Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko ten pierwszy to zimowit pełny .
A te dwa poniżej to iryski pumila ,kwiaty mają mniejsze od tych wysokich odmian nie znam
to są niskie iryski pewnie ze 30 cm kwitną co roku pięknie a kwiaty są właśnie takie jak na zdjęciach
A przylaszczki tylko biała i może jeszcze ta niebieska sobie poradzą nie wyglądają lepiej ale i nie gorzej różowa to chyba sobie nie poradzi całkiem prawie zginęła. Płakać się chce
Iryski jak przekwita przypomnij to Ci wyślę.
hortensje te ciemno różowe to taka odmiana ja tylko sadzę je w kwaśny torf i potem zasilam nawozem do hortensji .Co Ci z tym octem do głowy przyszło?
A ismeny nie zimują w gruncie.
Genia
A te dwa poniżej to iryski pumila ,kwiaty mają mniejsze od tych wysokich odmian nie znam
to są niskie iryski pewnie ze 30 cm kwitną co roku pięknie a kwiaty są właśnie takie jak na zdjęciach
A przylaszczki tylko biała i może jeszcze ta niebieska sobie poradzą nie wyglądają lepiej ale i nie gorzej różowa to chyba sobie nie poradzi całkiem prawie zginęła. Płakać się chce
Iryski jak przekwita przypomnij to Ci wyślę.
hortensje te ciemno różowe to taka odmiana ja tylko sadzę je w kwaśny torf i potem zasilam nawozem do hortensji .Co Ci z tym octem do głowy przyszło?
A ismeny nie zimują w gruncie.
Genia
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Geniu ! 2 dni mnie nie było
.
Mnie dalie się specjalnie nie podobają ja już z nich zrezygnowałam kilka lat temu ,wszystkie wydałam w dobre ręce
Genia[/quote]
Nie , nie te małe dalie , te duże
.
Chce posadzić na wąskiej rabatce między różami
, ja dalie kocham ! Mam 6 takich kolorowych nakrapianch , żółtą , różowa ( pomponowa ) , dwie bordowe z białymi brzegami :P . 3 sztuki wyląduja w wielkich donicach chyba
. A ja tak kupuje to nasiona to dostaje
, a nie wiem gdzie to w tym małym "gajdziołku" upham...
. Kurcze nie wiem do końca czy posadzić te liliowce od Ciebie w tym miejscu co chciałem... , bo tam jest słońce cały dzien...
, czy posadzić między różami ? Jak duże urosną w tym roku.. ? Posadzić klącza 10 cm pod ziemią tak ? Ten pełny bordowy coś nie chce wypuszczać..
a tamtym coś troche te listki co wypuszczały u góry podeschły?
Bo nie posadziłem ich jeszcze ale są w doniach na stryszku w jasnym miejscu obsypane ziemią ( ziemia nigdy nie jest wyschnięta ) , nie miałem czasu , zimno było i chory byłem.. , myśle żeby posadzic przed świętami
. Doradz mi proszę . Ale sie liliowcow i innych cudownych naoglądałem.. , na liliowce mi szczęka opadła....
Geniu ty chyba ze 2 tyś. zł już Wydałaś
. Ja czekam na mamę , mówiła , że jak przyjedzie to nakupi mi duzo ładnych kwiatów , ale ja jestem zły bo teraz są cebuli itd.. a z drugiej strony to miejsca nie mam
.
Pozdrawiam i ide do książek....

Witaj Artur lilie rozumiem ,ale gdzie Ty posadzisz dalie chyba że te małe.e-genia pisze: Pozdrawiam
Mnie dalie się specjalnie nie podobają ja już z nich zrezygnowałam kilka lat temu ,wszystkie wydałam w dobre ręce
Genia[/quote]
Nie , nie te małe dalie , te duże

Chce posadzić na wąskiej rabatce między różami

Pozdrawiam i ide do książek....

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- e-genia
Witaj Tulipanku cieszę się że kupiłeś sobie kwiaty takie jakie Ci się podobają.Wiem że jak się uprzesz to wszystko się zmieści tak jest u mnie wpadłam na chwilkę żeby wkleić zdjęcia z dzisiejszego dnia i lecę dalej do ogrodu dziś spędziłam prawie cały dzień

Na razie tyle ale to nie wszystkie zdjęcia

A na tym trawniku powstanie oczko wodne i skalniaczek

Na razie tyle ale to nie wszystkie zdjęcia

A na tym trawniku powstanie oczko wodne i skalniaczek
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- e-genia
Witaj Grzesiu ja dopiero wróciłam z działki dziś był pracowity dzień.Grzesiu pisze:Witaj Geniu!!!
U mnie tek pięknie....a aj muszę na roczek jechać.....
a tak bym sobie na działkę pojechał.....
Może jutro....
A tam za płotem masz baaaardzo dużo miejsca-u sąsiada.....
Znalazłam jednak miejsce na oczko wodne i przy okazji skalniak dwa w jednym teraz tylko zabrać się do realizacji pomysłu do tej pory się wahałam ,teraz już klamka zapadła.Oczko i skalniak powstanie a trawnik zniknie.
Masz rację u niego jeszcze raz taka działka a nie rośnie ani jeden kwiatek chyba że chwast.
Pewnie już dziś nie będzie Cię na forum.
Genia
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57