posadzimy
Aniu słoniowy czosnek to dla mnie również nowość ... posadziłem go pierwszy raz u siebie i nawet już pokazał szczypior .
Zobaczymy jak mu polubuje Polska ziemia , cieszył bym się gdyby taki gigant urósł .
Grażynko zostałem wywołany do tablicy przez Ciebie , więc teraz muszę parę fotek pokazać .... troche nowości mam , ale większość nie nadają się jeszcze do pokazania .
chociaż jedną zaraz pokażę ....
Wiosna w ogrodzie

A to moja nowość z Lilypolu .... Hosta Carnival , się okaże czy nią jest , czy jakie inne dziadostwo

Praca goni pracę i tak leci w koło Macieju .... Na szczęście mój ogród przymrozek ominął i obyło się bez strat .
Jednak synoptycy narobili mi strachu i przykrywałem rośliny z nadzieją na przetrwanie , a w tunelu gdzie rosną już pomidory
zapalaliśmy przez 2 noce znicze . Musiało to komicznie wyglądać , na szczęście nikt nie pytał co nowego modzimy ...
Wczoraj była piękna pogoda , a dziś jak wolna sobota to oczywiście leje z nieba ... dzięki temu mogę swój wątek odkurzyć ,
a żona już miała takie ambitne plany dla mnie , więc ominęło mnie kopanie dołów pod sadzenie kapuchy .
Grażynko marnie rosną te maluchy pod ciemiernikiem , ale to wina nie najlepszej ziemi dla nich ...więc pewnie jeszcze troszkę poczekamy sobie
Irenko dziękuje za tyle miłych słów , kwiaty ciemiernika tak naprawde były dobrze zmrożone , ale ładnie odbiły .
O czosnku tez usłyszałem pierwszy raz na Forum i równiez zrobił na mnie ogromnie wrażenie , a że miałem możliwość sprowadzić
go z zagranicy więc spróbuję go u siebie zadomowić . Nie próbowałem , ale podono jest łagodniejszy na szczęście albo i nie ..
zależy co kto lubi
Zuziu dziękuję .... to mój jedyny ciemiernik , więc też mi się podoba
Tajeczko masz rację z tymi siewkami jest jak piszesz , ileż to razy nam nie wychodzą roślinki z siewu , a tu bez naszej ingerencji rozsiewają się same ...i czasem się zdarza , że takie siewki nawet piękniej rosną niż rośliny które sobie sami w ogrodzie posadzimy
Aniu słoniowy czosnek to dla mnie również nowość ... posadziłem go pierwszy raz u siebie i nawet już pokazał szczypior .
Zobaczymy jak mu polubuje Polska ziemia , cieszył bym się gdyby taki gigant urósł .
Grażynko zostałem wywołany do tablicy przez Ciebie , więc teraz muszę parę fotek pokazać .... troche nowości mam , ale większość nie nadają się jeszcze do pokazania .
Wiosna w ogrodzie

A to moja nowość z Lilypolu .... Hosta Carnival , się okaże czy nią jest , czy jakie inne dziadostwo

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Adamie taka śliczna wiosna u Ciebie, a Ty ją przed nami skrzętnie ukrywasz, trzeba Cię aż wywoływać do tablicy.
Irysy Pumila bardzo wcześnie zakwitły u Ciebie, albo moje późno, gdyż na moich jeszcze pąków kwiatowych nie zobaczyłam nawet.
Brunera pięknie kwitnie, której nie mam i hosty takie wyrośnięte.
Mój ogród także przymrozek ominął, ale w innych ogrodach są duże straty, niestety.
Pozdrawiam Cię serdecznie .
Irysy Pumila bardzo wcześnie zakwitły u Ciebie, albo moje późno, gdyż na moich jeszcze pąków kwiatowych nie zobaczyłam nawet.
Brunera pięknie kwitnie, której nie mam i hosty takie wyrośnięte.
Mój ogród także przymrozek ominął, ale w innych ogrodach są duże straty, niestety.
Pozdrawiam Cię serdecznie .