Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Pięknie, kolorowo u Ciebie. U mnie jeszcze nie kwitną lilie.
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grad zawsze szkodzi roślinom. ;:223
Kilka lat temu, taką sieczkę jak masz z sałaty, ja miałam w całym warzywniku. ;:223 Fasola. buraczki, lodowa wszystko pocięte.
Z sałaty masz gotową sałatkę ;:224
Lilia gigantka, ile ona ma kwiatów? ;:oj
U mnie same maleńkie pączusie dopiero.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witam was serdecznie. Ja już po weselu wykończona zmęczona i nie wyspana bo na 48 godzin spałam tylko 3 godziny, kiedyś myślałam, że to nie możliwe, a jednak jak człowiek musi to da radę. działka zaniedbana bo przez dwa tygodnie byłam tylko dwa razy bo nie było kiedy. U mnie pogoda w kratkę raz trochu słoneczka potem deszcz od czasu do czasu odwiedza mnie grad mniejszy lub większy więc za wesoło tez nie ma. Od soboty remont altany :tan już bardzo się cieszę bo chciałabym zacząć nocować na działce i spędzać tam weekendy. W piętek byłam na działce tylko po kwiaty na stół i tak na szybko pstrykałam kilka zdjęć.

Obrazek

Jeżówki i nie tylko :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
reszta jeszcze w pąkach

floksy :)

Obrazek

Obrazek

reszta w pakach bo trochu mniej słoneczka mają

clematis nawet nie wiedziałam, że go mam przeszedł remont wykopaliska i rozsypywanie ziemi wiecznie deptany i niszczony wyrosną pod drzewem i już kwitnie teraz zostaje i zadbam o niego

Obrazek

Wiciokrzew dostałam od sąsiadki nie małam gdzie go posadzić więc trafił na rabatkę teraz zastanawiam się czy tam może rosnąć czy go przesadzić co wy na to?
Obrazek

Hortensja wsadzona na początku grudnia przeżyła i kwitnie

Obrazek

a to hortensja która była od początku w zeszłym roku miała dwa małe kwiaty a teraz ;:oj ma ich mnóstwo i duże
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Witam Małgosiu dziękuje za odwiedziny ;:196 altana męczy mnie od samego początku to znaczy od zeszłego roku bo w środku nie wygląda ciekawie najpierw w tym roku wymieniłam okna bo były tragiczne, zamykane na gwoździu teraz gipsowanie dziur, gładzie i robienie aneksu kuchennego oraz kafelki na podłodze potem prąd do wymiany bo druty aluminiowe następnie malowanie, a między czasie dach, muszę wymienić gwoździe na farmery więc czym szybciej się za to weźmiemy tym lepiej. W przyszłym roku mam pracę ze strychem jak fundusze pozwolą to będziemy ze strychu robić sypialnię. Sporo kasy potrzeba, ale miałam do wyboru tańsza działkę i resztę pieniędzy przeznaczyć na remont lub kupić droższą. Po oglądnięciu różnych działek to nawet w tych droższych i tak trzeba by było coś robić wiec nasza decyzja była kupujemy tańsza i robimy po swojemu. Aha i jeszcze doprowadzają mi nowy prąd do altany bo będą nowe bezpieczniki więc czeka mnie kopanie rowu w zadłuż działki tak że ręce pełne roboty. Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Alu...dobrze że już po weselu, teraz spokojnie będziesz mogła myśleć o remoncie altany ;:128 . Jak dobrze że mam to już za sobą chociaż eM twierdzi że stale ma coś do roboty, to płot naprawić to pomalować itd ;:306 . Najważniejsze że mogę wygodnie nocować :heja . Niestety znacznie się ochłodziło i przymusowe siedzenie w domku które mi bardzo doskwiera..jutro bez względu na pogodę chyba pojadę. :;230 . Bardzo ładne masz jeżówki, u mnie białe coś nie chcą rosnąć :wink: . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aluś, miałaś bardzo dużo zajęć ostatnimi czasami. Ale to też były przyjemne zajęcia. Teraz już pora wrócić do rzeczywistości i ciężkiej pracy na działce ;:224 . Żartuję, praca na działce to sama przyjemność :tan .
Masz super kwiatki , powiedz mi co to za odmiana jeżówki na zdjęciu za margaretkami. Śliczna jest.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alicjo piękne kwitnienia u Ciebie :) ale ta lilia na końcu to coś cudownego, czy to z jednej łodyżki takie kwiecie ogromne ? ;:oj
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Zachwycająca ta hortensja. W tamtym roku og?lnie kiepsko hortensje wyglądaly,teraz odżywają.
Reszta kwiatów też zachwycająca,zaczynam zakochiwać się w jeż?qkach.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich :wit Dziś już ostatni goście z Zielonej Góry pojechali do domu więc zabieram się ostro do pracy bo mam sporo zaległości czeka mnie zaprawianie, zbieranie bo czerwona i czarna już do zbiorów potem

Obrazek

koszenie bo trawa między czasie spora urosła, plewienie bo w grządkach też jej na pewno przybyło no i od soboty postanowione będzie remont na działce.

liliowiec pięknie kwitnie
Obrazek

Witaj Zuzia u mnie tez się ochłodziło w dzień temperatura do 20 stopni i w ciągu dania przechodzi słaby deszczyk lub mżawka. Ja tez nie lubię siedzieć w domu najlepiej czuje się na działce słyszałam, że już są grzyby w lasku, a ja byłam tak pochłonięta weselem i nie miałam czasu, za to teraz nadrobię zaległości. Pozdrawiam ;:196

Witaj Iwcia Od dzisiaj zaczynam odrabiać zaległości mam nadzieję, że do końca tygodnia uporam się ze wszystkim. Wesele było wspaniałe, wszystko wyszło bardzo dobrze, goście zadowoleni, więc warto było włożyć trochu wysiłku w przygotowania. Jak będę na działce to sprawdzę czy mam nazwę tej jeżówki bo w domu nie mam zapisane. Sporo roślin zapisałam na tabliczkach karteczki wyrzuciłam a tabliczki mi wyblakły i nic nie widać ;:223 jak znajdę to napiszę. Pozdrawiam buziaczki :)

Witam Mariusz dziękuje za miłe słowa, a ta lilia to z jednej łodyżki kwitnie pięknie żałuję tylko że przez ten remont co robiłam w zeszłym roku wyrzuciłam albo ja albo mój m wyrzucił i strasznie żałuję. Pozdrawiam :)

Witaj Maju ja się w nich zakochałam w zeszłym roku są piękne i te kolory dlatego nakupiłam ich sporo jeszcze czekam miedzy innymi na green envy, green twister. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj A co to za lilia !! Ależ na kwiatów. Kilkanaście na pewno.
Hortensje piękne. Jezowki też różne masz odmiany. Piękne. Bardzo lubię te rośliny.
I róże ciągle piękne. ;:333
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu teraz mogę Ci odpowiedzieć policzyłam dokładnie wszystkich kwiatów na lili co się rozwinęły było 51, ale były tez kilka pączków które odpadły.
Dalia niskopienna mało słoneczka więc cała w pączkach
Obrazek

Jeżówki nazwy nie znam napisałam na plastiku i się wymazało ;:223
Obrazek

Obrazek

Obrazek

kolorowe floksy pięknie wyglądają i pachną :)
Obrazek

Obrazek

dziś nie padało więc po plewiłam w kwiatach, myślałam żeby pokosić, ale tam gdzie była trawa większa to strasznie muliło i się nie dało. Na działce dolane, ale porobić muszę bo 7 lipca wyjazd na wakacje. Prace w altanie już zaczęte powolutku do przodu i już cieszy. Jak będzie się czym pochwalić to pokażę.

Obrazek

życzę wszystkim udanego weekendu i dużo słoneczka ;:3 Pozdrawiam i przesyłam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu...to jakaś lilia gigant, 51 kwiatów :shock: , bardzo ładne jeżówki ;:180 , u mnie wyginęły, pozostały te zwykłe pojedyncze ale i tak cieszą ;:173 Z napisami mam podobnie, odwieczny problem ;:224 . U mnie się ochłodziło więc siedzę w domku.. pomalutku przygotowuję się do wyjazdu na urlop. Będziemy mieć w tym samym czasie ;:oj . Udanego wypoczynku ;:128
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu floksy masz bardzo dobrze posadzone, bo one muszą mieć przewiew i tak je trzymaj za dużo obok nie dosadzaj bo będą łapać choroby grzybowe. Ta lilia to dała pokaz tyloma kwiatkami, moje jakoś w tym roku się ociągają i dopiero dwie odmiany rozkwitły i to jeszcze te niepachnące, a tak czekam na ten liliowy zapach unoszący się po okolicy. A co do nazw to ja zawsze jak kupuje robię zdjęcie kwiatka z nazwówką bo bo potem można nazwę odtworzyć.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu Masz rację z tymi nazwami :) mądry Polak po szkodzie tok to już u mnie jest, ale teraz już tak robię jak piszesz. Dziękuję za rady w sprawie floksów tam już jest zrobiona rabatka i sadzić nic nie będę, ale Ciesze się że trafiłam z miejscem. Pozdrawiam :)

Witaj Zuziu to już czas na pakowanie :) Ja jeszcze biegam na działkę, aby wszystko zrobić zanim wyjadę. Dzisiaj jeszcze podwiązałam pomidory i trochu oplewiłam tak dla rozrywki bo mój m zbierał dziś czerwona porzeczkę jutro auto do przeglądu wakacyjnego we wtorek na działkę, a od środy już pakowanie życzę Ci udanego urlopu i duzo duzo słoneczka ;:3 Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu...ja już prawie spakowana , dziś ostatnie podlewanko na działce przed wyjazdem, susza okropna ;:173 . Wody w jeziorze tak mało że pompa ledwo pompuje i to z samego dna, brudna jak smoła ;:223 . Sama nie wiem co teraz przed urlopem bym sobie życzyła... ;:3 czy deszczu :roll: . Najlepiej aby na działce popadało ale nad morzem ;:3 i tobie też tego życzę ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”