Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Kasiu ja też do skrzynek trochę posadziłam ,ale boję się o przymrozki,tylko muszę rozłożyć trochę to bo póżniej jeszcze synowi skrzynki na balkon i napiętrza się to wszystko. Pokaż swoje kompozycje :heja
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mam podobne odczucia Asiu i kupować nie będę; Ogrody uwielbiałam, w Magnolii nic nie powala...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marta, było trochę jaskiniowo :? ale poza brakiem wody, nie było źle - świece i wino... full romantic :;230
Jule, to mnie zdziwiłaś z tą Hakuro..przecież u Ciebie tak ciepło, klimat podobny jak u mnie?swoich nigdy nie okrywałam a rosną od frontu na mega wygwizdowie.. :roll: Tak je wyginało, że musieliśmy zamontować im paliki. Teraz są obsypane różowy listkami i wygląda to fajniuchno, bo na rabacie też robi się kolorowo ;:173
Aaa juta oczywiście rządzi :heja nie było worków, ale jakieś chusty czy cuś i też się zdało ;:333

ObrazekObrazek

Aguś, dzięki ;:196 Ta fotce tylko jedna kompozycja się załapała, bo za późno dopadłam aparat i noc mnie zastała przy pracy.. ;:173 W kutym stojaku jest pelagia z lobeliami, obok stoi taka sama i te chyba zawędrują na taras. Na razie na tarasie stoją laurencje, ale będą z nich spore krzaczory więc chyba zejdą do ogrodu. Niecierpki jakoś wyglądają mizernie po posadzeniu, ale może jutro dostaną wigoru to je cyknę. W sumie nakupiłam tych chabazi za dwie stówy, a jak patrzę na to co posadziłam i cały dzień roboty..., to niewiele widać :;230 M miał pożyteczny dzionek bo skręcił meble tarasowe i ...wyplewił trawnik ;:oj Kupił sobie taką zabawkę do wyrywania chwaściorów, która wygląda jak średniowieczne narzędzie tortur i testował hihihi..wyrywa z korzeniami, fajna rzecz ;:333
Bozuniu :wit obeszło się bez strat, klika pędów powojników się połamało, jakaś brzozowa gałązka..ale ogólnie ok. Bałam się o brzozę bo zginało ją do połowy ;:202 Okrycie jutowe dla donic wypatrzone u Klarysy - Justynki i bezczelnie zmałpowane.. ;:224
Robinia hispida szczepiona na pniu, teraz jest cała obsypana pąkami różowych kwiatów - w ubiegłym roku kwitła aż trzy razy o ile pamiętam, to bardzo wdzięczna roślinka ;:173 Wynagradza nam brak kwiatów u wisterii.. ;:131 Roślinka w donicy przy sofie to w istocie lawenda ;:108 Szczepiona na pniu, zdobyczna z Gardenii ;:65 Mogłam ustrzelić lepszą fotkę mebelków, M się postarał - sofa, 2 fotele i stolik ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
carissima
50p
50p
Od: 17 mar 2012, o 00:39

Post »

Zostawiam ślad, bo stałą bywalczynią będę u Ciebie!!! Taaakkkk pięknie....tak mi się tu podoba!! ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, haha, Kochana jesteś ;:196
Na tarasie uwielbiam przesiadywać, zwłaszcza w ciepłe wieczory... ;:170
Nie wiedziałam, że Magnolia jest zamiast Ogrodów :roll: Kupiłam pierwszy numer, był ok, choć mnie nie zachwycił. Lubię przeglądać takie gazetki, ale Forum to i tak najlepsza skarbnica wiedzy wszelakiej ;:215
A Wasze ogrody lepsze niż te w gazetach ;:4 Idę pozwiedzać ;:65
Elu, nie ma co pokazywać :;230 ale jutro zobaczę co mój aparat potrafi z nich wydusić :lol:
Carissima, witaj :wit Zapraszam do odwiedzin, miło mi, że Ci się podoba - mój ogród zawsze otwarty dla gości ;:138
Dziewczyny, ja przeglądam różne pisemka, ale Mój Piękny Ogród chyba najbardziej mi leży 8-)
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Kasik......jesteś niesamowita :;230 ;:196
ja bym chyba zwariowała, gdbym prądu nie miała - Julcia czyli świniak dałaby mi popalić zresztą nie tylko mi ale całej naszej rodzince - zamęczyłaby nas - zreszta teraz właśnie to robi.....skacze w klatce i gryzie ją bo domaga się tulenia :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, nie chciałam nic sugerować. Po prostu zwróciłam uwagę, że ta część ogrodu jest bardziej wstrzemięźliwa. To nic złego z mojej strony nie miało znaczyć.
Pieknie wyglądają te lampki. One nadają uroku tej rabacie.
A co rosnie tam latem?
Ewa, ma coraz piekniejszy ogród i nie ma czasu nam go pokazać.
Właśnie to jest najgorsze. Chciałabym zobaczyć postępy prac.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu ależ cudne ptaszki przycupnęły na ławeczce :D
Widoki zjawiskowe, pięknie tworzysz swój ogród....jest naprawdę przepięknie. Odpoczynek w takim otoczeniu to prawdziwa radość :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, ależ Ci się pięknie zazieleniły rabatki przy wijącej ścieżce. Podziwiam też Hakuro - bardzo kształtna i gęsta. Nie jest kłopotliwa? Jak długo musiałaś czekać na taki efekt kuli?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Doberek :wit Zimno dziś :roll:
Czekam zatem na kolejne foty, w tym nowe jednoroczne kompozycje :)
Narzędzie do chwaściorów mam i sobie chwalę... sfiskarsowałam jakiś czas temu cały trawnik z mniszków :) Na razie nic się nowego nie pojawia...
Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Też się przyłączam i życzę pogodnej niedzieli ;:3 , zwłaszcza, że od rana chłodem u nas powiewa. Ogrodnicy niestety nie zawiedli.
Za to można przy porannej ciepłej herbatce ponownie zachwycić się Twoimi roślinkami.
Wybierasz się dziś na kiermasz ?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gdybym sprawiła sobie takie narzędzie do chwastów, cały sezon robiłabym tylko porządki na trawniku :;230 Sporo mniszków u mnie rośnie. Pojawi się czosnek karatawski, już ma pąki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

o mój Boziu...jak u Ciebie pięknie, pięknie pokazane do tego, brak słów..... :shock:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kasiek mnie sie wydaje, ze wierzby padly przez zimowa susze. Moje byly jeszcze swiezaki ale sasiadki mialy juz takie paroletnie dorodne i tez wszystkie poszly .... Ale nie ma sie co zamartwiac, bo czlowiek osiwieje :;230 strasznie stresujacy, tez zywot ogrodnika :twisted:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dooooobry bardzo ;:138
Martuś, jak się wygramolę z piżamy i wypije kawkę to będę się zbierac na te kiermasz, mogę dotrzeć na 14, wpadniesz?
Asia, a Ty bedziesz? może się spotkamy? Jakby co wyślij na PW swój numer ;:196
Gosiu, jestem wdzięczna za wszystke uwagi i sugestie, zwłaszcza jeśli inspirują mnie do zmian ;:108 Latem na tej rabacie królują ostróżki, bodziszki, rozwary, dzwonki karpackie, delospermy..jesienią dosadziłam tez różyczki niskie, Knirps ;:170
Zanim Ewa uruchomi wątek, opowiem Ci wszystko w Sulejowie, ok? ;:196
Agness, dziękuję, bardzo mi miło że Ci się podoba ;:196
Monia, wszystko się zieleni w oczach ;:173 Hakuro posadzona niecałe 3 lata temu, gdy powstawał ogród. Była patyczkiem z trzema kikutami :;230 Od tej pory rośnie, bez żadnych zabiegów pielęgnacyjnych, poza podlewaniem. Paliki dostały w ubiegłym roku bo je zginało prawie do ziemii i pokrzywiło okrutnie. W marcu ścięłam krótko i w ciągu roku koryguję koronę jak wyrosną za dużo. To tyle ;:108
Aguś, to fajnie że sprzęt działa, mam nadzieję, że fascynacja techniką potrwa dużej i M też wyplewi cały trawnik ;:224 Dzisiaj zbyt pochmurno na fotki, może się przejaśni po południu ;:3
Ewa, plewienie to nic fajnego, a to ustrojstwo pozwala robić to w bez schylania i brudzenia rąk ;:333 na rabatach jednak nie działa, powierzchnia musi być równa. Muszę ten czosnek obejrzeć u Ciebie ;:65
Justynko, dziękuję za miłe słowa ;:171
Jule, to fakt, nigdy nie wiadomo jaka anomalia nas czeka w tym klimacie ;:202 w ubiegłym roku w maju posiwiałam od strat, teraz (tfu,tfu) na razie jest ok i trzeba się cieszyć ze wszystkiego, co rośnie, bo nigdy nie wiadomo jaki kataklizm się szykuje... :? Ot, blaski i cienie ogrodniczego losu ;:168
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”