Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Kasiu róża Belmonta śliczna jest. ;:138
Moja irga Dielsa także bardzo się rozrosła i dokładnie nie wiedziałam, czy ją wykopać, czy przyciąć i kiedy .
Dzięki Tobie wiem, że muszę ja poskromić wiosną. :)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AnaAn pisze:Bardzo mi się spodobał pomysł z czipsami i popcornem :;230 Czekam z niecierpliwością. :wit
To ja poproszę coś dietetycznego ;:306 ...

A tak serio, to też mnie ciekawość pożera od środka. Z mlaskaniem... :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Kolejny pracowity dzień w ogrodzie za mną. Pogoda dopisywała, aż żal był chorować w domu ;-))
Przesadziłam większość lawendy na obwódkach i zaczęłam przesadzać róże. Wykopałam też róże dla Pat i Marzenki, jutro przygotuję paczki :D Jutro dalszy ciąg przesadzania, jeszcze trochę tego zostało....planuję też posadzić ponownie piwonie i szałwie...a przede wszystkim CISY ;:oj
Jutro startujemy od rana z ogrodnikiem żeby przesadzić głogi i przygotować stanowiska na cisy, które przyjadą w samo południe ;:209
Oj będzie się działo! ;:138
Poza trzema cisami na froncie, czeka nas nas sadzenie 3 mniejszych stożków i 4 kul cisowych. Potem tylko dosadzę lawendę na okręgu, kulki bukszpanowe w przewidzianych miejscach i finał! :heja :heja :heja
Tzn. finał prawej strony przedogródka ;:306 Potem jeszcze czeka mnie wykopanie olbrzymiej Indigoletty, która pojedzie ze mną do Bydgoszczy i zamieszka u April ;:196 Następne wykopanie obeliska, przeniesienie go na tył ogrodu i posadzenie w tym miejscu innych róż...eh..końca nie widać ;:219

Ewuniu, tą psiankę kupiliśmy w maju, kwitnie do tej pory! Polecam serdecznie :wit
Majka, była przesadzana, więc nie liczę na fajerwerki, ale dam jej szansę ;:209
Pat, będzie relacja, ofkors!!! Chipsy i popcorn też mogą być, zdjęcia, a potem już tylko...autografy i wizyty w zakładach pracy :lol:
Krysiu, nieustanne dążenie do doskonałości ;:170 Może kiedyś się uda? ;:224
Aniu, zapraszam! ;:196
Julek, szkoda, że nie dałaś głosu w dyskusji, ale rozumiem ;:168 Grunt, że efekt burzy Ci się podoba :D
April, Long John brzydko przekwita?? Nie zauważyłam...Ja jestem zachwycona tą różą. Pokazywałam ją wielokrotnie, z Rosarium też. Poszperaj w poprzednim wątku.
Tajko, ja tnę wiosną irgi bardzo radykalnie, a i tak co roku wypuszczają długie baty. Teraz wyglądają ślicznie ;:170
Asia, winko może być? ;:183
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to będzie się działo........ ;:224
Czekam na relację foto. ;:65

A co to jest za roślinka kwitnąca na biało ?

http://www.flickr.com/photos/82955768@N ... /lightbox/
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Oj, ale będzie się działo. Poprosimy relację zdjęciową bo pisana obszerna już jest :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, to smagliczka. Wysiewa się co roku w tym miejscu, choć siałam ją tylko raz, 3 lata temu. To rabata tulipanowa, gdy one przestają kwitnąć, zarasta smagliczka, zakrywając liście. Jak dla mnie bomba ;:333 Fajnie, że zaglądasz..już tęsknię za Twoim ogrodem.. ;:145 Kochana, wykorzystam fakt, że jesteś i zapytam fachowca - czy piwonie można posadzić w torfie? Będę je jutro wsadzać na nowe miejsce, ale glina tam jest mocno zbita i chciałabym ją jakoś rozluźnić...co myślisz?
Justynko, postaram się o foty ;:177
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też czekam ja relację ;:108 przesadzać 70 krzaków lawendy to też mega wyzwanie. Kasiu, lawenda wbrew pozorom bardzo dobrze znosi przesadzanie :D u mnie praktycznie każda tego doświadczyła i żadnej to nie zaszkodziło.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu od samego czytania twoich jutrzejszych planów boli mnie głowa.
Znając siebie miałabym problem z zaśnięciem, bo wszystko bym analizowała wciąż od nowa ;:219
Trzymam kciuki, aby wszystko przebiegło sprawnie i oczywiście czekam na zdjęcia...mnóóóstwo zdjęć ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja mam jak Iwona, od samego czytania jutrrzejszych zamierzec zaczela mnie bolec - moze nie glowa ale cala moja szkieletowa postawa :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haha, dziewczyny, dzięki za wsparcie ;:306
Iwonko, Jule - ja wolę o tym nie myśleć, bo też mnie rozbolała ;:219
Madziu, 40 sztuk już posadzone ;:209 Teraz będzie z górki ;:306 Starałam się wykopać duże bryły, powinno być ok. Zastanawiam się czy mogę jeszcze przyciąć kwiatostany przed zimą...

W trakcie przesadzania lawendy - cóż to za cudowna aromaterapia ;:170 - natknęłam się na cudnego motylka. Ruciłam łopatę, zawadziłam o widły, ale dopadłam aparat na czas :lol:

Obrazek

Obrazek

A tu ze ślimaczkiem i mróweczką :D

Obrazek
*moje wątki*
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu motylek to Rusałka Admirał, a ślimaczka pogoń, bo wygryzie ci dziurki, jak w szwajcarskim serze :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Chipsów i popcornu, kurczę, nie jadam, więc przyjdzie mi o suchym pysku czekać na relację i zdjęcia, ale co tam, twarda jestem. Nie wiem, jak Ty Kasiu, ale ja się normalnie doczekać jutra nie mogę, taka ciekawa jestem tych cisów i w ogóle końcowego efektu ;:65

Masz jakieś ustalenia w temacie choroby jodły?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, dziękuję za identyfikację Admirała ;:138
A ślimaczek niech sobie poużywa, róże i tak już kończą pokaz :wink:
Julietto, mam dla Ciebie dobre Chianti i wygodny fotel na tarasie ;:136 W kwestii jodły dałam ciała. Zapomniałam cyknąć jej foty ;:124 Jutro postaram się nadrobić. Generalnie nie widać, żeby masowo traciła igły, jeno kolor ma bylejaki więc nie będę się martwić na zapas. Wyciągnęłam dzisiaj sporo gliny z jej kółeczka, jutro dostanie dwa wory torfu. We wrześniu miała podaną mikoryzę..może zareaguje?
Piwonie chyba wkitram na froncie, po drugiej stronie wejścia, czyli w pobliżu rekonstruowanego klombu. Nie mam dla nich lepszego miejsca, a tu będą widoczne i jeśli pokażą kwiaty, zrobią show zanim zaczną się róże. Co myślisz?
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, przytnij lawendę to będzie regenerowała korzenie, zamiast rosnąć w pędy, które przecież w kwietniu i tak trzeba przyciąć :D Tak zrobiłam u siebie, ale czy to dobrze to nie wiem, okaże sie latem :twisted:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok, tak właśnie myślałam...wiosna i tak będzie nisko cięta. Teraz jest mocno rozkrzewiona, śnieg połamałby pędy.
Zatem jutro aromaterapii ciąg dalszy :D
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”