Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
- MARIOooZIOOM
- 100p
- Od: 25 lut 2014, o 17:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3

Ja niestety nie wiem o czym mówisz, ale jeśli chodzi o jakieś nasionka to chętnie zaklepie sobie kilka nasionek 

Pozdrawiam, Krzysiek
Moja dzika niewiadoma papryka zrzuca dziennie po 2 listki
Przelewałem ją niechcący bo zapomniałem o proporcjach odżywki i zamiast 3ml/l dawałem 10.
Może nic jej nie będzie po jednorazowym błędzie.
Niedługo wrzucę fotki bo puszcza nowe listki

Przelewałem ją niechcący bo zapomniałem o proporcjach odżywki i zamiast 3ml/l dawałem 10.
Może nic jej nie będzie po jednorazowym błędzie.
Niedługo wrzucę fotki bo puszcza nowe listki

Pozdrawiam, Krzysiek
Mario ja mam 3 sztuki Siberian. W szklarni dopiero niedawno mi ruszyła - najdłużej się budziła. Drugą wsadziłem do tunelu bo w domu straciła mi wszystkie wierzchołki i teraz zaczyna wypuszczać masę nowych pędów. Trzecia mam w gruncie ale trzeba poczekać na owoce bo nie wiem która to. :P
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mszyce też mogą być pożyteczne!Dzięki nim może się rozmnażać mszycarz szklarniowy http://www.koppert.info.pl/sklep/mszyce ... s-colemani .Tak wyglądają mszyce na liściu papryki,do których złożył jaja ten owad.

- kalafior
- 100p
- Od: 27 lut 2014, o 12:15
Miałem w zeszłym roku,mam i w tym,pod folią są pozawiązywane owoce.MARIOooZIOOM pisze:Czy ktoś w tamtym roku miał Siberian Pepper?
Pozdrawiam Tomasz
Ja jednak wolałbym nie mieć żadnych pasożytów na swoich paprykachkaLo pisze:Mszyce też mogą być pożyteczne!Dzięki nim może się rozmnażać mszycarz szklarniowy http://www.koppert.info.pl/sklep/mszyce ... s-colemani .Tak wyglądają mszyce na liściu papryki,do których złożył jaja ten owad.

Pozdrawiam, Krzysiek
- MARIOooZIOOM
- 100p
- Od: 25 lut 2014, o 17:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pomidek, Kalafior jak jest z ostrością tych papryk? bo w tym roku mam 2 krzaki, trzeci miała to być żółta papryka a wyrosło coś podobnego właśnie do Siberian tylko, że bardzo ostra, jak jadłem to była moc
Kalo widziałem taki coś na liściach u mnie, ale myślałem, że to jakieś kokony mszyc czy coś takiego i rozgniatałem to

Kalo widziałem taki coś na liściach u mnie, ale myślałem, że to jakieś kokony mszyc czy coś takiego i rozgniatałem to

- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Czy ktoś ma w gruncie papryczkę chili drop lemon? Jak duże są krzaczki?
U mnie jakieś mikrusy- mają z 20 cm, duzo liści, mnóstwo kwiatów i malutkich zawiązków, po prostu taka mała zielona kulka. Nic na razie nie obrywałam, rosły jak chciały...
U mnie jakieś mikrusy- mają z 20 cm, duzo liści, mnóstwo kwiatów i malutkich zawiązków, po prostu taka mała zielona kulka. Nic na razie nie obrywałam, rosły jak chciały...
Pozdrawiam, Marta.
Ja mam lemon drop, u mnie nawet mniejsze niż 20cm
Dzisiaj jadę na działkę, to zrobię zdjęcie i zobaczę w ogóle czy kwitnie czy jeszcze nie 

- dorota514
- 200p
- Od: 23 lut 2014, o 18:55
Wstawię też te moje maluchy, które dochodzą do siebie po tym jak moja opieka nad nimi była ograniczona z powodu złamanej nogi. W następnym sezonie planuje 200 krzaków, w tym po rozdaniu kilku znajomym zostało niecałe 100.
Rocoto zawiązuje owocki.

Haby red:

Haby choco:

Onza po przejsciach:

Haby mustard:

Jamaican hot yellow:

BJ yellow:

Cherry:

BJ choco:

BJ orange

Morouga yellow:

Trenowanie beni highlands na bonchi:

EE:

Grunciaki:

Rocoto zawiązuje owocki.

Haby red:

Haby choco:

Onza po przejsciach:

Haby mustard:

Jamaican hot yellow:

BJ yellow:

Cherry:

BJ choco:

BJ orange

Morouga yellow:

Trenowanie beni highlands na bonchi:

EE:

Grunciaki:

Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Siberian ma chyba 50 000 + SHU, więc powinna być ognista.
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Aż mi się jeść zachciewa jak patrzę na te zawiązane owoce
U mnie w tym roku słabizna, sadzonki zabiedzone były z powodów ode mnie niezależnych i niestety długo czekały na wysadzenie do gruntu. Póki co ładnie kwitną, zaczynają owocować ( bardziej ozdobne już dojrzewają) ... Scorpion się obija i dopiero ma zawiązki kwiatów.
Jutro mam zamiar fest zalać folię i potraktować je nawozem + Asahi o ile pogoda pozwoli.
KaLo to wielkie coś to nie jest przypadkiem Amarillo ?
Zimbabwe Black

Pretty Purple

Aurora

Medusa (aktualnie już zaczyna się wybarwiać)

Jutro mam zamiar fest zalać folię i potraktować je nawozem + Asahi o ile pogoda pozwoli.
KaLo to wielkie coś to nie jest przypadkiem Amarillo ?
Zimbabwe Black

Pretty Purple

Aurora

Medusa (aktualnie już zaczyna się wybarwiać)

dorota514
Używasz jakiegoś oprysku na listki? Bo widzę, że zielono u Ciebie i nawet małej skazy nie ma. Zdrowe
-- 8 lip 2014, o 23:24 --
W ogóle pochwalcie się wszyscy czy używacie jakiegoś oprysku na swoje papryczki
Ciekawi mnie to. Ja osobiście od niedawna wyrobów własnych używam, żeby pozbyć się mszyc bo jednak pojawia mi się ich coraz więcej i zaczynam się martwić o swoje rośliny.
Używasz jakiegoś oprysku na listki? Bo widzę, że zielono u Ciebie i nawet małej skazy nie ma. Zdrowe

-- 8 lip 2014, o 23:24 --
W ogóle pochwalcie się wszyscy czy używacie jakiegoś oprysku na swoje papryczki

Ciekawi mnie to. Ja osobiście od niedawna wyrobów własnych używam, żeby pozbyć się mszyc bo jednak pojawia mi się ich coraz więcej i zaczynam się martwić o swoje rośliny.
Pozdrawiam, Krzysiek