Wczoraj był piękny, słoneczny dzień. Można stwierdzić jakby lato,więc czym prędzej pojechaliśmy na działkę posadzić róże. Puścili wodę nareszcie:) Ponawoziłam hortensje i podlałam wszystkie kolczatki,tak,żeby nawóz się rozpuścił. Coraz więcej z ziemi budzi się roślinek,a tulipany niektóre mają pąki
Zauważyłam też nosy lilii, radość we mnie wielka. Niestety mam też złe wieści, bo moje iluś letnie dalie całkowicie spróchniałe, suche karpy. Jak nacisnęłam to tylko suche powietrze w środku.
Płakać mi się chciało, ale potem poczytałam, że wiele osób tak miało. Jedyna dalia Alauna może wyjdzie. Daltego też będąc w innej sprawie w Leroy zajrzałam na stoisko z torebkami i znalazłam trzy nowe. Posadziłam na razie do donic. Jak myślicie co było tego przyczyną?
Basiu humus to wspaniała sprawa,nareszcie roślinki dostaną to co najbardziej wskazane
W szkółce w maju to dopiero raj jak te wszystkie clematisy zakwitają to oczy z orbit mi wychodzą.
Jagna u mnie forsycja w pełnej krasie się prezentuje. Róże wszystkie przycięte,większość ma już listki,bardzo szybko wystartowały. Wystarczyło trochę słońca. Najlepiej wyglądają historyczne jak zwykle. Ostróżek mogłabym mieć cały ogród, tak one lubią wodę ,wtedy rosną jak szalone.
Wciąż je dokupuję, niektóre się sieją same. Szkoda,że nie rosną u Ciebie. Może spróbuj jeszcze raz posadzić
Aneczka i ja jak widzę różane badyle to oczy mi się świecą. Mają w sobie coś magicznego
Można wpaść po uszy. Jest przy nich sporo pracy, ale też mnóstwo satysfakcji,kiedy zakwitają i oczu ani nosa nie można od nich oderwać.
Golden Zest posadzona, w nóżki dostała humusu oraz wióry rogowe,no nie ma bata musi wydać cudne kwiaty:)
Sabinko nigdy swoich sasanek nie miziałam,ale po Twoim poście wczoraj je pogłaskałam i mogłabym tak długo,ale mają miłe,puchate włoski:) W tym roku zapolowałam na niskie szałwie właśnie ze względu na pokładanie się po rabatach. Zobaczymy, czy nowe zdadzą egzamin.
Z tego co pamiętam to nasza Wandzia ma takie i dlatego się na nie skusiłam
Grażynko lawenda dopiero zacznie się budzić,na pewno Ci przezimowała. Moje też suche sterczą.
A szałwie wysiewają się u mnie jak głupie,aż muszę pielić
Zwolniło Ci się trochę miejsca, ciekawe na co postawisz?
Iwonka ja ostróżek mogłabym mieć całą działkę,super się komponują z innymi roślinami i solo również. Róże mają coraz większe listki, czekają na zasilenie obornikiem,ale to za chwilę. Najpierw wiórami niech się nasycą. W tym roku na wiosnę kupiłam tylko dwie róże. Na razie starczy, może na jesieni pojawią się jakieś super nowości to pewnie wymięknę jak zwykle.
Tolinko no właśnie nie wiem gdzie te worki dostać, muszę pobuszować po internecie.
Wióry jedne złapałam,a tak naprawdę nikt ich nie brał, cena wyższa to i ludzie nie brali
Gosiu to dziś masz pracowity dzień, ja mam to już za sobą. Ja tak skaczę po działce,bo nie mogę być tak jak Ty codziennie. Wszystko chciałabym zrobić naraz...
Ewa szkółka full wypas, trzeba się ostro trzymać za kieszeń. Kiedyś tylko gotówka, a teraz kartą można zapłacić. Chyba każdy wczoraj lub dziś poprzycinał róże:)
To już tradycja jak Gabi musi obadać co przyjechało w kartonie?
I są moje kochane róże:)
Korzenicha ogromne
Dalie...pani kasjerka mnie zapewniała,że wyrośnie to co jest na obrazku
Lilie posadzone
Yellow Bird w pąkach
Gipsówka ma powera
Pietruszka ozdobna do kompozycji na talerzu przezimowała
Naparstnice
Ostnice zielone
Czosnki
o róże jestem już spokojna
Cebulice