Majka 411 - róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411 ? róże 2012 cz.1 (bliżej wiosny)
- aga13
- 500p

- Od: 11 paź 2008, o 21:39
Majka ale masz cieplutko u siebie - forsycje kwitną.... u mnie dopiero krokusy wychodzą a w nocy dziś było -10
boję się cokolwiek robić już przy różach - młode posadziłam , na noc dostają czapki
z doniczek
jeszcze tylko mi biały Eden został do wsadzenia
jak Twoja Pashmina?
boję się cokolwiek robić już przy różach - młode posadziłam , na noc dostają czapki
jeszcze tylko mi biały Eden został do wsadzenia
jak Twoja Pashmina?
Pozdrowionka
))
- majka411

Aga, odpukać, wszystkie róże włącznie z francuzeczkami mają się bardzo dobrze. - 10 C , to sporo, ale jak przykryłaś doniczkami i masz kopczyki, to nic im się nie stało. Nie przegrzewam róż niech się hartują. Dziś oglądam róże w ogrodach rosyjskich , mają tam Pashminę i co, a tam jest znacznie zimniej.
Aga wiesz jaka ona jest piękna 
- aga13
- 500p

Wiem i żałuję ,że nie kupiłam 2 sztuk - może na jesieni będziemy znowu zamawiaćmajka411 pisze: Dziś oglądam róże w ogrodach rosyjskich , mają tam Pashminę i co, a tam jest znacznie zimniej.Aga wiesz jaka ona jest piękna
A jak twoje lodówkowe bylinki
Pozdrowionka
))
- majka411

Przed świętami wsadziłam, nawet mam wkopane donice na powojniki. Już będzie mniej pracy jak przyjdą paczuszki.
Na pewno będą tam zamówienia. Zaglądaj na Rosę.
Wiele osób kupi Białego Edena
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/la ... s-royal/1/
Pashmina
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/fl ... ription/1/
Na pewno będą tam zamówienia. Zaglądaj na Rosę.
Wiele osób kupi Białego Edena
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/la ... s-royal/1/
Pashmina
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/fl ... ription/1/
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej ale Ci fajnie już od środy pobuszujesz na działeczce.
Pogoda zapowiada się piekna. U mnie dzisiaj w nocy był przymrozek ale w dzień słoneczko mocno grzało.
Pogoda zapowiada się piekna. U mnie dzisiaj w nocy był przymrozek ale w dzień słoneczko mocno grzało.
Pozdrawiam Ida
- aga13
- 500p

Oj Majka cudne foty
to mój ulubiony typ róż
już się cieszę ,że będą tam zakupy
Pozdrowionka
))
- majka411

Tak teraz przyjemnie się zrobiło. Niech słonko nam przyświeca, a zapomniałam, że trzeba zasilić nawozami co potrzeba. Chyba nie czuję jeszcze tej wiosny
Ja też, to moje ulubione kwiaty , kolor róż. Pooglądaj u nich inne roże, ja sie ufetowałam dziś, bo mi się nudziło.aga13 pisze:Oj Majka cudne fotyto mój ulubiony typ róż
![]()
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
O ja też planuję w środę najazd na działkę po pracy. Oby była ładna pogoda bo dzień już długi to można nawet i po 17 coś jeszcze zrobić.
Pozdrawiam Ida
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Maju,
piszesz, że już kwitną u Ciebie forsycje.
U nas jeszcze nie widziałam kwitnącej forsycji, ale chyba już w tym tygodniu poprzycinam róże - zrobię porządek z tymi suchymi badylami i porozgarniam kopczyki. Przecież to już będzie prawie połowa kwietnia, ile można z tym czekać ?
Jak słońce będzie tak dalej grzało, to już się pewnie zrobi ciepło.
Maju, jakie duże masz te donice na powojniki, czy sadzenie powojników w takie donice to Twój tajny patent ?
Możesz napisać coś więcej na ten temat .

U nas jeszcze nie widziałam kwitnącej forsycji, ale chyba już w tym tygodniu poprzycinam róże - zrobię porządek z tymi suchymi badylami i porozgarniam kopczyki. Przecież to już będzie prawie połowa kwietnia, ile można z tym czekać ?
Jak słońce będzie tak dalej grzało, to już się pewnie zrobi ciepło.
Maju, jakie duże masz te donice na powojniki, czy sadzenie powojników w takie donice to Twój tajny patent ?
Możesz napisać coś więcej na ten temat .
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Jestem bardzo ciekawa tego bialasa Edena, chociaz prawde powiem ze nie zachwyca mnie na fotach az tak jak normalny Eden. Ale czekam z niecierpliwoscia na Twoje foty 
- majka411

Lemeczko jak pojedziesz bezpośrednio z pracy na działeczkę, to jeszcze podziałasz, spoko. Pogoda ma być
Krysiu, może to nie patent z tymi donicami na powojniki, tylko wymusza ciasnota na mojej rabacie różanej i moja zachłanność.
Mam taki plan, że powojniki bylinowe maja być tylko delikatnym akcentem wśród krzewów róż.
Ponieważ mam tam zbyt dobra ziemię, one by szalały, a nie o to chodzi. Szaleć mają róże, a one nie, stąd te doniczki.
Doniczki są wielkości bardzo dużego talerza - to średnica, a wysokie naokoło 30 cm. Korzenie powojnika mogą sobie przechodzić przez dziury w dnie, ale to już niskie poziomy i jak chcą to niech sobie rosną, ale w dół.
Mam nadzieję, że osiągnę tym zamierzony cel.
Juleczko, jeszcze trochę, doczekamy się. Kurcze tylko muszę opanować jak się robi dobre foty białych kwiatów.
Krysiu, może to nie patent z tymi donicami na powojniki, tylko wymusza ciasnota na mojej rabacie różanej i moja zachłanność.
Ponieważ mam tam zbyt dobra ziemię, one by szalały, a nie o to chodzi. Szaleć mają róże, a one nie, stąd te doniczki.
Doniczki są wielkości bardzo dużego talerza - to średnica, a wysokie naokoło 30 cm. Korzenie powojnika mogą sobie przechodzić przez dziury w dnie, ale to już niskie poziomy i jak chcą to niech sobie rosną, ale w dół.
Mam nadzieję, że osiągnę tym zamierzony cel.
Juleczko, jeszcze trochę, doczekamy się. Kurcze tylko muszę opanować jak się robi dobre foty białych kwiatów.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Dzięki za wyjaśnienie,
ciekawa jestem, czy osiągniesz zamierzony efekt, ale tak na rozum, powinno się sprawdzić.

Dziewczyny, ja tak a propos` tego białego Edena. W zeszłym roku moja Edenka u dołu wypuściła zupełnie innego kolorystycznie kwiatka - był cały biały i trochę mniejszy. Rósł na pędzie cieńszym, niż inne i umiejscowionym najniżej - wkopując różę po zakupach, pęd umieściłam pod ziemią, żeby się ukorzenił. Czy to możliwe, żeby krzew wydał tzw. sport - czyli białego Edena? jeśli pozwolisz, Majko, to zdjęcie zaraz zamieszczę.
- majka411

Amelko, oczywiście wstawiaj, ale ja nie mam takiej wiedzy. Może jak wstawisz, to zapytamy fachowców.