No, ale jakoś rosną.
Mój wiejski świat
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wiejski świat
Ja swoich powojników nie tnę. U bratowej od tego zaginęły.
No, ale jakoś rosną.
No, ale jakoś rosną.
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu jakie piekności
Chyba widzę marunę

Chyba widzę marunę
Może miała te ,których się nie przycinawitch pisze:Ja swoich powojników nie tnę. U bratowej od tego zaginęły.
No, ale jakoś rosną.
Pozdrawiam Alicja
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Witam, cuda masz, piękne cuda
Marysiu róża Remy Martin z białymi kwiatuszkami - można się gapić i gapić, ja się tak gapiłam
, piękna.
W tamtym roku wypatrzyłam tak u Ciebie Rapsodię, a w tym widzę przecudną Remy M.
Miłego wieczoru
Marysiu róża Remy Martin z białymi kwiatuszkami - można się gapić i gapić, ja się tak gapiłam
W tamtym roku wypatrzyłam tak u Ciebie Rapsodię, a w tym widzę przecudną Remy M.
Miłego wieczoru
Pozdrawiam Ela
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moniko Dobrze kombinujesz
dzielić rozdawać a zawsze coś Ci przybędzie, coś czego nie masz. Wybacz ale ja jestem zdania, że róże wybierasz oczami i sercem, oczywiście liczą się jej zalety również i nie bardzo mam odwagę coś Ci sugerować. Oglądaj nasze róże i jak Ci się coś spodoba pytaj o nie, a wtedy na pewno coś wybierzesz
W zimie 2014/15 przedstawiałam swoje róże ze zdjęciami i pisałam o własnych doznaniach.
Iwonko to dobrze że podlało, a i tak powinnaś posadzić rośliny. Mam krynkę od trzech lat od Zosi zwkwiat , ale jeszcze nigdy mi nie kwitła...może coś źle robię
Źle zrozumiałaś to nie tabun motyli na SH siedzi tylko ona wygląda jak tabun motyli
Ewuniu kwitnie mi czerwony kwiatuszek (potem wkleję zdjęcie), a bodziszka dostaniesz kawałek na wiosnę i amorfę może też. Wsadziłam patyki na wiosnę i jak nie zmarnieje to wykopię i wyślę (nawet kwitnie).
Sally Holmes - w opisach jest że pachnie, a ja moją wącham i nic nie czuję
Chyba trzeba będzie powtórzyć zakup lilii, ale może nie na wyprzedaży tylko w Lyl..
Aguś ja jednego nie cięłam i nie kwitł, w tym roku przycięłam, dostał elegancką podpórkę i chyba ma uwiąd
Alu mam sporo maruny i ta od Ciebie też kwitnie i sieje się
Elu dziękuję w imieniu kwiecia
Mnie też ta róża chwyciła za serce jak ja zobaczyłam w ofercie. Ma piękny kolor koniaku i ogromne zdrowe kwiaty
Muszę spróbować ją ukorzenić z patyczka
Ja już Ci pożyczę dobrej nocki
Iwonko to dobrze że podlało, a i tak powinnaś posadzić rośliny. Mam krynkę od trzech lat od Zosi zwkwiat , ale jeszcze nigdy mi nie kwitła...może coś źle robię
Źle zrozumiałaś to nie tabun motyli na SH siedzi tylko ona wygląda jak tabun motyli
Ewuniu kwitnie mi czerwony kwiatuszek (potem wkleję zdjęcie), a bodziszka dostaniesz kawałek na wiosnę i amorfę może też. Wsadziłam patyki na wiosnę i jak nie zmarnieje to wykopię i wyślę (nawet kwitnie).
Sally Holmes - w opisach jest że pachnie, a ja moją wącham i nic nie czuję
Chyba trzeba będzie powtórzyć zakup lilii, ale może nie na wyprzedaży tylko w Lyl..
Aguś ja jednego nie cięłam i nie kwitł, w tym roku przycięłam, dostał elegancką podpórkę i chyba ma uwiąd
Alu mam sporo maruny i ta od Ciebie też kwitnie i sieje się
Elu dziękuję w imieniu kwiecia
Ja już Ci pożyczę dobrej nocki
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Marysiu cudownie sypnęłaś zdjęciami. Piękne okazy, oliwnik już się ukorzenia zobaczymy czy się uda. Maczki i inne cuda o poranku najpiękniejsze zdjęcia. Znalazłam kilka ciekawych różyc u Ciebie szczególnie przypadła mi Girl, Remy, Sally Holmes fajnie wygląda w fazie pąku
.
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jejku, jakie piękne zdjęcia.
Piękny opis - rośliny dojrzałe a jeszcze nie spalone słońcem..... - toż to poezja, Marysiu
Piękny opis - rośliny dojrzałe a jeszcze nie spalone słońcem..... - toż to poezja, Marysiu
- Eliza52

Marysiu na uwiąd powojnika : 1 litr wody szczypta nadmanganianu potasu albo 3 tabletki i duży ząbek czosnku przez praskę. Wszystko razem pomieszać i taką porcję każdemu co ma uwiąd. Obciąć gałąź usychającą.
działa
Pozdrawiam Ela
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko trzymam kciuki za oliwnika
Róże Girl chyba poknociłam My Girl i Remy Martin to róże od Starkl, a Sally H. chyba pod naszej Ewy i jestem z nich bardzo zadowolona
Zdjęcie o poranku, ale słonecznym są najlepsze
z maczków będę zbierać nasiona
Bea dziękuję ! po takich słowach aż chce mi się wklejać nowe, a taka jestem zmęczona.
Odwaliłam dzisiaj kawał dobrej roboty, bo spaliłam mnóstwo gałęzi i oporządziłam jeden z kątów
Elu wiem ale nie chce mi się
Musiałabym rozplatać i szukać gałęzi, a jak wcześniej szukałam to druga zaczęła usychać
Za rok powinien wyjść zdrowy a może go przesadzę? zobaczę
No dobra to pochwalę się jeszcze moimi pupilkami, bo zaczynają kwitnąć liliowce. Niestety poprzesadzałam część i kompletnie się pogubiłam z nazwami

Nowe róże pokazały buźki

dla Eli skoro jej się podoba

dla Ewuni czerwony kwiatuszek

zakwitła pierwsza dalia z siewu

to dla Iwonki, popatrz jak się rozrósł

moje firletki

i może już wystarczy!
Dobrej nocy do jutra
Bea dziękuję ! po takich słowach aż chce mi się wklejać nowe, a taka jestem zmęczona.
Odwaliłam dzisiaj kawał dobrej roboty, bo spaliłam mnóstwo gałęzi i oporządziłam jeden z kątów
Elu wiem ale nie chce mi się
No dobra to pochwalę się jeszcze moimi pupilkami, bo zaczynają kwitnąć liliowce. Niestety poprzesadzałam część i kompletnie się pogubiłam z nazwami

Nowe róże pokazały buźki

dla Eli skoro jej się podoba

dla Ewuni czerwony kwiatuszek

zakwitła pierwsza dalia z siewu

to dla Iwonki, popatrz jak się rozrósł

moje firletki

i może już wystarczy!
Dobrej nocy do jutra
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Trzeba pomyśleć nad różami. A firletka pierwsza cudna , nie widziałam takiej.
Marysiu jak próbowałam zidentyfikować irysy po przesadzeniu, pocieszę Cię nie masz szans
. Liliwoce też przesadzałam też nie mam szans.
. Co tam ważne że piękne i kwitną, ten pierwszy ma świetny kolor , szkoda że pomieszałaś nazwy
. Dobrej nocki.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
I nawet kolorek ładnie wyszedł, ja nie umiem swojemu kolorku zrobić, witaj Marysiu, ja już zwarta i gotowa na działeczkę, tylko dosuszam herbatkę z wierzbówki, zrobiłam w tym toku http://www.herbiness.com/rosyjska-herba ... a-swiecie/ , wieczorem spróbuję
, śliczne masz firletki, ja myślałam, że ona tylko w jednym kolorze jest 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Za chwilę wybywam na działkę, bo już się zrobiło gorąco. Znowu!
Obiecałam wczoraj spacer po zaprzyjaźnionych ogrodach, ale wieczorem nie otworzę laptopa. Zapomniałam, że mnie nie będzie, bo synuś ma imieniny i kawał nocy spędzę u niego.
Popodglądałam trochę Twoje piękne roślinki, nasyciłam oczy widokiem róż i zostawiam Cię z życzeniem udanego dnia.

- Eliza52

Cześć
Marysiu mam teraz zagwozdkę, jeśli dostanę Remy M. to gdzie ja ją posadzę?
Ja tak jak Justynka pytam- co to są te małe białe kwiatuszki?
Miłego dnia

Marysiu mam teraz zagwozdkę, jeśli dostanę Remy M. to gdzie ja ją posadzę?
Ja tak jak Justynka pytam- co to są te małe białe kwiatuszki?
Miłego dnia
Pozdrawiam Ela
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu . Ten pierwszy liliowiec ma genialny kolorek
. Duecik róży i maruny bardzo udany
. Muszę pokusić się o podobne zestawienie
. Gratuluję dalii z siewu
a te jasne firletki są takie urocze ,że aż chcę je mieć . Pozdrawiam i miłego dnia życzę
.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
http://images76.fotosik.pl/713/7208cec1f2d9c1bd.jpg cudny ten liliowiec czy on rzeczywiście ma taki ciemny kolor ????Maczki też muszę pochwalić bo co jeden to ładniejszy .Marysiu zmień dostawcę kiedyś też tak miałam taką dyskotekę włączało i wyłączało najgorzej jak miałam napisanego posta HORROR.Oby juz było lepiej