Ogródek brunetki...cz.1
Renatko już drugi raz dzisiaj piszę o glicynii.Sabinka też mnie pytała.
Widzę że cieszy się popularnością.Otóż glicynia jest pnączem. Wyrasta do ok. 10 m wys., przyrastając 1-2 m rocznie. Kwitnie na przełomie maja i czerwca, często powtarzając kwitnienie w lecie. Cięcie przyśpiesza kwitnienie i jego obfitość. Zaleca się prowadzić przy podporach (kratkach). Kwiaty pachnące, niebieskie. Wymaga stanowisk słonecznych lub półcienistych, ciepłych i osłoniętych. Na zimę należy okryć nasadę krzewu.
Możesz jednak formować ją w kształcie drzewa to zależy od Ciebie.
Moja datura była kupiona w zeszłym roku jako młoda sadzonka.Przycięłam
ją w jesieni.Jest na działce w domku.Zobaczymy czy przetrwa zimę.Miała
ponad 2 m.wysokości.
Widzę że cieszy się popularnością.Otóż glicynia jest pnączem. Wyrasta do ok. 10 m wys., przyrastając 1-2 m rocznie. Kwitnie na przełomie maja i czerwca, często powtarzając kwitnienie w lecie. Cięcie przyśpiesza kwitnienie i jego obfitość. Zaleca się prowadzić przy podporach (kratkach). Kwiaty pachnące, niebieskie. Wymaga stanowisk słonecznych lub półcienistych, ciepłych i osłoniętych. Na zimę należy okryć nasadę krzewu.
Możesz jednak formować ją w kształcie drzewa to zależy od Ciebie.
Moja datura była kupiona w zeszłym roku jako młoda sadzonka.Przycięłam
ją w jesieni.Jest na działce w domku.Zobaczymy czy przetrwa zimę.Miała
ponad 2 m.wysokości.
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Reniu, ale masz pokaźną szkółkę
Rosną Ci te sadzonki aż miło patrzeć (trzymam kciuki aby dalej tak było ;)).
U nas też ostro wieje, to chyba w całej Polsce taka wietrzna pogoda, tylko my jeszcze mamy od wczoraj białe krajobrazy niestety

U nas też ostro wieje, to chyba w całej Polsce taka wietrzna pogoda, tylko my jeszcze mamy od wczoraj białe krajobrazy niestety

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie