Tak wygląda pąk ciemiernika fioletowego co to chyba podgniwa (?) o którym pisałam wcześniej

A tak pączusie białego

Z dobrych wieści to chyba przezimuje (oczywiście jak siarczyste mrozy nie wrócą ) ostnica

A ja w tęsknocie za wiosną, zapraszam ją do domu

---------------------
Iwonko, daliom nie mogłam się oprzeć, choć w zeszłym sezonie mi nie szły

Dorotko, ja się z sianiem wstrzymuję właśnie z powodu wyciągania się siewek. Choć nie powiem łapki mnie świerzbią.
Malvinko, słyszałam że w OBI też już cebulowe się pokazują

Ewelinko, jak Ci wszystkiego do lutego nie wykupią, to może akurat na przeceny się już załapiesz

Sabinko, czy mają w Lidlu dalie... nie wiem

Lucynko, ja takie zakupy robię 'przy okazji' i nie odczuwam wtedy wcale tych wydatków. Takie parę złotych raz na jakiś czas mniej odczuwalne niż parę dyszek czy nawet setek jednorazowo

Elka, a ja ten szał zakupów roślin wiosennych uwielbiam

Aguś, dalie w cenie niecałe 3 zł spokojnie można potraktować jako jednoroczne. Też z takiego założenia wyszłam i dlatego w tym roku dalie zagoszczą i u mnie. Kupuj kochana kupuj, będziemy podglądać razem jak im u nas będzie

Anitko, jak pisałam wyżej do Agnieszki, dalie można po prostu potraktować jako jednoroczne i już

Kasiu, życzę udanego polowania na zakupach, radocha co niemiara

Aneczko, nic straconego, na pewno i w OBI i w Ciasto się cudeńka pokażą

Soniu, czyżby w różnych regionach różnie towarowali A? Zapewne niedługo i u Was się pokażą regały z dobrodziejstwami. Ja tam lubię szperać w nich jak najszybciej, wybieram sobie wtedy najlepsze, najdorodniejsze kłącza i cebule

Kasiu-vimen, w LM tez jeszcze nie widziałam cebul i kłączy, a w moim to nawet wielodoniczek do wysiewów nie mieli

Kochani miłej niedzieli Wam życzę. U mnie słonecznie