takasobie pisze:No i co? Wyrzucisz te dalie ze śmietnika?
Potem pokaż, jak Ci zakwitną to od Stanisława! Tych śmietnikowych też byłabym ciekawa, ale...
Dobrze, że zaczęło padać! Zobacz jaki susz był pod drzewem. Ale sie napracowałaś!
Z nasionkami poszalałaś!

Ja tylko aksamitki posieję i może słonecznik.

Kochana, szczęścia byłoby za wiele gdyby te znaleźne przetrwały. Jednak kilkanaś ie dni mrozu załatwiły bulwy na cacy. Wszystkie szlag trafił. Mimo iż do tej pory nie byłam wielką fanką dalii w tym roku będzie ich u mnie sporo. Dużo wysiałam, sporo kupiłam. z racji , że na działce będę góra 2 razy w tygodniu, o w tym roku stawiam też na balkon, taki mały substytut działeczki. Chcę mieć w tym roku o wiele więcej róźnorodnych kwiatów. Przez 2 lata ograniczałam miejsce, żeby można było z olcią na balkonie posiedzieć, ale już dziewoja spora i niszczyć już nie zamierza....
Witajcie u mnie nowe dziewczyny. Zapraszam.. Z nasionami szalałam zimą. To co pokazałam to nie połowa nawet. Mam jeszcze szczawiki, mnóstwo nasion orlików i innych cudowności z wymiany między nami forumkami.
Dalie i liliowce i floksy i trawki. Oraz pierwszy raz dzielżany. Jeżówek na razie kilka sztuk.
Ale aksamitek będzie u mnie naprawdę sporo. mam takie miejsce, w którym kiedyś będzie wiat na auto, więc teraz nic oprócz jednorocznych się nie sprawdzi. Słonecznik jako ulubiony kwiatek mojego syna też obowiązkowo.