Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
Ten zamek jest położony jakby w górach był
Zazdroszczę wyjazdu, a Gacek wygląda jak mój Sępik z nosem brudnym od mleka 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Dzięki za klimatyczne fotki z wycieczki. Jest tyle cudownych miejsc w naszym kraju. Niestety ja również Golub-Dobrzyń znam tylko ze słyszenia i ewentualnie z TV.
O tej porze roku chryzantemy chyba wszędzie dobrze wyglądają. Chociaż muszę przyznać, że stare mury są świetnym tłem dla roślin. Mam do nich słabość. Przez większość życia widziałam z okien XII-wieczne mury obronne swego rodzinnego miasta. Czasem tęsknię za tym widokiem.
O tej porze roku chryzantemy chyba wszędzie dobrze wyglądają. Chociaż muszę przyznać, że stare mury są świetnym tłem dla roślin. Mam do nich słabość. Przez większość życia widziałam z okien XII-wieczne mury obronne swego rodzinnego miasta. Czasem tęsknię za tym widokiem.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
ciekawa wycieczka i śliczne fotki.
Też o tym zamku tylko słyszałam. To tam odbywają się takie rycerskie turnieje.
Chryzantemy w beczkach na tle muru wyglądają świetnie.
Dlaczego jeszcze nie kupiłam sobie takich kwiatków

Też o tym zamku tylko słyszałam. To tam odbywają się takie rycerskie turnieje.
Chryzantemy w beczkach na tle muru wyglądają świetnie.
Dlaczego jeszcze nie kupiłam sobie takich kwiatków
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo - to moim zdaniem najładniejszy fragment zamkowego podwórca
Agnieszko-Pelagio - w knajpce nie byliśmy, bo pojechaliśmy na zamek prosto po obiedzie. No i dlatego ochoczo wspinaliśmy się na zamkową górę gubiąc po drodze zbędne kalorie
Szkoda tylko, że dzień był taki mglisty. Przy ładniejszej pogodzie i lepszej widoczności - widoki z góry były by jeszcze fajniejsze.
Jaguś - ja też byłam tam pierwszy raz w życiu. Wrażenia nie zapomniane...a te białe balustrady to faktycznie trochę nie z tej bajki. Powiem Ci jeszcze, że jest tam tego znacznie więcej niż widać na zdjęciach.
Agnieszko-Kochammm.... - to naprawdę piękny region. Jeziora, lasy, rzeka Drwęca.... Nic więc dziwnego że kwitnie tam turystyka.
Gacuś faktycznie trochę jakby..naburmuszony. Coś mu może nie pasuje, może myszka uciekła albo whiskas nie smakował...
Michale - zamek położony fantastycznie! Powiem Ci, że się zastanawiam czy teren na którym wznosi się zamek jest ukształtowany naturalnie czy to dzieło rąk ludzkich - muszę koniecznie doczytać.
Izo - masz rację! Tyle pięknych miejsc jest godnych obejrzenia. Ja się bardzo cieszę, że teraz na emeryturze mam więcej czasu na takie wypady. A za widokiem takich dwunastowiecznych murów też bym tęskniła...
Krysiu - a ja się zastanawiam dlaczego nie kupiłam sobie takich beczek
W okolicach Golubia-Dobrzynia jest takie fajne miejsce. Nazywa się Osada Karbówko. To taki kompleks hotelowo-agroturystyczny. Są tam typowe budynki hotelowe z basenem, kręgielnią ale też stylowe chaty otoczone uroczymi brzózkami. Łatwo chyba zgadnąć, że ta część osady o charakterze rustykalnym podobała mi się zdecydowanie bardziej.

Rabaty przed budynkami w części hotelowej...

I zadbany warzywniaczek.....

Agnieszko-Pelagio - w knajpce nie byliśmy, bo pojechaliśmy na zamek prosto po obiedzie. No i dlatego ochoczo wspinaliśmy się na zamkową górę gubiąc po drodze zbędne kalorie
Jaguś - ja też byłam tam pierwszy raz w życiu. Wrażenia nie zapomniane...a te białe balustrady to faktycznie trochę nie z tej bajki. Powiem Ci jeszcze, że jest tam tego znacznie więcej niż widać na zdjęciach.
Agnieszko-Kochammm.... - to naprawdę piękny region. Jeziora, lasy, rzeka Drwęca.... Nic więc dziwnego że kwitnie tam turystyka.
Gacuś faktycznie trochę jakby..naburmuszony. Coś mu może nie pasuje, może myszka uciekła albo whiskas nie smakował...
Michale - zamek położony fantastycznie! Powiem Ci, że się zastanawiam czy teren na którym wznosi się zamek jest ukształtowany naturalnie czy to dzieło rąk ludzkich - muszę koniecznie doczytać.
Izo - masz rację! Tyle pięknych miejsc jest godnych obejrzenia. Ja się bardzo cieszę, że teraz na emeryturze mam więcej czasu na takie wypady. A za widokiem takich dwunastowiecznych murów też bym tęskniła...
Krysiu - a ja się zastanawiam dlaczego nie kupiłam sobie takich beczek
W okolicach Golubia-Dobrzynia jest takie fajne miejsce. Nazywa się Osada Karbówko. To taki kompleks hotelowo-agroturystyczny. Są tam typowe budynki hotelowe z basenem, kręgielnią ale też stylowe chaty otoczone uroczymi brzózkami. Łatwo chyba zgadnąć, że ta część osady o charakterze rustykalnym podobała mi się zdecydowanie bardziej.

Rabaty przed budynkami w części hotelowej...

I zadbany warzywniaczek.....

- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu
beczek też jeszcze takich nie mam
Piękne widoki, oczywiście wspaniałe klimatycznne miejsce.
Taka beczka
też mi się podoba.

Piękne widoki, oczywiście wspaniałe klimatycznne miejsce.
Taka beczka
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu ciekawa wyprawa do zamku, aranżacje jesienne bardzo udane szkoda że otynkowałam cegłę
Zespół hotelowo-chałupowy bardzo ciekawy - piękna wycieczka!
Zespół hotelowo-chałupowy bardzo ciekawy - piękna wycieczka!
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Przyłączam się do pochwał
Piękne miejsce
Tym bardziej,że nigdy nie byłem w Golubiu
SŁA
Piękne miejsce
Tym bardziej,że nigdy nie byłem w Golubiu
SŁA
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Ciekawa figurka sępa siedzi na pomarańczowo-czarnym kamieniu, chyba zaraz stoczy walkę z kaczką 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Eeeee to chyba kaczka i gęś u wodopojuDarmokot pisze:Ciekawa figurka sępa siedzi na pomarańczowo-czarnym kamieniu, chyba zaraz stoczy walkę z kaczką
- amba19

Marysiu - według mnie masz rację! Jestem prawie pewna, że to drób 
-
jarzebinka82
- 200p

- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Witaj Marysiu!
Dawno mnie na forum nie było, a tymczasem u Ciebie sporo zmian, nowości
. Piękne róże i mieczyki
. Przypołudniki siane do gruntu niestety mi nie wyszły
, więc napasłam oczy Twoimi
. Kotki widzę nadal dobrze się mają
. Jaśnie Pani Mikolina nadal emanuje gracją, elegancją i klasą
. Super relacje z wycieczek! Pozdrawiam serdecznie! 
- amba19

Krysiu - ja sobie myślę, że takie beczki pasowałyby do mojej działki. Muszę się porozglądać po all... - może się trafi jakaś beczułka za nieduże pieniążki..
Marysiu - cegła jest OK, ale ocieplenie domu to co innego.
Widzisz, ja prawie całe lato przesiedziałam na wsi - to teraz wykorzystaliśmy ładne jesienne dni na wypad w Polskę.
Sławku - dzięki za miłe słowa! Tyle jest pięknych miejsc wartych zobaczenia wcale nie tak daleko od nas...trzeba korzystać póki jeszcze zdrowie pozwala
Michał - oj ty żartownisiu
Kasiu-Jarzębinko - naprawdę dawno Cię nie było...Poczytałam o Waszych perypetiach z okropnymi sąsiadami..No po prostu zgroza
Myślę, że dobrze zrobiliście rezygnując z tamtej działki. Wypady na działkę to powinna być przyjemność i pełen relaks - a nie szarpanina nerwów. Szkoda tylko waszej pracy i pieniążków włożonych tam włożonych. Czytałam, że planujecie przeniesienie się na wieś. Życzę szybkiej realizacji tych planów...i nowego wątku
A na razie zaglądaj do znajomych - ja zapraszam serdecznie!
Październikowe wspomnienia

Szczęśliwe koty...

Marysiu - cegła jest OK, ale ocieplenie domu to co innego.
Widzisz, ja prawie całe lato przesiedziałam na wsi - to teraz wykorzystaliśmy ładne jesienne dni na wypad w Polskę.
Sławku - dzięki za miłe słowa! Tyle jest pięknych miejsc wartych zobaczenia wcale nie tak daleko od nas...trzeba korzystać póki jeszcze zdrowie pozwala
Michał - oj ty żartownisiu
Kasiu-Jarzębinko - naprawdę dawno Cię nie było...Poczytałam o Waszych perypetiach z okropnymi sąsiadami..No po prostu zgroza
Myślę, że dobrze zrobiliście rezygnując z tamtej działki. Wypady na działkę to powinna być przyjemność i pełen relaks - a nie szarpanina nerwów. Szkoda tylko waszej pracy i pieniążków włożonych tam włożonych. Czytałam, że planujecie przeniesienie się na wieś. Życzę szybkiej realizacji tych planów...i nowego wątku
Październikowe wspomnienia

Szczęśliwe koty...

-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Oj, żebyś wiedziała, Marysiu
Koty pięknie komponują się we wnętrzach, ale naprawdę szczęśliwe są w plenerze.
Bardzo piękne i sielskie te Twoje działkowe obrazki, aż żałuję, że nie udało mi się ich w tym sezonie zobaczyć.
. Ale w przyszłym roku... zważywszy ile dokonałaś tego lata... będzie jeszcze piękniej
.
A na razie musimy dogadać spotkanie w Gdańsku. Musisz przecież odzyskać książki i odebrać malinówki...
Jagoda
Koty pięknie komponują się we wnętrzach, ale naprawdę szczęśliwe są w plenerze.
Bardzo piękne i sielskie te Twoje działkowe obrazki, aż żałuję, że nie udało mi się ich w tym sezonie zobaczyć.
A na razie musimy dogadać spotkanie w Gdańsku. Musisz przecież odzyskać książki i odebrać malinówki...
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
W takiej chałupie bym mogła mieszkać, ale Z. się nie zgodzi
Widzę chyba fragment Twojej pięknej białej rabaty
Białe wrzosy
Czy ten cyklopowy murek jest na Waszej działce
W takiej chałupie bym mogła mieszkać, ale Z. się nie zgodzi
Widzę chyba fragment Twojej pięknej białej rabaty
Białe wrzosy
Czy ten cyklopowy murek jest na Waszej działce
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-dzięki za przemiły telefon.
Moim zdaniem figury z kamienia to drób.
Gdzie był Fidel kiedy pozostała dwójka się goniła-sędziował?
Moim zdaniem figury z kamienia to drób.
Gdzie był Fidel kiedy pozostała dwójka się goniła-sędziował?