Ogródek Robaczka cz. 2
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Kasiu ja też do skrzynek trochę posadziłam ,ale boję się o przymrozki,tylko muszę rozłożyć trochę to bo póżniej jeszcze synowi skrzynki na balkon i napiętrza się to wszystko. Pokaż swoje kompozycje 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Mam podobne odczucia Asiu i kupować nie będę; Ogrody uwielbiałam, w Magnolii nic nie powala...
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marta, było trochę jaskiniowo
ale poza brakiem wody, nie było źle - świece i wino... full romantic
Jule, to mnie zdziwiłaś z tą Hakuro..przecież u Ciebie tak ciepło, klimat podobny jak u mnie?swoich nigdy nie okrywałam a rosną od frontu na mega wygwizdowie..
Tak je wyginało, że musieliśmy zamontować im paliki. Teraz są obsypane różowy listkami i wygląda to fajniuchno, bo na rabacie też robi się kolorowo
Aaa juta oczywiście rządzi
nie było worków, ale jakieś chusty czy cuś i też się zdało

Aguś, dzięki
Ta fotce tylko jedna kompozycja się załapała, bo za późno dopadłam aparat i noc mnie zastała przy pracy..
W kutym stojaku jest pelagia z lobeliami, obok stoi taka sama i te chyba zawędrują na taras. Na razie na tarasie stoją laurencje, ale będą z nich spore krzaczory więc chyba zejdą do ogrodu. Niecierpki jakoś wyglądają mizernie po posadzeniu, ale może jutro dostaną wigoru to je cyknę. W sumie nakupiłam tych chabazi za dwie stówy, a jak patrzę na to co posadziłam i cały dzień roboty..., to niewiele widać
M miał pożyteczny dzionek bo skręcił meble tarasowe i ...wyplewił trawnik
Kupił sobie taką zabawkę do wyrywania chwaściorów, która wygląda jak średniowieczne narzędzie tortur i testował hihihi..wyrywa z korzeniami, fajna rzecz
Bozuniu
obeszło się bez strat, klika pędów powojników się połamało, jakaś brzozowa gałązka..ale ogólnie ok. Bałam się o brzozę bo zginało ją do połowy
Okrycie jutowe dla donic wypatrzone u Klarysy - Justynki i bezczelnie zmałpowane..
Robinia hispida szczepiona na pniu, teraz jest cała obsypana pąkami różowych kwiatów - w ubiegłym roku kwitła aż trzy razy o ile pamiętam, to bardzo wdzięczna roślinka
Wynagradza nam brak kwiatów u wisterii..
Roślinka w donicy przy sofie to w istocie lawenda
Szczepiona na pniu, zdobyczna z Gardenii
Mogłam ustrzelić lepszą fotkę mebelków, M się postarał - sofa, 2 fotele i stolik 

Jule, to mnie zdziwiłaś z tą Hakuro..przecież u Ciebie tak ciepło, klimat podobny jak u mnie?swoich nigdy nie okrywałam a rosną od frontu na mega wygwizdowie..

Aaa juta oczywiście rządzi

Aguś, dzięki

Bozuniu

Robinia hispida szczepiona na pniu, teraz jest cała obsypana pąkami różowych kwiatów - w ubiegłym roku kwitła aż trzy razy o ile pamiętam, to bardzo wdzięczna roślinka

- carissima
- 50p
- Od: 17 mar 2012, o 00:39
Zostawiam ślad, bo stałą bywalczynią będę u Ciebie!!! Taaakkkk pięknie....tak mi się tu podoba!! 

- robaczek_Poznan
Asiu, haha, Kochana jesteś
Na tarasie uwielbiam przesiadywać, zwłaszcza w ciepłe wieczory...
Nie wiedziałam, że Magnolia jest zamiast Ogrodów
Kupiłam pierwszy numer, był ok, choć mnie nie zachwycił. Lubię przeglądać takie gazetki, ale Forum to i tak najlepsza skarbnica wiedzy wszelakiej
A Wasze ogrody lepsze niż te w gazetach
Idę pozwiedzać 
Elu, nie ma co pokazywać
ale jutro zobaczę co mój aparat potrafi z nich wydusić
Carissima, witaj
Zapraszam do odwiedzin, miło mi, że Ci się podoba - mój ogród zawsze otwarty dla gości
Dziewczyny, ja przeglądam różne pisemka, ale Mój Piękny Ogród chyba najbardziej mi leży

Na tarasie uwielbiam przesiadywać, zwłaszcza w ciepłe wieczory...

Nie wiedziałam, że Magnolia jest zamiast Ogrodów

A Wasze ogrody lepsze niż te w gazetach

Elu, nie ma co pokazywać

Carissima, witaj

Dziewczyny, ja przeglądam różne pisemka, ale Mój Piękny Ogród chyba najbardziej mi leży

Kasik......jesteś niesamowita
ja bym chyba zwariowała, gdbym prądu nie miała - Julcia czyli świniak dałaby mi popalić zresztą nie tylko mi ale całej naszej rodzince - zamęczyłaby nas - zreszta teraz właśnie to robi.....skacze w klatce i gryzie ją bo domaga się tulenia

ja bym chyba zwariowała, gdbym prądu nie miała - Julcia czyli świniak dałaby mi popalić zresztą nie tylko mi ale całej naszej rodzince - zamęczyłaby nas - zreszta teraz właśnie to robi.....skacze w klatce i gryzie ją bo domaga się tulenia

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, nie chciałam nic sugerować. Po prostu zwróciłam uwagę, że ta część ogrodu jest bardziej wstrzemięźliwa. To nic złego z mojej strony nie miało znaczyć.
Pieknie wyglądają te lampki. One nadają uroku tej rabacie.
A co rosnie tam latem?
Ewa, ma coraz piekniejszy ogród i nie ma czasu nam go pokazać.
Właśnie to jest najgorsze. Chciałabym zobaczyć postępy prac.
Pieknie wyglądają te lampki. One nadają uroku tej rabacie.
A co rosnie tam latem?
Ewa, ma coraz piekniejszy ogród i nie ma czasu nam go pokazać.
Właśnie to jest najgorsze. Chciałabym zobaczyć postępy prac.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu ależ cudne ptaszki przycupnęły na ławeczce
Widoki zjawiskowe, pięknie tworzysz swój ogród....jest naprawdę przepięknie. Odpoczynek w takim otoczeniu to prawdziwa radość

Widoki zjawiskowe, pięknie tworzysz swój ogród....jest naprawdę przepięknie. Odpoczynek w takim otoczeniu to prawdziwa radość

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Kasiu, ależ Ci się pięknie zazieleniły rabatki przy wijącej ścieżce. Podziwiam też Hakuro - bardzo kształtna i gęsta. Nie jest kłopotliwa? Jak długo musiałaś czekać na taki efekt kuli?
Doberek
Zimno dziś
Czekam zatem na kolejne foty, w tym nowe jednoroczne kompozycje
Narzędzie do chwaściorów mam i sobie chwalę... sfiskarsowałam jakiś czas temu cały trawnik z mniszków
Na razie nic się nowego nie pojawia...
Miłej niedzieli!

Czekam zatem na kolejne foty, w tym nowe jednoroczne kompozycje

Narzędzie do chwaściorów mam i sobie chwalę... sfiskarsowałam jakiś czas temu cały trawnik z mniszków

Miłej niedzieli!
Też się przyłączam i życzę pogodnej niedzieli
, zwłaszcza, że od rana chłodem u nas powiewa. Ogrodnicy niestety nie zawiedli.
Za to można przy porannej ciepłej herbatce ponownie zachwycić się Twoimi roślinkami.
Wybierasz się dziś na kiermasz ?

Za to można przy porannej ciepłej herbatce ponownie zachwycić się Twoimi roślinkami.
Wybierasz się dziś na kiermasz ?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Gdybym sprawiła sobie takie narzędzie do chwastów, cały sezon robiłabym tylko porządki na trawniku
Sporo mniszków u mnie rośnie. Pojawi się czosnek karatawski, już ma pąki 

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
o mój Boziu...jak u Ciebie pięknie, pięknie pokazane do tego, brak słów..... 

Pozdrawiam
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Kasiek mnie sie wydaje, ze wierzby padly przez zimowa susze. Moje byly jeszcze swiezaki ale sasiadki mialy juz takie paroletnie dorodne i tez wszystkie poszly .... Ale nie ma sie co zamartwiac, bo czlowiek osiwieje
strasznie stresujacy, tez zywot ogrodnika 

- robaczek_Poznan
Dzień dooooobry bardzo
Martuś, jak się wygramolę z piżamy i wypije kawkę to będę się zbierac na te kiermasz, mogę dotrzeć na 14, wpadniesz?
Asia, a Ty bedziesz? może się spotkamy? Jakby co wyślij na PW swój numer
Gosiu, jestem wdzięczna za wszystke uwagi i sugestie, zwłaszcza jeśli inspirują mnie do zmian
Latem na tej rabacie królują ostróżki, bodziszki, rozwary, dzwonki karpackie, delospermy..jesienią dosadziłam tez różyczki niskie, Knirps
Zanim Ewa uruchomi wątek, opowiem Ci wszystko w Sulejowie, ok?
Agness, dziękuję, bardzo mi miło że Ci się podoba
Monia, wszystko się zieleni w oczach
Hakuro posadzona niecałe 3 lata temu, gdy powstawał ogród. Była patyczkiem z trzema kikutami
Od tej pory rośnie, bez żadnych zabiegów pielęgnacyjnych, poza podlewaniem. Paliki dostały w ubiegłym roku bo je zginało prawie do ziemii i pokrzywiło okrutnie. W marcu ścięłam krótko i w ciągu roku koryguję koronę jak wyrosną za dużo. To tyle
Aguś, to fajnie że sprzęt działa, mam nadzieję, że fascynacja techniką potrwa dużej i M też wyplewi cały trawnik
Dzisiaj zbyt pochmurno na fotki, może się przejaśni po południu
Ewa, plewienie to nic fajnego, a to ustrojstwo pozwala robić to w bez schylania i brudzenia rąk
na rabatach jednak nie działa, powierzchnia musi być równa. Muszę ten czosnek obejrzeć u Ciebie
Justynko, dziękuję za miłe słowa
Jule, to fakt, nigdy nie wiadomo jaka anomalia nas czeka w tym klimacie
w ubiegłym roku w maju posiwiałam od strat, teraz (tfu,tfu) na razie jest ok i trzeba się cieszyć ze wszystkiego, co rośnie, bo nigdy nie wiadomo jaki kataklizm się szykuje...
Ot, blaski i cienie ogrodniczego losu 

Martuś, jak się wygramolę z piżamy i wypije kawkę to będę się zbierac na te kiermasz, mogę dotrzeć na 14, wpadniesz?
Asia, a Ty bedziesz? może się spotkamy? Jakby co wyślij na PW swój numer

Gosiu, jestem wdzięczna za wszystke uwagi i sugestie, zwłaszcza jeśli inspirują mnie do zmian

Zanim Ewa uruchomi wątek, opowiem Ci wszystko w Sulejowie, ok?

Agness, dziękuję, bardzo mi miło że Ci się podoba

Monia, wszystko się zieleni w oczach

Aguś, to fajnie że sprzęt działa, mam nadzieję, że fascynacja techniką potrwa dużej i M też wyplewi cały trawnik

Ewa, plewienie to nic fajnego, a to ustrojstwo pozwala robić to w bez schylania i brudzenia rąk

Justynko, dziękuję za miłe słowa

Jule, to fakt, nigdy nie wiadomo jaka anomalia nas czeka w tym klimacie