Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

I mi przydałaby się taka szkółka w okolicy :tan Ostróżkę mam tylko jedną, a jak widzę tam mogłabym ten stan z łatwością zmienić.
Twoje różyczki już poczuły wiosnę i wychodzą jej na spotkanie. Mocno wyrywne panienki ;:63 Dużo tańsze ciemierniki i też pełne, są w Ob...W zeszym roku kupiłam za 17 zł właśnie pełnego. Oczywiście są to mniejsze krzaczki niż te na zdjęciu, ale przez rok ładnie mu się przybyło ;:63
To już ostatnie róże przyjadą czy jeszcze na coś czekasz? Swoje posadzę w niedzielę, ale dołki jeszcze nie są przygotowane. Długie różane rękawice eM kupił mi w PGN, za jakieś nieduże pieniądze. Ale wtedy były tam jakieś wyprzedaże, więc suma nie była jakaś zbytnio wygórowana. Ale ile kosztowały nie pamiętam :oops:
Krokusy są prześliczne w pełnym słońcu. Chętnie wtedy wystawiają buźki do ciepłych promieni ;:63
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu takiej szkółki to tylko pozazdrościć ;:224 no może nie wszystkie ceny są ok ale za to rośliny piękne ;:215 Worki jutowe na donicach bardzo fajnie wyglądają ;:108 W tym roku nie kupiłam wiór rogowych ,no oni pogłupieli z tą ceną ;:202 Poprzestanę na końskim złotku i nawozie do róż ,oraz suszonym oborniku dla reszty :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak widać ceny są dostosowane do producenta, a producent chyba za miedzą.
Ja nadal nie odgarnęłam kopczyków i nie poobcinałam róż
Mam zamiar zrobić to jutro
Piszesz, że na działce działasz chaotycznie
Ja za to systematycznie. Nie tak jak w domu. Tam mam chaos.
Tutaj robię rabatami, po kolei.
Ciekawe dlaczego tak jest?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, ależ wypasiona szkółka. Tyle pokus ;:223 . Ciemierniki u nas w podobnej cenie, też uważam, że za drogie. Poza tym niskie i kwiaty zwieszają w dół i nie można ich podziwiać. Forsycja już tuż tuż i trzeba oporządzić róże. Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wczoraj był piękny, słoneczny dzień. Można stwierdzić jakby lato,więc czym prędzej pojechaliśmy na działkę posadzić róże. Puścili wodę nareszcie:) Ponawoziłam hortensje i podlałam wszystkie kolczatki,tak,żeby nawóz się rozpuścił. Coraz więcej z ziemi budzi się roślinek,a tulipany niektóre mają pąki :D
Zauważyłam też nosy lilii, radość we mnie wielka. Niestety mam też złe wieści, bo moje iluś letnie dalie całkowicie spróchniałe, suche karpy. Jak nacisnęłam to tylko suche powietrze w środku.
Płakać mi się chciało, ale potem poczytałam, że wiele osób tak miało. Jedyna dalia Alauna może wyjdzie. Daltego też będąc w innej sprawie w Leroy zajrzałam na stoisko z torebkami i znalazłam trzy nowe. Posadziłam na razie do donic. Jak myślicie co było tego przyczyną?

Basiu humus to wspaniała sprawa,nareszcie roślinki dostaną to co najbardziej wskazane ;:108
W szkółce w maju to dopiero raj jak te wszystkie clematisy zakwitają to oczy z orbit mi wychodzą.

Jagna u mnie forsycja w pełnej krasie się prezentuje. Róże wszystkie przycięte,większość ma już listki,bardzo szybko wystartowały. Wystarczyło trochę słońca. Najlepiej wyglądają historyczne jak zwykle. Ostróżek mogłabym mieć cały ogród, tak one lubią wodę ,wtedy rosną jak szalone.
Wciąż je dokupuję, niektóre się sieją same. Szkoda,że nie rosną u Ciebie. Może spróbuj jeszcze raz posadzić ;:224

Aneczka i ja jak widzę różane badyle to oczy mi się świecą. Mają w sobie coś magicznego ;:167
Można wpaść po uszy. Jest przy nich sporo pracy, ale też mnóstwo satysfakcji,kiedy zakwitają i oczu ani nosa nie można od nich oderwać.
Golden Zest posadzona, w nóżki dostała humusu oraz wióry rogowe,no nie ma bata musi wydać cudne kwiaty:)

Sabinko nigdy swoich sasanek nie miziałam,ale po Twoim poście wczoraj je pogłaskałam i mogłabym tak długo,ale mają miłe,puchate włoski:) W tym roku zapolowałam na niskie szałwie właśnie ze względu na pokładanie się po rabatach. Zobaczymy, czy nowe zdadzą egzamin.
Z tego co pamiętam to nasza Wandzia ma takie i dlatego się na nie skusiłam ;:333

Grażynko lawenda dopiero zacznie się budzić,na pewno Ci przezimowała. Moje też suche sterczą.
A szałwie wysiewają się u mnie jak głupie,aż muszę pielić ;:224
Zwolniło Ci się trochę miejsca, ciekawe na co postawisz?

Iwonka ja ostróżek mogłabym mieć całą działkę,super się komponują z innymi roślinami i solo również. Róże mają coraz większe listki, czekają na zasilenie obornikiem,ale to za chwilę. Najpierw wiórami niech się nasycą. W tym roku na wiosnę kupiłam tylko dwie róże. Na razie starczy, może na jesieni pojawią się jakieś super nowości to pewnie wymięknę jak zwykle.

Tolinko no właśnie nie wiem gdzie te worki dostać, muszę pobuszować po internecie.
Wióry jedne złapałam,a tak naprawdę nikt ich nie brał, cena wyższa to i ludzie nie brali ;:131

Gosiu to dziś masz pracowity dzień, ja mam to już za sobą. Ja tak skaczę po działce,bo nie mogę być tak jak Ty codziennie. Wszystko chciałabym zrobić naraz...

Ewa szkółka full wypas, trzeba się ostro trzymać za kieszeń. Kiedyś tylko gotówka, a teraz kartą można zapłacić. Chyba każdy wczoraj lub dziś poprzycinał róże:)

To już tradycja jak Gabi musi obadać co przyjechało w kartonie?

Obrazek

I są moje kochane róże:)

Obrazek

Korzenicha ogromne ;:oj

Obrazek

Dalie...pani kasjerka mnie zapewniała,że wyrośnie to co jest na obrazku

Obrazek

Lilie posadzone

Obrazek

Yellow Bird w pąkach

Obrazek

Gipsówka ma powera

Obrazek

Obrazek

Pietruszka ozdobna do kompozycji na talerzu przezimowała

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Naparstnice

Obrazek

Obrazek

Ostnice zielone

Obrazek

Czosnki

Obrazek

Obrazek

o róże jestem już spokojna

Obrazek

Cebulice

Obrazek

Orliki

Obrazek

Rabata hortensjowa,a wkoło nasadzone tulipany z jesieni ;:65

Obrazek

Miłego i udanego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

No.. no... różyce jak się patrzy Aniu... ;:138
Kurcze... masz zieloną ostnicę ? moja jakaś sucha i nie wiem czy ją ściąć... ;:218
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gabi niezłe okazy,ale radocha :heja
Ostnicę masz całkiem suchą? ja na balkonie mam suche trzy,ale przycięłam i podlałam,może się obudzą?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Nie grzebałam w jej środku, ale na razie nie widzę żeby coś się zieleniło...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu jakby nie patrzeć to z Gabi też niezła ogrodniczka. ;:215
Mam nadzieję, że dalie Ci się zgodzą odmianowo. I żal tych starych... ale niestety taki los ogrodnika, że czasem i straty musza być. :oops:
U siebie znalazłam tylko dwie siewki naparstnicy. Co za żal...
Będę pocieszać się ostróżkami. Mam ich koło dziesięciu. Całkiem już rozrośniętych, tzn nie po jednym pędzie. Uwielbiam jedne i drugie.
Na koniec słówko o różach... niech Cię Aniu zachwycą nowe nasadzenia. I nas przy okazji też. ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu też zrezygnowałam jednak z miedzianu. Napracowałaś się, ;:180 ogród wysprzątany, a róże tak zaopatrzone, że muszą pokazać na co je stać. ;:108 Dalie będziemy porównywać, bo też kupiłam te różowe kaktusowe. :) Taka szkółka w pobliżu, to niebezpieczne miejsce, ;:306 ostróżek też dokupiłam.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ile Twoja gipsówka ma lat?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moje ostnice też suche, nie wiem czy coś odbije.
U mnie w tym szalonym klimacie to trudno na coś postawić, mało co chce dobrze rosnąć.
Tyle prób już robiłam i wszystko na nic.
Sama nie wiem na co postawić, żeby chciało rosnąć i na dodatek w kwaśnej glebie.
Piękne róże ;:333 , szybko powinny się zakorzenić.
Moja lawenda niestety całkiem sucha, przycięłam i zostawiłam na wszelki wypadek, ale nie robię sobie nadziei.
Tylko te przed domem wyglądają jako tako, może coś z nich będzie.
Dalie podobno są krótkowieczne i trzeba je stale odnawiać.
Ale ja się nie znam na nich, bo od dawna już nie sadzę.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Anie strasznie jestem ciekawa kwiatów tej róży 100 coś tam... :D
Nie żałuj zdjęć, gdy pokaże choćby pierwszego kwiatka. Kto wie, może i mnie zauroczy :D
Lilię fajną zakupiłaś i dalie też. Oby pani kasjerka miała rację i wszystko zgadzało się z tym co na opakowaniu.
Moje ostnice chyba nie przezimowały. Jak na razie wszystko suche, ale jeszcze czekam .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, i u mnie w tym roku miedzian został w proszku :;230 Trafiłaś na wyprzedaże w Leroy? Byliśmy z eMem w sobotę i wszystkie cebule i byliny -50% Większość przesuszone, ale udało mi się wygrzebać kilka lilii, irysa i pustynnika, wpadła też dalia, zobaczymy czy zgodna z tym co na opakowaniu ;:224
Różyce przyszły z ogromnymi korzeniami, a szałwiom kibicuję. Jak okażą się zdyscyplinowane to za rok zamówię i wymienię te swoje badylki ;:112
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Piękne krzaczory różane ;:215 Jak psina je oceniła? :wink:

Oj wycięłabym sobie takie kamienne koło na środku trawnika - widzę je oczyma wyobraźni... Ale minę mojego męża od razu też ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”