Rabatki Konstantego część 5
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 5
No , tak Pani Doktor ...
o mnie się zapomniało ...
...no , nic , jakoś to przeżyję ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jagodko-o wybaczenie proszę,pisanie mi przerwano,koleżanka z roku z Budapesztu pilnie prosiła o pomoc bibliograficzną,potem mama mnie wysłała po zakupy,ślisko się wieczorową porą zrobiło.
Wdzięczność moja jest ogromna względem sadzonek pelargoniowych!
Dziś robię śledzie na jutro.
Wdzięczność moja jest ogromna względem sadzonek pelargoniowych!
Dziś robię śledzie na jutro.
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
miłego przesadzania 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewka a ja nabawiłam się oczu pląsów przyglądając się co przed hiacyntami leży na parapecie?
oj, oj, czyżby już wiek pukał: puk,puk.
Buziaczki i do miłego zbaczania... mam nadzieję.
oj, oj, czyżby już wiek pukał: puk,puk.
Buziaczki i do miłego zbaczania... mam nadzieję.
- EwkaEs

Jagodko-ja też czasowo nie mam żadnej kwitnącej zwartnicy,mam dwie przekwitające i przechodzące w stan spoczynku,dwie w kiełkach,nie już trzy,bo Minerwa też,a Exposure ma pąka,ale jeszcze ledwo nad ziemią.
Zyto-Na parapecie leżą czekoladki.
Tak przedstawia się Podwórkowy zimą(pod śniegiem bergenie):
Przywiozłam hoyę DS 70 RED

cebulę Minerwy,trzy zamówione naprawdę ogromne zwartnice z Holandii:Sweet Nymph,Benfica i Exotica.

Przyszła przesyłka od Rozy 333

i będzie donicowa fasolka anielica!I fioletowe papryczki .Porządek z pelargoniami zrobiony,zamówione u Cieszyńskich kolejne(Pink i Plum Ramber).
Jadziu Jakuch

Zyto-Na parapecie leżą czekoladki.
Tak przedstawia się Podwórkowy zimą(pod śniegiem bergenie):
Przywiozłam hoyę DS 70 RED

cebulę Minerwy,trzy zamówione naprawdę ogromne zwartnice z Holandii:Sweet Nymph,Benfica i Exotica.

Przyszła przesyłka od Rozy 333

i będzie donicowa fasolka anielica!I fioletowe papryczki .Porządek z pelargoniami zrobiony,zamówione u Cieszyńskich kolejne(Pink i Plum Ramber).
Jadziu Jakuch

- roza333

Widzę że nasionka doszły i to na Walentynki 
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Ewka-saneczki obłędne
Świetne zimowe ujęcia..
Sporo sadzoneczek z pelargonii się szykuje
Świetne zimowe ujęcia..
Sporo sadzoneczek z pelargonii się szykuje
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewciu u Ciebie zawsze okazjonalne wystroje możemy zobaczyć . Dbasz o szczegóły w swoim domku 
- EwkaEs

Evluk-Pelargonii ogółem będzie pięć z tymi kwiatami w kształcie różyczek-jedna Scarlett kwitnąca czerwono przesadzona właśnie do większej donicy planowo ma być w dużym pokoju,a z nią bluszczolistne które uprzejmie mi rozmnożyła Jagodka,a zamówione Pink Ramber i Plum Ramber różowa i fioletowo-różowa za kuchenne okno.Mają być w pełnym słońcu i tak będą miały,to jest wystawa południowo-zachodnia.Krakowiaki,których było dwie sztuki są od zeszłego roku w misie i w sporym wiaderku po jogurcie(znakomite do przenoszenia!) i stały na murku w Podwórkowym w półcieniu bez szkody na urodzie.Okien mam cztery i jeszcze naświetle w kuchni,ale dwa z okien wychodzą na wewnętrzny korytarz,więc jako miejsce dla kwiatów odpadają.Nabyłam większe doniczki i dziś po południu będzie sadzenie zwartnic.Te holenderskie cebule były moczone to pewne,ciekawe na jakim jeszcze dopingu?
Saneczki schowane,za bardzo kojarzyły się z zimą.
Dzień teraz dłuższy i była rzadka chwila zobaczenia co tam w Podwórkowym.Śniegi zeszły i ujawniły.
Jadziu-Jakuch- się staram.naprzeciw zmienili się jesienią lokatorzy i także dbają ,tak sobie popatrujemy co kwitnie tam,a co tu.
Rozo 333-no właśnie tak jakby prezent na Dzień Zakochanych
Jak wyjęłam ze skrzynki oklejoną kopertę obawiałam się,że "uszkodzona w transporcie,zawartości brak",a tymczasem to była własnoręcznie klejona.
Ta fioletowa bazylia to jest właśnie cynamonowa,wczoraj kupiłam Ci jeszcze cytrynową,ale czeka na nasiona mięt,których jeszcze nie ma w sprzedaży.
Olgo z Ogrodu Azy-byłam po ziemię może nie najtaniej,ale najbliżej od przystanku tramwajowego w Ogrodzie Łobzów,ogród ten jeszcze pod śniegiem,zwłaszcza iglaki i rzeźby,wewnątrz nowe stoisko z ekologiczną żywnością,duży wybór doniczek ozdobnych w promocji i już trochę nasion.Miejsce chyba uda się uratować przed zakusami dewelopera.
Saneczki schowane,za bardzo kojarzyły się z zimą.
Dzień teraz dłuższy i była rzadka chwila zobaczenia co tam w Podwórkowym.Śniegi zeszły i ujawniły.
Jadziu-Jakuch- się staram.naprzeciw zmienili się jesienią lokatorzy i także dbają ,tak sobie popatrujemy co kwitnie tam,a co tu.
Rozo 333-no właśnie tak jakby prezent na Dzień Zakochanych
Ta fioletowa bazylia to jest właśnie cynamonowa,wczoraj kupiłam Ci jeszcze cytrynową,ale czeka na nasiona mięt,których jeszcze nie ma w sprzedaży.
Olgo z Ogrodu Azy-byłam po ziemię może nie najtaniej,ale najbliżej od przystanku tramwajowego w Ogrodzie Łobzów,ogród ten jeszcze pod śniegiem,zwłaszcza iglaki i rzeźby,wewnątrz nowe stoisko z ekologiczną żywnością,duży wybór doniczek ozdobnych w promocji i już trochę nasion.Miejsce chyba uda się uratować przed zakusami dewelopera.
- roza333

EwkaEs bardzo Ci dziękuję to poczekaj może coś jeszcze będzie z tych mięt 
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Ewciu zaglądam po długiej przerwie . a u ciebie oczywiście ruch jak zwykle . ja tez dzisiaj wzięłam się za przesadzanie pelargonii i za rozmnożenie . kolor bardzo subtelny - łososiowy przechodzący różem . bardzo mi przypadł do gustu a po za tym coraz mniej jednorocznych mnie zadawala . zaobserwowałam że najmniej problemowe to pelargonie . pozdrawiam z klasztornego i zapraszam na kawusię na wiosnę . .......busy już częściej kursują , to może nie będzie takiego problemu jak ostatnio . aha - pytanie . zachodzisz czasem pod halę , bo coś wyczytałam ? . też się jutro wybieram .
- EwkaEs

Serdecznie pozdrawiam z pracy,zajmuję się wykręcaniem uchwytów do kłódek z szaf bibliotecznych,które idą do kasacji,są mi potrzebne do tych szaf które zostały i są niekompletne.Czekam na koniec zajęć Studium Podyplomowego by przenieść książki.Hoye w pracy niektóre czują już wiosnę i mają przyrosty(obie multiflory to znaczy zielona i variegata,arnotiana,lisa,kerri zielona wreszcie ma drugi liść.Inne zimowo stoją i dumają.
Rozo 333-tak i zrobię.
Alinko K.-nie wykluczam,że tam będę do południa(bliżej 12.00).A pod klasztor zawsze chętnie!
Rozo 333-tak i zrobię.
Alinko K.-nie wykluczam,że tam będę do południa(bliżej 12.00).A pod klasztor zawsze chętnie!
- EwkaEs

Alinko K.-byłaś?Porządnie tam zmarzłam,pewno przez ten wiatr.Była bardzo ładna żeliwna podstawa starej maszyny do szycia,bez blatu.Ale to do własnego ogrodu,u mnie za szybko by ją wypatrzono(panowie zbieracze wpuszczani "do śmietnika") i zmieniła by właściciela.Żałuję,że balkonu nie mam,tam też by pasowała.
Evluk- holenderskie cebule już wczoraj jakby nieco sklęsły,największej(34+) brakowało częściowo łusek,sypnęłam cynamonem.
Evluk- holenderskie cebule już wczoraj jakby nieco sklęsły,największej(34+) brakowało częściowo łusek,sypnęłam cynamonem.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.