Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skromnie ale ogródkowo -ogród Sary

Post »

Kochani, ale mam zepsuty humor. Prawie połowa moja słoneczników została połamana przez dzisiejszą burzę. Wszystkie kolory na które czekałam....nie ma ani jednego :cry:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Współczuje. Wiem jak to jest kiedy czeka się na roślinę, a ona albo umiera, albo zostaje zniszczona.
A z hibiskusami to mam nadzieję, że przetrzymają zimę u Ciebie, ale u moich 2 sąsiadek nie dały rady.
Może u Ciebie cieplej
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo mi przykro z powodu słoneczników :( Tak je u Ciebie podziwiałam.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 zrobię wszystko aby przezimowały bo mamy aż 3 sztuki. Ale pobiore sobie szczepki. To niesamowite rosliny więc solidnie je okryję.

April Aż się płakać chcę no ale cóż, może przyszły rok będzie lepszy?
Te wichury już od wiosny dają o sobie znać,a w Wielkopolsce to jeszcze nie koniec. Dzisiaj i jutro mają być jeszcze gwałtowne.

Matko jak sobie pomyślę,że niedługo jesień,a potem już zima i to siedzenie w domu. Nie wiem czy to przetrzymam :)
Ale będąc z wami musi być dobrze. :uszy
Dzisiaj obcinałam połamane słoneczniki i wsadziłam do wiadra. Wyrzucić ich nie mogłam. Jeszcze będą kwitły.
Kompost zaś rośnie i myślę,że na jesień bedę mogła już nim podsypać rośliny :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja lubię każda porę roku.
Jesienią jest przepięknie kiedy liście zmieniaja kolor. A zimą jeśli oczywiście pada śnieg jest też pieknie.
W dodatku lubie wieczory o tej porze. Można przemyśleć nowe rabaty, zakupy. No i nie moge doczekać się już wtedy wiosny.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2, różnimy się :) Mimo wszystko każda pora roku jest piękna. Ale zimy no po prostu nie lubię,jesień jak jest ciepla to fajnie. Ja chciałabym mieszkać w ciepłych krajach. :uszy
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A ja myślę że tak kochamy wiosnę i lato bo poprzedza je jesień i zima. Zwykle lubi się to na co się dłużej czeka. Jak byśmy mieli ciągle ciepło to z czasem by się znudziło a tak wyczekujemy. Zimę lubię tylko w ciepłym domku przy kominku ;:224
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

zeberka4 Teraz to nie tylko Tobie połamało słoneczniki po dzisiejszej burzy znaczna część położyła się
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April, ja nie lubię zimna :) Wiosnę i lato uwielbiam bo wszystko się budzi, potem jest zielono no i ciepło.

Przemku, współczuję bo wiem jaka to strata. W przyszłym roku słoneczniki sadzę w innym miejscu no i będzie trochę jadalnych.
U mnie z jednej strony tak oberwały bo są na samym przodzie działki gdzie idą wiatry najgorsze. Inne, mniejsze posadzone bardziej z boku lepiej się trzymają i teraz są podwiązane.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też nie lubię zimna. Co nie znaczy, że zimę toleruję, ale jak najkrótszą.
Powinna trwać od połowy grudnia do połowy lutego i koniec. Mróz taki do -5. No i śnieg.
Z zimy najbardziej lubię długie wieczory spedzone przed kominkiem z dobrym drinkiem i w dobrym towarzystwie, przy nastrojowym świetle. Najbardziej dołuje mnie wstawanie po ciemku. To chyba najgorszy element zimy.
I zgadzam się całkowicie z Jolą.
Znudziłoby nam sie ciągłe lato.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2, może i racja :)

Dzisiaj nie działo się nic specjalnego, a na ogród dużo czasu nie było. Z rana musieliśmy wrócić do Poznania aby odwieźć brata i zwierzaki( szczury). Za niecałe 2 tygodnie niestety trzeba zjechać do domu...nie chce się :) Siedziałam na działce ponad 2 miesiące.
Żal opuszczać mi to miejsce ale i tak będziemy przyjeżdżać na weekendy bo ile jeszcze pracy w ogrodzie czeka,okrywanie roślin i wykopywanie na zimę.

Zapomniałam wspomnieć,że dzisiaj prawo jazdy odebrałam bo 2 tygodnie temu zdałam ;:136 :tan 1 Więc humorek bardzo dobry.

Wyszukałam w telefonie fotkę nasturcji kanaryjskiej, uparciucha dopiero teraz zakwitła i na 20 posianych nasion jest tylko 1 ;/
W przyszłym roku jej nie sieję.

Obrazek
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pechowo u Ciebie nasturcja kwitnie-ja mialam ja jeszcze w Polsce i bylam bardzo zadowolona :)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

No to widzę, że się dyskusja na temat pór roku wywiązała... To dorzucę moje 3 grosze... Wydaje mi się, że klimat śródziemnomorski byłby OK. Zima tak - ale łagodna i ciepłe lato (no może nie za ciepłe). Nam pewnie lepiej by się żyło (wiadomo - południowcy zwykle są bardziej pogodni :D ), a i roślinki lepiej by znosiły okres niższych temp (a nie mrozów do -30 st).
Ciemności zimą - to dobija mnie najbardziej...
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

doromichu, ja nie wiem czemu tak słabo w tym roku. Ogólnie część roślin do połowy lata słabo rosła i dopiero teraz zaczynają ładnie rosnąć np wilce. Nasturcji mam jeszcze kilka innych i te pięknie rosną, nie narzekam ;D Ale tego rarytasa specjalnie kupiłam bo mi się podobała i widzisz.

Asiu, zgadzam się dokładnie z tym co napisałaś. Najgorsze są te krótkie, zimne i ciemne dni. Gdyby zima była ciepła to o wiele lepiej.

Ta dzisiejsza pogoda nie daje mi wyjść na dwór bo pada. Kurcze,a miałam plany żeby trochę wypielić ogród, zrobić porządki i nici. Może trochę później?

To pokażę brata astry jednoroczne,chyba chińskie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na pociechę mamy Boże Narodzenie i te wszystkie światełka, którymi zdobi się wtedy domy i ogrody. Na szczęście.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”