Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

W tym roku wiele osób narzeka na żurawki. U mnie też dość kiepsko to wygląda ;:222 Może jednak się jeszcze wezmą za siebie?...
Szparagi jadłam w Niemczech, tam rosną przykryte, bo wtedy nie zielenieją tylko są ślicznie kremowe. Ale żebym uznała je za rarytas to niekoniecznie :oops:
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu ja wolę zielone szparagi bo nie są łykowate tak jak białe. Zupa z białych chyba lepsza z dużą ilością świeżego koperku z łyżką śmietany i do tego na drugie zielone szparagi smażone na masełku posypane bułką tartą :wink:

Duzo się dzieje, wszystko gwałtownie rusza do życia a ja siedzę w samochodzie i liczę godziny kiedy będę w końcu w domu i wyjdę pogrzebać przy kwiatkach.
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Sobtę spędziłam w samochodzie, przywieźliśmy w końcu bryczkę i sanie dla koni. Po drodze wstąpiłam do jednej szkółki koło Olsztyna i pierwszy raz wyszłam bez kwiatka, rośliny pospolite jak w każdym ogrodniczym i do tego droższe i dopiero świeżo posadzone. Pierwiosnki były ładnie ale bez nazw odmianowych a cena jak za najdroższe odmiany.

Wczoraj chciałam dodać zdjęcia, ale coś się z fotosikiem działo i nie dałam rady. Może teraz się uda :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu i u Ciebie kwiatuszki ładnie kwitną :) W końcu doczekaliśmy się prawdziwej stabilnej wiosny. Pozdrawiam i miłej niedzieli :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu wiosna widzę u Ciebie na podobnym etapie jak i u mnie :) no proszę bryczki i sanie, będzie zabawa jak zaczniecie używać :) widzisz tak to jest z tymi ogrodniczymi, trzeba znać ceny żeby się nie nabrać i nie dać naciągnąć :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu i moje żurawki są byle jakie. Kończę z nimi , bo u mnie nie rosną a ciągłe ich odnawianie to już nie dla mnie. Szparagi kiedyś uprawiałam ale ograniczam co się daje. No to mamy wiosnę. U mnie pogoda letnia. Już zrobiło się sucho. Miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Piotrek mam wrażenie, że z godziny na godzinę wszystko wygląda lepiej. Jest w końcu wiosenna pogoda i oby tak już zostało.

Mariusz bryczkę już wczoraj wypróbowaliśmy, na razie tylko jednym konikiem ale córcia była zachwycona, boję się, że teraz codziennie będzie chciała a ja mam masę pracy. No z tymi cenami to przegięli na maksa, niestety trzeba liczyć bo po co mam tam kupić nie odmianowe jak mogę w innym miejscu za te same pieniądze kupić odmianowe i to dużo większe.

Alu niestety żurawki są bardzo wrażliwe i ciężko im dogodzić, moja miłość do nich ciężka i walczę z nimi już ponad 10 lat, niektóre odmiany rosną bezproblemowo w każdych warunkach a inne to ciągłe dokupowanie nowych roślin. U mnie też już robi się sucho, ale nie chcę żaby padało bo na łąkach jeszcze woda stoi a koniki czekają na świeżą trawkę.

No i w końcu jest ciepło, syn już wyciągnął krótkie spodenki, dzikie kaczki pilnują gniazda na łąkach. Teraz trochę fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu witaj cieplutko. Na działce robi się sucho przydało by się wody a u ani grama ani tej z nieba ani nie odkręcili u mnie jeszcze wody na działkach żeby podlać ciężko się robi. Wiosna piękna u Ciebie. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu w końcu ciepło się zrobiło ;:3 u mnie też już się sucho na grządkach robi. Ale jak sprawdzałam pogodę to ma popadać więc jest nadzieja, na razie tylko folię podlewam. Mam nadzieję, że odkręcą Ci wodę na działce lub chociaż trochę z nieba popada :wink:

A u mnie dużo pracy bo zaczęłam siać warzywnik, sporo też pracy przy rozsadach. na warzywniku wysadziłam do tej pory cebulę około 2kg, dziś do południa chcę wysadzić marchew, pietruszkę, rozsadzę sałaty i kapusty wczesnej, oczywiście rzodkiewkę, koperek i zobaczę ile mi starczy czasu bo koło 12 ma już padać.

A tak wygląda część moich domowych rozsad :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu ale piękne masz rozsady !!! ;:oj ;:oj ;:oj Piękne i zdrowe. Super.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..piękne rozsady, nigdy nie sadziłam takich ilości..chyba bym sadziła cały dzień a ty chcesz w jedno do południa . ;:oj U mnie także sucho, miało padać ale nie padało na szczęście na działkach mamy już wodę. :heja . Przyjemnej pracy. ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu no to masz co robić!Tyle rozsady!pozdrawiam! ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu rozsady wyrosły super :) zdrowo i solidnie się prezentują :) u mnie jakość się zatrzymały i nie chcą rosnąć, nie wiem czemu :) kwitnień coraz więcej, więc będzie coraz ładniej :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O rany, a moje nasionka wciąż w torebkach :oops: Jakoś te dni stanowczo za krótkie, a i sił po zimie jakoś mniej... Wiosnę masz cudną ;:215
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu :wit
Widzę, że i u Ciebie pomału rozkręca się wiosenka. Czytam, że też przydałby się deszczyk - u nas tak samo, zaczyna być sucho. Doniczki podlewam wodą z domu albo z beczki napełnionej na jesień, bo dopiero 20-ego mają nam włączyć wodę.

Życzę pogody i radości ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”