Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Napawdę wierzycie w uporządkowanie zdjęć ?
Każdej zimy to sobie obiecuję. Mama je pozrzucane miesiacami i od biedy w tym tematycznie, jak zdarzy się coś szczególnego (np, wyjazd). Zrobiłam katalogi na poszczególne grządki, w tym miały być kolejne lata i miesiące. Niby żadna robota, po prostu trzeba wejść na każde zdjecie i zapisać kopię, a fatalne wyrzuciać. ;:124 A jednak ... :oops:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu świetne zdjęcie łysego ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli chodzi o śnieg, to bywa że 3 km ode mnie nie ma śniegu, a u mnie delikatnie mówiąc go nie brakuje :D Do Cieszyna mam niedaleko. U nich bezśnieżnie, a ja dziś odśnieżałam. Wiele tego nie było, ale odśnieżanie było konieczne.
Z uporządkowanie zdjęć też mam problem mimo całego zamiłowanie do porządku, czy wręcz pedantyzmu ;:306 Chyba tak musi być. To negatywna strona zdjęć cyfrowych :( Kiedyś zwykłe, by móc je zobaczy, trzeba było wywołać. A teraz? Robi się miliony zdjęć i często traci, gdy nośnik 'padnie'.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś ciekawy wilczomlecz zawsze myślałam że ma fioletowe kwiaty...
świetne zdjęcie to chyba liści bambusa...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Natalko chyba dlatego mamy kwiaty doniczkowe, bo jak się ma ogród to zajęcia jest dość, ale jak ogród śpi wtedy wzracamy większą uwagę na te domowe i cieszymy się gdy kwitną :)
akl62 pisze:Napawdę wierzycie w uporządkowanie zdjęć ?
szczerze ? nie ;:185 stale robię a porządku nie ma a jak się robi kopie to wkrada się większy bajzel ;:oj
Alu urzekł mnie wczoraj!

Aniu właśnie rozmawiała z młodymi, którzy od nas są w linii prostej kilometr - półtora i u nich nie ma tyle śniegu co u nas :uszy
Ze zdjęciami papierowymi było prosto album i chronologia, czasem pudełko na gorsze odbitki, ale nie było tyle odbitek i Ty nie pamiętasz ale filmy się zdobywało :uszy

Misiu mam dwa wilczomlecze, ale żaden nie ma fioletowych kwiatów ;:185 Tak Misiu to jest bambus, który okazał się miskantem ;:306
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

W sumie to nie pamiętam, ale wiem, że byłą ograniczona ilość, więc nie można było cykać zdjęć tak jak teraz :D Do dziś mam aparat, którym mój Tato robił nam zdjęcia. Oto on ;:333

Obrazek

Aparat pochodzi z lat 60tych, a zatem ma 50 lat ;:oj
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Żeby było sprawiedliwie, to dzisiaj w nocy nasypało u mnie kilka cm śniegu i też mam biało. Dobrze, że wreszcie przestało wiać, bo od razu mam cieplej w mieszkaniu. Moje osiedle na górce, a mieszkanie na ostatnim piętrze, więc mam istny wygwizdów.
Ania pokazała aparat fot.swojego Taty i to przywołało wspomnienia. Gdzieś na górnej półce leży mój drugi aparat Start, bo pierwszy to był Druh. Fotografia bardzo mnie wtedy fascynowała. Sama wywoływałam negatywy w korexie i robiłam zdjęcia metodą stykową w kopioramce. A jak wujek kupił mi powiększalnik Krokus, to dopiero zaczęło się szaleństwo.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Marysiu... ;:196
U mnie też gdzieś leży stary aparat, jeszcze 15 lat temu zdjęcia nim robiłam... Zenith, bodajże się nazywa... Tato w totka go wygrał... :uszy
A fotki co roku zimą staram się segregować i na staraniu często się kończy... Ale obiecuję sobie to co roku... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj MARIO :wit
Z fotkami większość z nas ma problem ...
A ja zapraszam Cię,jako przedstawicielkę Małopolski, do wzięcia udziału w zabawie
w wybieraniu irysów ;:108
Jeśli łaska ...
Pozdrawiam,
SŁA
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu gdzieś w domu podobna lustrzanka jest a może była, po przeprowadzce większość takich pamiątek jest na stryszku. Pamiętam ostatnią lustrzankę chyba Ljubitel którą M kupił chyba w dawnym Sojuzie i wzięliśmy ją do NJ - jak wyciągnął z futerału robiąc zdjęcia w WTC na 102 p. to wszyscy Japończycy się zbiegli żeby zobaczyć co to za nowość :;230
Lidziu no to masz niezły wygwizdów, ja z moim lękiem chyba na najwyższym piętrze czułabym się źle ;:202 No to koniec prac na działeczce, ale słyszałam że ocieplenie jeszcze ma być, chociaż już za nim nie tęsknię, raczej wolę niech dosypie roślinkom.
Dorotko Zenith też u nas był ale wycyganili od nas w Indiach, a dali taką cenę że wróciliśmy z filmami w plecaku :uszy , a zdjęcia robiliśmy Smieną. Całkiem dobry aparat i niezawodny ;:333 no to zobaczymy czy nam się uda coś uporządkować. Bo ja w pracy miałam co jakiś czas nowy komputer i zawsze przyrzekałam sobie, że w następnym już będę porządnie prowadzić katalogi i co komputer nowy: był stary dysk i nowy dysk, a potem nigdy nie było czasu na porządki ;:185
Sławku witaj stale jestem u Ciebie, ale irysy nie są moją miłością mam je, bo osoba która mi przynosiła pierwsze liliowce (to moja miłość) pasjonowała się irysami i również przynosiła irysy. I jeszcze coś Ci powiem; nie gustuję w falbaniastych kwiatkach i tu cenię sobie prostą wręcz skromną urodę. U liliowców też; pamiętam wzrok Emila i Tadeo jak im powiedziałam, że mnie takie wyfalbanione liliowce nie podobają się ;:131 Do zobaczenia!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Mi na razie udało podzielić się zdjęcia na te ze starego ogrodu i te z nowego, na te z wnukami i te z wycieczek, a jeszcze bym chciała pozbierać i pokatalogować kwiaty ale to chyba nie teraz ;:108
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Maska pisze:Natalko chyba dlatego mamy kwiaty doniczkowy, bo jak się ma ogród to zajęcia jest dość, ale jak ogród śpi wtedy wzracamy większą uwagę na te domowe i cieszymy się gdy kwitną :)
Pewnie ;:108 możemy się cieszyć kolorami przez cały rok :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marysiu, ciemiernik od Ciebie jest blado-zielony, a dokupiłam na giełdzie Christmas Star, bialutki ;:173
Na razie pogoda im nie przeszkadza, a do drugiej połowy grudnia nie widać dużych mrozów u nas, więc jest szansa na kwitnienie :D
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Natalko to dla Ciebie
Obrazek

Kasiu czyli będzie taki
Obrazek

bo mam jeszcze takiego i z obydwu robiłam sadzonki i na koniec straciłam rozeznanie jaki kolor mi został :lol:

Obrazek

Nie jestem pewna czy ciemierniki nie pokazują swojego prawdziwego koloru po jakimś czasie jak kępa się rozrośnie, bo dostałam od Lidzi bardzo ciemnego ciemiernika, który u mnie kwitnie cały sezon ale w mocnym różu. Jeżeli będziesz chciała mogę po wiośnie dać Ci również ten kolor. Pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,objechaliśmy wczoraj szczęśliwie i odprawiliśmy imieniny ,dzisiaj też dopiero wróciliśmy z następnych imienin i ledwo zipiemy z przejedzenia,dobrze że nie ma tak codziennie,bo chyba byśmy popadali ,przepiękny ten Twój różowy ciemiernik na ostatnim zdjęciu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”