Storczyki Storczykowej cz. 4

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Storczykowej cz. 4

Post »

Na razie nie ma tych rdzawych punkcików, ale będę patrzyć, czy się pojawiają czy nie. Mam nadzieję, że już nie będzie, nie chciałabym stracić mojej bellinki, zwłaszcza, że tak ładnie jej rośnie pędzik i pąk. Pędzik ma już 2 cm i rośnie chyba dość szybko jak na bellinkę.
Moja cudowna perełeczka - tetraspis, ma już 4 kwiatki i są tak cudne, że ciężko mi oderwać od nich spojrzenie. A dzisiaj pięknie pachniał. Tetraspis jest przesłodki, ma watkę na warżce i te kreseczki...
A za 10 dni wystawa, czekam z niecierpliwością. Zamówiłam 6 botanicznych Phal. (jeden z nich to tetraspis C1, resztę poznacie jak już je będę miała) i zamierzam jeszcze jakąś Vandę kupić na wystawie. Ciekawe, czy któreś Phal. już będą kwitnące, mam nadzieję, że tak.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Oj Dusiu podnosisz ciśnienie nie pisząc co zamówiłaś ;:65 ale pozostaje czekać ;:224 i zobaczyć co kupiłaś.
Mam nadzieje, że te rdzawe plamki już się nie pokarzą i bellinka wkrótce zakwitnie :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu, zdradź chociaż jedną tajemnicę ;:224
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Phalaenopsisów zamówiłam 6 :). Jeden to tetraspis C1, pozostałe też są z listy wymarzonych. Wprawdzie mi się podobało o wiele więcej storczyków niż 6, ale pozostałe były np. między 100 a 200 zł, a uważam, że to za dużo jak za jedną roślinę, wolałam wziąść tańsze, a więcej. I jeszcze jakąś Vandzię bym chciała na wystawie.

Porobiłam sporo zdjęć tetraspisika i innych storczyków (samego tetraspisa jest z 50 zdjęć, bo uwielbiam mu robić fotki, a nigdy nie miał tyle kreseczek, co teraz). Dzisiaj trochę wstawię, ale nie wszystkie, bo tego jest duuuużo. Ale pewnie was jeszcze dlugo będę męczyć tym tetraspisem, bo po prostu go uwielbiam i mogłabym mu godzinami robić fotki. Jego cudowne kwiatuszki zaczynają już pachnić, szczególnie w słonku, zapach jest delikatny, kwiatowy i bardzo miły. Ale chyba najbardziej urzekająca w nim jest ta watka na warżce.

Dzisiaj przesadziłam też schillerianę do doniczki 12 cm. przez ostatni rok tak zwiększył swoje rozmiary, że wyglądał śmiesznie w doniczce 9 cm i korzonkom też już chyba było ciasno. uznałam, że to dobry czas na przesadzanie, bo puszcza 5 nowych korzeni z trzonu, mam nadzieję, że się szybko zaaklimatyzuje i w końcu zakwitnie.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Hoho...aż 6 nowości na wystawie Odbierzesz? Mam nadzieję, że będą ich fotki na Twoim wątku ;)

Czy Schilleriana też ma liście z "mozaiką"?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

7 sztuk :shock: :shock: :shock:
Niezłe zakupy :wink:
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Duśka śliczne Vandy ;:180 ;:138 ;:138 i gratuluję zakupów :uszy
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Gratuluję zakupów ;:138 Ja też planuje ale dopiero na wystawie :D
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety jeszcze ich nie kupiłam, dopiero są zamówione i mają mi je odłożyć, kupię na wystawie. Bardzo cięzko było wybrać, bo mi się bardzo duzo podobało. Chciałam princess kaiulani i corning's bell, ale ze względu na ceny z nich zrezygnowałam, szkoda mi 115 zł za niekwitnące, młode rośliny. Wzięłam 6 innych, także ciekawych i wymarzonych, a tamte mam nadzieję jeszcze kiedyś spotkać. Jeszcze bym bardzo chciała takiego białego woskowego Phal., ma w nazwie coś "chrisna L", ale nie pamiętam całej nazwy, była dość skomplikowana, ale storczyk cudny... jeszcze mi się podobał Lea Marie Salazar, Penang girl x coral isles, ale ceny są straszne :/. Ale bardzo się cieszę, że wreszcie orchidgarden do nas na wystawę przyjeżdża, nareszcie sobie pokupuję botaniczne Phal. Nadal uwielbiam hybrydy, ale przy braku miejsca teraz kupuję głównie botaniczne, bo hybryd mam już większość dostępnych w sklepach kolorów. Lista wymarzonych storczyków liczy ponad 30 botanicznych i pierwszo- i drugorzędowych hybryd Phal., szkoda, ze miejsce nie powiększa się tak szybko, jak ta lista...
A za chwilę może wrzucę trochę zdjęć tetraspisa, bo już je pozmniejszałam.
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Dusiu, to poszalejesz na wystawie, aż 6 storczyków... A zdjęciami tetraspisika, to możesz nas zamęczać, bo to śliczny storczyk ;:108
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę w końcu wstawić parę tych zdjęć, ciągle zapominam, a zbiera się ich coraz więcej... Samego tetraspisa pewnie mam ponad 50 zdjęć do wstawienia... Ale jest taki piękny, że nie mogę się powstrzymać przed robieniem mu zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Przez Twojego tetraspisa dziś nie zasnę ;:223 Jest CUDOWNY ;:180
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Łoooo - Piękny
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Wpadłam się przywitać :wit
Jako nowa na Forum staram się "z doskoku" czytać trochę zasad,regulaminów i takich podobnych wątków.
Natknęłam się na wątek o wyborze nicku i stwierdzam stanowczo :
mnie Twój nick się bardzo podoba.

Storczyki bardzo modne,bardzo piękne i bardzo różnorodne.
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Cudny, cudny ;:138
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”