Tulapowisko
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tulapowisko
Dramatycznie, ale ... pięknie wyglądają takie oszronione
Na pewno nie było Ci do śmiechu, ale dobrze że szybko się otrząsnęły. No i zdjęcia zostały naprawdę intrygujące 
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
Elwi,one są niezniszczalne,dzisiaj się bawiły w płożące a i tak znowu ich to nie ruszyło
Coś mi się Claudia kojarzyła,dzięki
Dorotko,ja wiem,czy krócej,zamrożone w końcu dłużej trzyma
Jak majowy przymrozek przyjdzie to mi nic nie zrobi,dzisiaj było -5 i wszystko stoi niewzruszone
Zuza,a idź,to zostało pięć przymrozków a do maja jeszcze daleko
Mają tyle żyć,ile trzeba,pamiętaj!
Agnieszko,rano było trochę depresyjnie,ale intrygująco,tak jak piszesz
Fot nie mam,wiadomo jak jest,a pąków Wam serwować nie będę.
Łazić w te wichury mi się nie chce też,dlatego jestem słownie
Sprawa z clematisami stoi w miejscu,chociaż wczoraj pisałem do nich wieczorem i czekam,co odpiszą.
Ale Iguś wysłała żurawie
I jutro będą,jak to dobrze mieć coś co kochasz półtora godziny drogi od Ciebie
W ogóle mam wrażenie,że w tym roku to kwiaty wybierają mnie a nie ja je.Żurawek chciałem dorzucić,wysłała.
Clematisy chciałem,pewnie martwe albo wcale nie dojdą.W sumie to bym wolał żeby to wszystko już martwe przyjechało,to by mi pieniądze wróciły i z e-clem. albo na byliny przeznaczył tą kasę,już ona by do jesieni nie doleżała
Coś mi się Claudia kojarzyła,dzięki
Dorotko,ja wiem,czy krócej,zamrożone w końcu dłużej trzyma
Jak majowy przymrozek przyjdzie to mi nic nie zrobi,dzisiaj było -5 i wszystko stoi niewzruszone
Zuza,a idź,to zostało pięć przymrozków a do maja jeszcze daleko
Mają tyle żyć,ile trzeba,pamiętaj!
Agnieszko,rano było trochę depresyjnie,ale intrygująco,tak jak piszesz
Fot nie mam,wiadomo jak jest,a pąków Wam serwować nie będę.
Łazić w te wichury mi się nie chce też,dlatego jestem słownie
Sprawa z clematisami stoi w miejscu,chociaż wczoraj pisałem do nich wieczorem i czekam,co odpiszą.
Ale Iguś wysłała żurawie
W ogóle mam wrażenie,że w tym roku to kwiaty wybierają mnie a nie ja je.Żurawek chciałem dorzucić,wysłała.
Clematisy chciałem,pewnie martwe albo wcale nie dojdą.W sumie to bym wolał żeby to wszystko już martwe przyjechało,to by mi pieniądze wróciły i z e-clem. albo na byliny przeznaczył tą kasę,już ona by do jesieni nie doleżała
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mati u mnie też tak były roślinki rano przymrożone...
Mówisz że dalej czekasz na przesyłkę? No na mojego maila też na razie odpowiedzi nie mam...
Nie spieszą się z odpisaniem...
Mówisz że dalej czekasz na przesyłkę? No na mojego maila też na razie odpowiedzi nie mam...
Nie spieszą się z odpisaniem...
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Tulapku zaglądam do ciebie i podziwiam twój zapał do roślinek. szkoda tyko że mróz tak przymroził wszystko.
U mnie nie widać tego mrozu bo obserwuję tylko balkon co się dzieje i tak latam z tymi roślinkami na dzień na balkon na noc
dom, kiedy ta pogoda się ustatkuje jutro idę na badania to może zajrzę co na działkę.
U mnie nie widać tego mrozu bo obserwuję tylko balkon co się dzieje i tak latam z tymi roślinkami na dzień na balkon na noc
dom, kiedy ta pogoda się ustatkuje jutro idę na badania to może zajrzę co na działkę.
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Mróz codziennie rano już uszami wszystkim chyba wychodzi, nawet sie okna odsłaniac nie chce
Ale te zamrożone tulipany wyglądają przecudnie!
Że też Ci się chciało w takie zimno wyłazić wyłazić z aparatem do fotek
Ale te zamrożone tulipany wyglądają przecudnie!
Że też Ci się chciało w takie zimno wyłazić wyłazić z aparatem do fotek
Olu,już u Ciebie pisałem jeśli o szkółkę chodzi
Pestko,niech sobie mrozi,u mnie same weterany
Latanie z roślinkami może być męczące,ale potem mamy efekt
Lucy,u mnie ostatni był wczoraj,dzisiaj było tylko zimno.
A na zimno wyłaziłem,bo i tak do szkoły musiałem jechać a akurat miałem zapas czasu
No to więc dzisiaj zacznę od wczoraj
Tak u mnie wygląda silmy wiatr wiejący w stronę okna,ktoś może pomyśleć że koniec świata.Ale u mnie jak koniec świata wygląda deszcz i burza też. Można się przyzwyczaić.Czasem nawet zachód wygląda jak koniec świata

A dzisiaj wracam ze szkoły,patrzę-naprzeciwko jakiś duży ciemny wóz,czyżby kurier?
Skręca,ale krzaki go zasłoniły.Przyśpieszam,qurczę,już za lasem
Dojechałem w try miga
Tak,to kurier!
Z obydwiema pakami,od Igi i Wędrowskich
Paczki od Igi zapominałem pstryknąć fotę,ale co tu fotografować-jak to u Igi,karton,folia i trzy razy tyle taśmy
Żurawki nie mają prawa nawet o milimetr drgnąć
Zacznijmy od clematisów.
Najpierw-jeny,jednak są,pewnie zdechłe,kurierze czekaj,muszę odtworzyć i odesłać jak co

No ale już opłacone było
Jednak otwieram:

Wow,żyją,one żyją!
W sumie miałem trzy terminy wysyłki-wtorek,piątek a kurier jeszcze mówił,że wczoraj wysłali.Nie wnikajmy,może oprócz tego,ż e dostałem je 17 dni od zamówienia...
No więc staje mi przed oczami dzisiejszy sen ( po którym myślałem,że zwariowałem) w którym przyszła paczka,wszystko piękne,błyszczy i w ogóle pełno tego
No i rozpakowuję i sen proroczy miałem jak nic

Każda roślinka ma fotkę na ściance.W sumie tylko jeden Purpurea Plena Elegants ma nadłamane dwie końcówki.
Spodziewałem się większego hibiskusa i złotokapu,jednego a nie dwóch gratisów i mniejszego na pewno berberysa.
W gratisie magnolia (ale po co mi taka mała,jak w przyszłym roku kupuję taką dużą..) I jeszcze jedna Purpurea Plena Elegants.
Za zmarźniętą azalię miał być Daniel Deronda,przysłali Proteusa i się zakochałem
W każdym razie,berberys jest cudowny,z powojników jestem zadowolony,a że mam dwie Purpurea Plena Elegants to jestem baaardzo zadowolony,bo on mi się strasznie podoba

Żurawki jak zwykle piękne i niezawodne. Siewka rządzi

I dwa fotosy z ogródka
Stolwijk Gold

Crismon King,jest moooc

Pestko,niech sobie mrozi,u mnie same weterany
Latanie z roślinkami może być męczące,ale potem mamy efekt
Lucy,u mnie ostatni był wczoraj,dzisiaj było tylko zimno.
A na zimno wyłaziłem,bo i tak do szkoły musiałem jechać a akurat miałem zapas czasu
No to więc dzisiaj zacznę od wczoraj
Tak u mnie wygląda silmy wiatr wiejący w stronę okna,ktoś może pomyśleć że koniec świata.Ale u mnie jak koniec świata wygląda deszcz i burza też. Można się przyzwyczaić.Czasem nawet zachód wygląda jak koniec świata

A dzisiaj wracam ze szkoły,patrzę-naprzeciwko jakiś duży ciemny wóz,czyżby kurier?
Skręca,ale krzaki go zasłoniły.Przyśpieszam,qurczę,już za lasem
Dojechałem w try miga
Z obydwiema pakami,od Igi i Wędrowskich
Paczki od Igi zapominałem pstryknąć fotę,ale co tu fotografować-jak to u Igi,karton,folia i trzy razy tyle taśmy
Zacznijmy od clematisów.
Najpierw-jeny,jednak są,pewnie zdechłe,kurierze czekaj,muszę odtworzyć i odesłać jak co

No ale już opłacone było

Wow,żyją,one żyją!
W sumie miałem trzy terminy wysyłki-wtorek,piątek a kurier jeszcze mówił,że wczoraj wysłali.Nie wnikajmy,może oprócz tego,ż e dostałem je 17 dni od zamówienia...
No więc staje mi przed oczami dzisiejszy sen ( po którym myślałem,że zwariowałem) w którym przyszła paczka,wszystko piękne,błyszczy i w ogóle pełno tego

Każda roślinka ma fotkę na ściance.W sumie tylko jeden Purpurea Plena Elegants ma nadłamane dwie końcówki.
Spodziewałem się większego hibiskusa i złotokapu,jednego a nie dwóch gratisów i mniejszego na pewno berberysa.
W gratisie magnolia (ale po co mi taka mała,jak w przyszłym roku kupuję taką dużą..) I jeszcze jedna Purpurea Plena Elegants.
Za zmarźniętą azalię miał być Daniel Deronda,przysłali Proteusa i się zakochałem
W każdym razie,berberys jest cudowny,z powojników jestem zadowolony,a że mam dwie Purpurea Plena Elegants to jestem baaardzo zadowolony,bo on mi się strasznie podoba

Żurawki jak zwykle piękne i niezawodne. Siewka rządzi

I dwa fotosy z ogródka
Stolwijk Gold

Crismon King,jest moooc

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Mati, oj jest moc i to jaka
Jesteś niesamowity 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
No to ulga. Mati, że z clematisami jest wszystko ok. Cieszę się bardzo!
Żurawki śliczne. I tyle różności
Bardzo ciekawy hibiskus. A magnolia - hu hu, maleńka a już pięknie kwitnie
Teraz im wszystkim tylko dobrą miejscówkę zaproponować i cieszyć się nimi.
Żurawki śliczne. I tyle różności
Bardzo ciekawy hibiskus. A magnolia - hu hu, maleńka a już pięknie kwitnie
Teraz im wszystkim tylko dobrą miejscówkę zaproponować i cieszyć się nimi.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Mati jak dobrze że chociaż do ciebie przesyłka doszła w zadowalającym cię stanie...
Ale tego zamówiłeś...
Ale i mnie uznali reklamację więc po majówce oczekiwać będę ponownie kuriera
Mój Purpurea Plena Elegants chyba największy z wszystkich przybyłych...Twój widzę też ładny okaz...Masz już na nie miejsce wybrane?
Ale tego zamówiłeś...
Ale i mnie uznali reklamację więc po majówce oczekiwać będę ponownie kuriera
Mój Purpurea Plena Elegants chyba największy z wszystkich przybyłych...Twój widzę też ładny okaz...Masz już na nie miejsce wybrane?
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Ale na co Ci ta magnolia?
A mi się przyda!
Także ten, pakuj ładnie i podaję adres
No żartuję, piękności Ci przyjechały a w takich rękach to dopiero będą wspaniale rosły
No żartuję, piękności Ci przyjechały a w takich rękach to dopiero będą wspaniale rosły
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Łał
, ale ciekawa jestem jakie kwiaty będzie miał ten powojnik Majrorie, czy jakoś tak 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
WAW!!
Ale szalejesz
Pnączy, a pnaczy, a jak uważnie przyjrzałam sie odmianom, wszystkie są piękne.
I te żurawki, wszystkie urocze.Ja też mam słabość do nich
Ale będzie kolorowo u ciebie
Ale szalejesz
Pnączy, a pnaczy, a jak uważnie przyjrzałam sie odmianom, wszystkie są piękne.
I te żurawki, wszystkie urocze.Ja też mam słabość do nich
Ale będzie kolorowo u ciebie
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Tulap, ale paka
Miss Bateman zamówiłam w tym roku u naszej forumowej Stasi. Bardzo jestem ciekawa jak się zadomowi, bo przyszła sadzonka z kilkoma ogromnymi pąkami. Będziemy porównywać i wspierać się w razie uwiądu
Plenna Elegants jest piękny i również długo na niego chorowałam, aż do momentu jak zobaczyłam go na żywo.. Miał burzę kwiatów, ale niestety każdy wielkości maksymalnie 5 cm
.. Może to była kwestia złej ziemi, tego nie wiem. Wiem natomiast, ze poczułam wtedy jak pryska moja kolorowa bańka i znalazłam się w świecie: zdjęcia kontra rzeczywistość. Bardzo jestem ciekawa jak będzie się sprawował u ciebie.
Miss Bateman zamówiłam w tym roku u naszej forumowej Stasi. Bardzo jestem ciekawa jak się zadomowi, bo przyszła sadzonka z kilkoma ogromnymi pąkami. Będziemy porównywać i wspierać się w razie uwiądu
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Nie no zazdroszczę Ci jak nic
. Przepiękne paczki dostałeś
. Życzę aby pięknie Ci wszystko rosło i kwitło
. Pozdrawiam
.