Mój kawałek raju ... cz.7
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.7
Maryś każda z nas wśród swoich kwiatów czuje się jak królowa ,chociaż u mnie zbyt dużo jest tych królowych
Kokorycz pogięta cudna i chyba też ją od Ciebie dostałam.Na asterka juz się cieszę 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Witaj Marysiu
Oglądałam dzisiaj program z Twoim i Twojego ogrodu udziałem
Jakoś nigdy nie trafiłam do Twojego ogródka, ale w u kogoś w wątku (chyba u Jadzi) widziałam zdjęcie z domkami dla skorków. I właśnie po tych domkach rozpoznałam, że na pewno jest to ogród jednej z nas. Nie wiedziałam czy Cię odnajdę, ale przeszukałam wątek wspomnianej już Jadzi i udało się
Piękne miejsce do życia stworzyliście sobie. Takie naturalne ogrody są najpiękniejsze. Takie, gdzie widać rękę właścicieli a nie architekta. Widać, ze kochasz ten swój kawałek raju 
- UlaL

- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu kochana
i ja spędziłam dzisiejszy poranek oglądając program, ja też myślę, że taki ogród stworzony od podstaw przez właściciela jest najpiękniejszy, miło było sobie przypomnieć miłe chwile u Ciebie.
Marysiu, Twój ogród ma taki wyjątkowy charakter, masz piękne okazy dużych drzew, w cieniu których wszędzie można znaleźć perełki. Ekipa była u ciebie trzy razy, ale i tak nie udało im się pokazać wszystkiego, masz dużo pięknych róż, różne epimedia, lista byłaby długa do wymieniania, a dale Twojego M też śliczne.
Marysiu, a czy te cyklameny to na 100 % ogrodowe, pytam bo widziałam niedawno u zaprzyjaźnionej właścicielki centrum ogrodniczego takie same, ale sprzedawane jako rośliny domowe. Są piękne, szkoda byłoby gdyby nie przezimowały
Marysiu, bądź pewna ,że w tym tygodniu nie jeden raz za sprawą programu pogoszczę na Twoich włościach
Pozdrawiam
i ja spędziłam dzisiejszy poranek oglądając program, ja też myślę, że taki ogród stworzony od podstaw przez właściciela jest najpiękniejszy, miło było sobie przypomnieć miłe chwile u Ciebie.
Marysiu, Twój ogród ma taki wyjątkowy charakter, masz piękne okazy dużych drzew, w cieniu których wszędzie można znaleźć perełki. Ekipa była u ciebie trzy razy, ale i tak nie udało im się pokazać wszystkiego, masz dużo pięknych róż, różne epimedia, lista byłaby długa do wymieniania, a dale Twojego M też śliczne.
Marysiu, a czy te cyklameny to na 100 % ogrodowe, pytam bo widziałam niedawno u zaprzyjaźnionej właścicielki centrum ogrodniczego takie same, ale sprzedawane jako rośliny domowe. Są piękne, szkoda byłoby gdyby nie przezimowały
Marysiu, bądź pewna ,że w tym tygodniu nie jeden raz za sprawą programu pogoszczę na Twoich włościach
Pozdrawiam
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
MARYSIU ,program wspaniały ,a właściwie powinnam napisać ogród ,który pokazała Maja .Gratuluję .
Wszystko wyszło pięknie i naturalnie .Nie było po Tobie widać żadnego stresu .Podziwiam .
Wszystko wyszło pięknie i naturalnie .Nie było po Tobie widać żadnego stresu .Podziwiam .
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Marysiu, Twój ogród jest piękny i pięknie został pokazany. Twój naturalny gąszcz pełen kolorów o każdej porze roku to jest to, co "tygrysy lubią najbardziej".
Jestem z Ciebie dumna.
Jestem z Ciebie dumna.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja również gratuluję pięknego ogrodu.
Mimo, że na FO bywam rzadko, musiałam dzisiaj pochwalić Ciebie Marysiu za tak piękną oazę zieleni i kwitnących roślin.
Pozdrawiam
Mimo, że na FO bywam rzadko, musiałam dzisiaj pochwalić Ciebie Marysiu za tak piękną oazę zieleni i kwitnących roślin.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Krystyna
Maryniu też obejrzałam Twój piękny i tak naturalny ogród GRATULUJĘ !!! Podziwiam Cię że potrafisz utrzymać tyle roślin pod kontrolą, bo wiadomo że one szybko rosną i potrafią zdominować, a u Ciebie każda roślinka ma swoje miejsce. W telewizji Pięknie to było widać, Maryniu też ślicznie wyszłaś 
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Tereniu niezmiernie mi miło, że spędziłam z Tobą poranek
nie jestem fotogeniczna i to mnie krępuje ale wyszło jak wyszło i jaką mnie bozia stworzyła taka jestem
troszkę za dużo tu i ówdzie ale roślinkom to nie przeszkadza
Iwonka 1 dziękuję za miłego gościa w moich skromnych progach. Ja nie udzielam się aż tak dużo na forum, jestem raczej w gronie z regionu i w większości poznałyśmy się / to też zasługa forum !/ w realu. Jestem otwarta na nowe znajomości i zapraszam
Jadziu jesteś królową a to Twoje dwórki z Tobą
Ulu dziękuję bardzo
masz rację wszystkiego nie pokazali bo ile by musiał trwać program
materiału nagrali co najmniej na trzy odcinki ale i tak jestem zadowolona, że ktoś docenił mój zapał i miłość do zieloności
Co do cyklamenów to okryję je na zimę jak agapanty i zobaczymy czy przetrwają
Cieszę się, że program Ci się podobał
Jolu dziękuję, Twój aster zachwycił całą ekipę
Dobrze, że kamera stresu nie oddaje
Marysiu znasz ogród to łatwiej Ci było spacerować no i widziałyśmy się z samego ranka
krysad71 witam na moich włościach i pozdrawiam
Marusiu krzta otuchy dobrze robi
trzymam w ryzach towarzystwo i teraz rozumiesz dlaczego u mnie nie ma czasu na jednoroczne
podziwiam je u Ciebie i innych pasjonatów ogrodów
w tym sezonie nie miałam czasu nawet nadwyżek rozdać bo to był sezon bardzo pracowity dla mnie 
Iwonka 1 dziękuję za miłego gościa w moich skromnych progach. Ja nie udzielam się aż tak dużo na forum, jestem raczej w gronie z regionu i w większości poznałyśmy się / to też zasługa forum !/ w realu. Jestem otwarta na nowe znajomości i zapraszam
Jadziu jesteś królową a to Twoje dwórki z Tobą
Ulu dziękuję bardzo
Co do cyklamenów to okryję je na zimę jak agapanty i zobaczymy czy przetrwają
Cieszę się, że program Ci się podobał
Jolu dziękuję, Twój aster zachwycił całą ekipę
Dobrze, że kamera stresu nie oddaje
Marysiu znasz ogród to łatwiej Ci było spacerować no i widziałyśmy się z samego ranka
krysad71 witam na moich włościach i pozdrawiam
Marusiu krzta otuchy dobrze robi
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marysiu oglądałam. Było super. Za ogród
. Gratuluje i pozdrawiam.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu bardzo mi i się podobało u Ciebie i Ty ładnie wyszłaś
ja nic nie widziała żeby było za dużo
Marysiu czy ja dobrze rozumiem że Ty agapanty zostawiasz na zimę w gruncie , tylko je okrywasz?? czym je okryć żeby nie zmarzły ??
Ja próbowałam kilka razy i za każdym razem klapa
Marysiu czy ja dobrze rozumiem że Ty agapanty zostawiasz na zimę w gruncie , tylko je okrywasz?? czym je okryć żeby nie zmarzły ??
Ja próbowałam kilka razy i za każdym razem klapa
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu.
Ja oczywiście zapomniałam o programie z Twoim udziałem, ale obejrzałam sobie później. 
Miło było Cię zobaczyć i podziwiać Twój jakże naturalny ogród. Nie lubię tych wypucowanych, drogich ogrodów. To nie dla mnie. Twój gąszcz bardzo mi odpowiada, ale sama nie piszę się na doglądanie takiej ilości roślin.
Nie dałabym już rady.
I tak naszło mnie na przebudowę małego skalniaka przy oranżerii. Na razie myślę tylko o tym, a czy zrealizuję, to się okaże wiosną.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia i siły do dalszych działań ogrodowych.
Miło było Cię zobaczyć i podziwiać Twój jakże naturalny ogród. Nie lubię tych wypucowanych, drogich ogrodów. To nie dla mnie. Twój gąszcz bardzo mi odpowiada, ale sama nie piszę się na doglądanie takiej ilości roślin.
Nie dałabym już rady.
I tak naszło mnie na przebudowę małego skalniaka przy oranżerii. Na razie myślę tylko o tym, a czy zrealizuję, to się okaże wiosną.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia i siły do dalszych działań ogrodowych.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Alu czy on taki wspaniały
jest mój i to mnie cieszy najbardziej i dziękuję wszystkim co się ze mną zgadzają
Tereniu agapanty zostają na zimę w ogrodzie, jeśli się zaczynają przymrozki nakrywam je kartonem a jak już zapowiadają duże spadki temperatury lub opady śniegu to dostają pierzynkę z suchych liści, steropianowy karton i na to karton zwykły. Późno stram się je okryć cieplej bo raz je ugotowałam
wypuściły pąki pod okrywą w grudniu
i niestety kwitnienia latem nie było
Marysiu wypucowanego ogrodu to ja nie mam nigdy bo na tyle roślin to ja bym nie miała czasu już na nic. I tak wnuczek mówi, że babcia będzie w domu jak śnieg spadnie
/ to było jak odebrał mój telefon /Ja podziwiam u Ciebie oranżerię w której i tak masz dużo pracy
Każdy na coś się decyduje, ja na kolekcje roślin w ogrodzie a u Ciebie piękna kolekcja w oranżerii i nie jeden może Ci pozazdrościć, tak trzymaj
Wspomnienie lata

Tereniu agapanty zostają na zimę w ogrodzie, jeśli się zaczynają przymrozki nakrywam je kartonem a jak już zapowiadają duże spadki temperatury lub opady śniegu to dostają pierzynkę z suchych liści, steropianowy karton i na to karton zwykły. Późno stram się je okryć cieplej bo raz je ugotowałam
Marysiu wypucowanego ogrodu to ja nie mam nigdy bo na tyle roślin to ja bym nie miała czasu już na nic. I tak wnuczek mówi, że babcia będzie w domu jak śnieg spadnie
Wspomnienie lata

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Świetnie, że zaczęłaś wspominać lato, ja tez chyba zrobię to samo, bo przecież już zima na całego. Piękne lilie i liliowce pokazałaś, a Pusia z syneczkiem, to najpiękniejsze kwiatuszki.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu piękne wspomnienia lata
Dziękuję za informację w sprawie agapantów
tylko skąd wsiąść te styropianowe kartony ?? sama je robisz ze styropianu ???
na jutro życzę 
Dziękuję za informację w sprawie agapantów
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudne widoki jak za oknem wieje i zimno jak diabli .Głaskanko dla synusia i mamusi