Wiosna już niedługo... cz. 23
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
Witaj Marysiu,czyśćca różowego będziesz miała,z karczochów już się cieszę,goździki to ja uwielbiam za ich skromność ale jakże piękną ,nie mam dużo małych kwiatuszków,ale goździki muszą być obowiązkowo,byłam dzisiaj w Krakowie od samego rana i wróciliśmy o14 ,i teraz już mi się nic nie chce,idę wcześniej do łóżeczka odpocząć ,ty też śpij słodko ,buziaczki

- Margo_margo

- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Och, przyciągnął mnie do Was zapach pomidorów
Ja w Walentynki zaczynam kiełkowanie koktajlówek i dwóch gagatków które pójdą na dwa pędy. I papryczki też pójdą na waciki
Marysiu i znów jestem zaskoczona tym razem czyśćcem. Myślałam, że jest tylko wełnisty a tu taki uroczy zielony koleżka
A jakie jeszcze mogą być te czyśćce?
Możecie pokazać zdjęcia?
Ja w Walentynki zaczynam kiełkowanie koktajlówek i dwóch gagatków które pójdą na dwa pędy. I papryczki też pójdą na waciki
Marysiu i znów jestem zaskoczona tym razem czyśćcem. Myślałam, że jest tylko wełnisty a tu taki uroczy zielony koleżka
A jakie jeszcze mogą być te czyśćce?
Możecie pokazać zdjęcia?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu i ja lubię zajeżdżać na Krakowską, bo czuję się u Ciebie bardzo dobrze. Ty i Twój ogród działacie na mnie uspokajająco i nawet nie czuję jak M przebiera nogami
Och niech już będzie wiosna
Margito nie wiem jak to było, że kiedyś sadziłam pomidory w tzw polu i sporo zbierałam nim zaraza opanowała te większe odmiany, ale koraliki znosiłam dziewczynom do pracy kilogramami
Ewciu chyba coraz więcej świństwa w powietrzu fruwa. Ja nawet w tunelu miałam zarazę i moja córka też. Trzeba niestety trochę kropić i nawet pomagają opryski naturalne, ale nie można odpuszcza i pryskać cały sezon
a koraliki miałam na następny rok, a teraz już się nie wysiewają 
Martusiu no proszę to może gdzieś się mijałyśmy, bo ja też byłam w Krakowie
Ja już dzisiaj posiałam karczochy i trochę kwiatków jak przyjedziesz to sobie zabierzesz co będziesz chciała. Na czyśćca już się bardzo cieszę
Dostałam jakieś nowe nasiona goździków kamiennych i chyba je wysieję na rozsadniku, bo one mają tyle ślicznych kolorów. Odpoczywaj i wyśpij się. Życzę dobrym snów i całuję
Małgosiu mam tego jednego czyśćca, ale nie wykluczone że z następnym sezonie będą trzy
ale jest ich trochę a różnią się szczegółami liśćmi, kwiatami
te są wielkokwiatowe ale są i polne, błotne, górskie itd
Ja jeszcze pomidorów nie posiałam, ale paprykę pewnie wrzucę na waciki jutro
A na Dobranoc! parę floksików

Dobrej nocy!
Margito nie wiem jak to było, że kiedyś sadziłam pomidory w tzw polu i sporo zbierałam nim zaraza opanowała te większe odmiany, ale koraliki znosiłam dziewczynom do pracy kilogramami
Ewciu chyba coraz więcej świństwa w powietrzu fruwa. Ja nawet w tunelu miałam zarazę i moja córka też. Trzeba niestety trochę kropić i nawet pomagają opryski naturalne, ale nie można odpuszcza i pryskać cały sezon
Martusiu no proszę to może gdzieś się mijałyśmy, bo ja też byłam w Krakowie
Małgosiu mam tego jednego czyśćca, ale nie wykluczone że z następnym sezonie będą trzy
Ja jeszcze pomidorów nie posiałam, ale paprykę pewnie wrzucę na waciki jutro
A na Dobranoc! parę floksików

Dobrej nocy!
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No proszę. Tym razem wywołałam floksy myślami..
i wcale nie żartuję.
Marysiu sporo ich masz i jakie piękne.
Ale to nie wszystkie zapewne Twoje floksy, bo jeszcze szydlaste, jednoroczne Drumonda, angielskie? Pewnie takie też masz.
Czekamy na więcej.

Marysiu sporo ich masz i jakie piękne.
Czekamy na więcej.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- Maska

- Kontakt:
Ewciu tak sobie przekazujemy myśli, bo u Marty Koziorożec też floksy
, a o floksach angielskich nie słyszałam
inne może będą, ale nie dzisiaj kochana, nie dzisiaj 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
śliczne są nie wiedziałam że jest tyle odmian.
I ja wdepłam do Twojego ogródeczka,fakt sporo masz kolorków floksów,a nie przepylają Ci się czasem?bo ja miałam białe ,różowe i bordowe a teraz mam i białe z siwawym oczkiem,które bardzo się innym podobają i wymieniam się nimi 
Jest wiele odmian floksów, ale nie wszystkie pachną. 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu
Cudowne floksy pokazałaś
i ile odmian .
Ja też zachorowałam na nie - nawet na nowej działce zrobiłam im rabatkę , jesienią wsadziłam różowego ale wiosną na pewno postaram się wsadzić więcej
Czy Ty już coś wysiewasz ???
Miłego weekendu życzę i dużo zdrówka
Ja też zachorowałam na nie - nawet na nowej działce zrobiłam im rabatkę , jesienią wsadziłam różowego ale wiosną na pewno postaram się wsadzić więcej
Miłego weekendu życzę i dużo zdrówka
- Maska

- Kontakt:
Witam pięknie moich gości w słoneczny sobotni poranek 
Misiu nie wiem dlaczego floksy nie chcą w Twoim ogródku róść
Te stare odmiany są bezproblemowe
A te moje to trzy są odmianowe, a reszta krzyżówki
Mirko floksy może nie tyle się przepylają co krzyżują i tworzą się nowe kolory, ale to tylko ich zaleta
Nie pamiętam czy byłaś już gościem w moim ogrodzie, bo na wyspie na pewno, więc witam Cię serdecznie i zapraszam
Wiolu chyba te nowe odmiany nie pachną
Kiedyś nie przepadałam za ich zapachem, a teraz mi się nawet podoba
Tereniu ja oczywiście zaczęłam od ściągania do ogrodu wszystkich floksów od znajomych, a teraz zaczynam wyszukiwać ciekawe odmiany. Lubię je wszystkie
Siałam wczoraj trochę kwiatów i posiałam karczochy, a dzisiaj już kot przez nie przeszedł
muszę postawić jakąś konstrukcję
Życzę słonecznej soboty i miłego dnia

Misiu nie wiem dlaczego floksy nie chcą w Twoim ogródku róść
Mirko floksy może nie tyle się przepylają co krzyżują i tworzą się nowe kolory, ale to tylko ich zaleta
Nie pamiętam czy byłaś już gościem w moim ogrodzie, bo na wyspie na pewno, więc witam Cię serdecznie i zapraszam
Wiolu chyba te nowe odmiany nie pachną
Tereniu ja oczywiście zaczęłam od ściągania do ogrodu wszystkich floksów od znajomych, a teraz zaczynam wyszukiwać ciekawe odmiany. Lubię je wszystkie
Życzę słonecznej soboty i miłego dnia
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Marysiu, zwróciłaś może uwagę na to czy floks Tiara pachnie ?
- Maska

- Kontakt:
Maju prawdę mówiąc nie wąchałam, a z daleka nie pachnie
i trochę mnie zawiódł, bo te jego kwiatki nie rozwijają się do końca. No, ale jest ciekawostka 
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Chciałem zobaczyć co posiałaś.Teraz już wiem.Przy okazji odwiedziłem nowy ogród.
Ja właśnie w Moim bałaganie znalazłem nasiona, które zgodnie z instrukcją powinienem posiać ostatnich miesiącach zeszłego roku i przetrzymać w chłodzie.Pewnie dzisiaj posieję.Może się uda.
Kolekcja floksowa okazała.U Mnie powoli są one jednymi z dominujących roślin.Mam sporo i zaczynam sie rozglądać za następnymi.
Najwiekszy wybór ma Bergenia.Zdaje się, że to u Ciebie czytałem niezbyt pochlebną opinie o tej szkólce
Ja właśnie w Moim bałaganie znalazłem nasiona, które zgodnie z instrukcją powinienem posiać ostatnich miesiącach zeszłego roku i przetrzymać w chłodzie.Pewnie dzisiaj posieję.Może się uda.
Kolekcja floksowa okazała.U Mnie powoli są one jednymi z dominujących roślin.Mam sporo i zaczynam sie rozglądać za następnymi.
Najwiekszy wybór ma Bergenia.Zdaje się, że to u Ciebie czytałem niezbyt pochlebną opinie o tej szkólce
- Maska

- Kontakt:
Jurku miło Cię gościć
Spróbuj wysiane nasiona postawić na zewnątrz albo w tunelu (nie wiem czy masz?) albo przy ścianie w zacisznym miejscu i okryj liśćmi, a jak nie to włókniną. Z Bergenii byłam średnio zadowolona, ale czytałam opinię kogoś innego że dostał beznadziejne sadzonki. Z moich część przepadła, bo albo była na szybko wsadzona do doniczki albo sadzonka była za mała. Problem w tym, że z tego co na stronie trzeba najpierw zamówić a potem można tam pojechać i odebrać, bo chyba nie ma bezpośredniej sprzedaży wszystkich roślin, a to o czymś świadczy. Dziewczyny ostatnio chwalą sobie Bylinowy Raj i tam znalazłam sporo odmian 
- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Marysiu
bywam tu codziennie i podziwiam, najpierw goździki, teraz floksy. Ale szczerze mówiąc zabiłaś mi ćwieka tym karczochem. Kurcze, jaki on ładny rośnie
Do tej pory kojarzył mi się wyłącznie z reklamą i pewną Panią, której nie lubię, więc siłą rzeczy moje "nielubienie" przeszło na karczocha i kurkumę
Widziałam jego nasionka u nas w Dino i jeszcze gdzieś. Pytanie tylko jest takie: jakie stanowisko musiałabym mu przewidzieć?
bywam tu codziennie i podziwiam, najpierw goździki, teraz floksy. Ale szczerze mówiąc zabiłaś mi ćwieka tym karczochem. Kurcze, jaki on ładny rośnie