:P ALE FAJNE
Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII,cz.2
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko pocieszyłaś mnie 
Na swój sposób fascynują mnie te kwiatuszki
Ciągle usiłuję im zrobić dobrą fotkę. Niestety mój aparat ciągle odmawia współpracy. Pokazuję więc tyle ile wydusiłam z niego 
Na paru listkach kalanchoe znajduję coś takiego. Zdecydowana większość tego nie ma. Intryguje mnie dlaczego tak sie dzieje ;)

Na swój sposób fascynują mnie te kwiatuszki
Na paru listkach kalanchoe znajduję coś takiego. Zdecydowana większość tego nie ma. Intryguje mnie dlaczego tak sie dzieje ;)

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
- koniczynka

Beatko... nic zielistce nie robię. Może to dlatego, że wywaliłam na balkon? Sąsiadce też kwitnie jak szalona
Ale tylko zielona. Pasiasta puszcza od razu odnóżki.
Gosiu... jeśli Cię to pocieszy to moje kalanchoe też nie kwitnie. Mam już 4 lata i ani jednego kwiatka
A teraz czas na... kłopotliwe listki filków ;) Rano dopadłam je na podobnym etapie rozwoju.

Pierwsze zdjęcie to filodendron czerwono unerwiony a drugie to owo dziurawe, podejrzane. Filek czy monstera?
Jak mam być szczera, to nie widzę różnic w rozwijaniu się listków. A Wy?
Gosiu... jeśli Cię to pocieszy to moje kalanchoe też nie kwitnie. Mam już 4 lata i ani jednego kwiatka
A teraz czas na... kłopotliwe listki filków ;) Rano dopadłam je na podobnym etapie rozwoju.

Pierwsze zdjęcie to filodendron czerwono unerwiony a drugie to owo dziurawe, podejrzane. Filek czy monstera?
Jak mam być szczera, to nie widzę różnic w rozwijaniu się listków. A Wy?
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Beatko... postaram się pamiętać o Tobie. Choć bezpieczniej będzie jak mi przypomnisz ;) Tylko trzeba poczekać bo wszystko to są maluchy.
- koniczynka