Ileż masz w ogrodzie moich ulubienic
Róże u Doroty
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże u Doroty
I tak zrobię jak proponujesz
A za Thomasa dziękuję, to mój ulubieniec jest. W zeszłym roku posadziłam....i nie wyszło. Dzisiaj znalazł się na liście chciejstw
I będę go miała.Jest śliczny.
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Dorotko, ale ładne dalie i jakie rozrośnięte. Ta ostatnia, to anemonowa odmiana?
Robin Hood, Artemis i Cardinal Hume to wymarzona trójka, jak się doczekam nowego ogrodu, to jedne z pierwszych zakupów będą
Robin Hood, Artemis i Cardinal Hume to wymarzona trójka, jak się doczekam nowego ogrodu, to jedne z pierwszych zakupów będą
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję , dalie też piękne ale kolejny pokaz róż rewelacyjny i kolejna ślicznotka zapisana - Cardinal Hume.
U mnie też susza okropna, perukowiec usechł, róże które wsadziłam dwa tygodnie temu też mizerne- czekam na deszcz, tylko wpierw muszę wszystkie liście zgrabić.
U mnie też susza okropna, perukowiec usechł, róże które wsadziłam dwa tygodnie temu też mizerne- czekam na deszcz, tylko wpierw muszę wszystkie liście zgrabić.
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Piękna sesja zdjęciowa z różami i daliami. Rośliny cudne
, co jedna to ładniejsza - i jak tu wybierać
. Zanurzyłam się w Twoim ogrodzie różanym całkowicie i było to ciekawe odczucie. Jak tu sobie wytłumaczyć, że nie mam już miejsca na róże
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Dorotko Crocus Rose cudna róża. 
Dziękuję za Queen of Hearts-przepiękna.Aphrodite u mnie kwitła(bo po 4 latach zjadły ją nornice albo raczej karczownik) do samych mrozow -niezmiennie piękna o każdej porze-czy to lato czy jesień.
Dzisiaj przyszły róże z Rozaria-ladne krzaczki.Już posadziłam.Dalie masz obłędne-u mnie brak na te rarytasy miejsca.Pozdrawiam.(aha-leje)
Dzisiaj przyszły róże z Rozaria-ladne krzaczki.Już posadziłam.Dalie masz obłędne-u mnie brak na te rarytasy miejsca.Pozdrawiam.(aha-leje)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Witajcie, bardzo mi miło, że zaglądacie do mnie. Na powitanie dla wszystkich
Aniu Annes 77
Nie wszystkie różyczki mają zdrowe listki, ale o tej porze to nie ma się co dziwić.
U mnie wczoraj pokropił zaledwie i na tym koniec. Jak nie spadnie porządny deszcz to będzie naprawdę źle.
Ewuniu
Aphrodite jest śliczna, a na żywo chyba jeszcze ładniejsza. Kwiaty ma ogromne i długo się utrzymują na krzaczku.
Też bym chętnie powiększyła swój ogród, ale nie mam jak. Sąsiad nie chce sprzedać nawet kawałka
Mati Abraham zmienia barwę kwiatów w zależności od pory roku i pogody.
Mój The Pilgrimm to róża parkowa.
Jagi z róż Harknessa mam jeszcze tylko Great N-E Rose, ale niedługo przyjdzie do mnie jeszcze nowa piękność Harknessa
.
U mnie nadal sucho, bo trudno nazwać deszczem te kilka kropel, które spadło wczoraj.
Miłeczko ta pierwsza to Golden Sceptre, a tamte dwie mają etykiety, ale zapomniałam sprawdzić dzisiaj ich nazwy. Jutro z ciekawości zerknę.
Cardinal jest
kwitnie przez całe lato bez przerwy. Lubię takie róże, które kwitną długo i obficie nie grymasząc.
Jadziu też jestem nim zachwycona. Warto ją było zaprosić do siebie. Moja Aphrodite też jest posadzona tej wiosny a już podbiła moje
swoją urodą.
Alexio
oj kolorek to ona ma faktycznie piękny, taki delikatny jak mgiełka.
Krysiu Cardinal Hume to róża sadzona tej wiosny. Jest faktycznie duża i dorodna...chyba miejsce jej pasuje, bo ładnie się rozrosła
Na razie nie zanosi się na odpoczynek od podlewania...pokropiło i koniec. Może jutro, albo pojutrze spadnie deszcz...jak nie to w sobotę znów 130 wiader pod krzaczki
Dorotko dorcia7 będziesz zadowolona..to piękna dziewczynka
Małgosiu a co się stało z Twoim Grahamem Thomasem? Ja mam aż dwa i chętnie wymieniłabym go na inną różę
Alu nie wiem nie znam się na daliach
Jutro sprawdzę jej nazwę.
U mnie Artemis rośnie właśnie obok Cardinala Hume.
Dorotko DTJ_1 nasze Mazowsze jakoś w tym roku bardzo suche. Ja podlewałam co dwa, trzy dni, ale teraz jak wracam z pracy to już jest ciemno i nie mam kiedy
Czekam na weekend...no chyba, że w końcu spadnie deszcz.
Aniu Pulpa222 dziękuję
Czytałam, że coś tam jednak chyba zamówisz
Wybrałaś już jakie różyczki zaprosisz do siebie?
Daysy masz rację jest
jak każda angielka.
Aniu an-ka bardzo proszę
Taką ślicznotkę zjadły
Ale odkupiłaś ją chyba?
Dalie to po różach i liliach moja kolejna
A u mnie nadal sucho.
Jesień rozgościła się już na dobre, ale ładna pogoda wydłużyła kwitnienie róż.
Augusta Luise

Wielkokwiatowa NN....może ktoś ją rozpozna.

Powoli kończy kwitnienie Elmshorn

Gloria Dei, całkiem żółta...bez tych różowoliliowych płatków

Novalis, jak zwykle niezawodny

Gebruder Grimm też jeszcze kwitnie

Piano

Pastella też ma kilka kwiatów...na różnych poziomach

Princess Alexandra of Kent....dzisiejsze zdjęcie, piąty dzień utrzymuje się ten sam kwiat

Marcinki

Aniu Annes 77
U mnie wczoraj pokropił zaledwie i na tym koniec. Jak nie spadnie porządny deszcz to będzie naprawdę źle.
Ewuniu
Też bym chętnie powiększyła swój ogród, ale nie mam jak. Sąsiad nie chce sprzedać nawet kawałka
Mati Abraham zmienia barwę kwiatów w zależności od pory roku i pogody.
Mój The Pilgrimm to róża parkowa.
Jagi z róż Harknessa mam jeszcze tylko Great N-E Rose, ale niedługo przyjdzie do mnie jeszcze nowa piękność Harknessa
U mnie nadal sucho, bo trudno nazwać deszczem te kilka kropel, które spadło wczoraj.
Miłeczko ta pierwsza to Golden Sceptre, a tamte dwie mają etykiety, ale zapomniałam sprawdzić dzisiaj ich nazwy. Jutro z ciekawości zerknę.
Cardinal jest
Jadziu też jestem nim zachwycona. Warto ją było zaprosić do siebie. Moja Aphrodite też jest posadzona tej wiosny a już podbiła moje
Alexio
Krysiu Cardinal Hume to róża sadzona tej wiosny. Jest faktycznie duża i dorodna...chyba miejsce jej pasuje, bo ładnie się rozrosła
Na razie nie zanosi się na odpoczynek od podlewania...pokropiło i koniec. Może jutro, albo pojutrze spadnie deszcz...jak nie to w sobotę znów 130 wiader pod krzaczki
Dorotko dorcia7 będziesz zadowolona..to piękna dziewczynka
Małgosiu a co się stało z Twoim Grahamem Thomasem? Ja mam aż dwa i chętnie wymieniłabym go na inną różę
Alu nie wiem nie znam się na daliach
U mnie Artemis rośnie właśnie obok Cardinala Hume.
Dorotko DTJ_1 nasze Mazowsze jakoś w tym roku bardzo suche. Ja podlewałam co dwa, trzy dni, ale teraz jak wracam z pracy to już jest ciemno i nie mam kiedy
Aniu Pulpa222 dziękuję
Daysy masz rację jest
Aniu an-ka bardzo proszę
Dalie to po różach i liliach moja kolejna
A u mnie nadal sucho.
Jesień rozgościła się już na dobre, ale ładna pogoda wydłużyła kwitnienie róż.
Augusta Luise

Wielkokwiatowa NN....może ktoś ją rozpozna.

Powoli kończy kwitnienie Elmshorn

Gloria Dei, całkiem żółta...bez tych różowoliliowych płatków

Novalis, jak zwykle niezawodny

Gebruder Grimm też jeszcze kwitnie

Piano

Pastella też ma kilka kwiatów...na różnych poziomach

Princess Alexandra of Kent....dzisiejsze zdjęcie, piąty dzień utrzymuje się ten sam kwiat

Marcinki

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudnie stoją te Twoje marcinki czy one są wysokie czy niskie ,że stoją jak żołnierze na warcie .Moja Gloria ma jeszcze 2 pąki ,ale czy sie otworzą nie wiem a już miała iść spać 
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Dziękuję za zdjęcia moich różyczek. Nie mogę się doczekać czerwca, ale czas tak pędzi, że ani się obejrzę i zobaczę ich pierwsze kwiaty. Augusta Luisa cudnie wybarwiona. Właśnie taka mnie zauroczyła - mniej różu, na rzecz morelowego rumieńca. Artemis mnie sobie okręciła dookoła małego pędu
.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ależ masz piękne te róże Dorotko
U mnie trochę popadało, ale jak się wbije łopatę głębiej - to sucho...
U mnie trochę popadało, ale jak się wbije łopatę głębiej - to sucho...
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Widzisz a ja raz w tygodniu podlewam albo nie
, jak ma wszystko rosnąć, nawet woda spływa , nie wsiąka taka susza. Mam nadzieję że padało u mnie w tym tygodniu.
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Dorotko u Ciebie znów same pięknotki
Dobrze, że już różyce na ten sezon zamówione, co najwyżej będę dopisywać do nowej listy chciejstw
Dobrze, że już różyce na ten sezon zamówione, co najwyżej będę dopisywać do nowej listy chciejstw
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Dorotko ,Twoje róże są niesamowite
pytałaś o różę Sister Elizabeth ,za wiele nie mogę o niej powiedzieć,
bo w tym roku ją przesadzałam ,krzaczek ładnie się rozkrzewił
ale za późno zaczęła kwitnąć i kwiaty z wilgoci podgniwały
natomiast kolor bardzo mnie urzekł - taki lawendowy
i krzew jest taki jak chciałam czyli niski /na razie /a jaki będzie czas pokarze

pytałaś o różę Sister Elizabeth ,za wiele nie mogę o niej powiedzieć,
bo w tym roku ją przesadzałam ,krzaczek ładnie się rozkrzewił
ale za późno zaczęła kwitnąć i kwiaty z wilgoci podgniwały
natomiast kolor bardzo mnie urzekł - taki lawendowy
i krzew jest taki jak chciałam czyli niski /na razie /a jaki będzie czas pokarze
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Dorotko
zostaniesz moją różaną żoną
? Dzisiaj różami przeszłaś samą siebie 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Augusta Luise cudna, u mnie tez jeszcze kwitnie
Na Elmshornka już czekam .To prawda,że ona kwitnie bez przerwy, non- stop ???
Na Elmshornka już czekam .To prawda,że ona kwitnie bez przerwy, non- stop ???