Ankowo cz.2
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Re: Ankowo cz.2
Kury generalnie (inne ptaki też nie, jak się przyjrzeć) nie mają najbardziej inteligentnego wyrazu dzioba
Weź takiego bażanta - ten to dopiero ma wygląd cymbała

- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu Ismena piękna

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
Ismenę dostałam od Eweliny, ale nie zakwitła, choć ładne zielone listki ma. Koper też w tym roku posialam, ale urósł mizerniutki. Może dlatego, że mój zielniczek jest w cienistym miejscu. Za to u ciebie Aniu wszystko się udaje. Roślinki rosną nie tylko na kamieniu, ale nawet i na cegle. Kury wypasione, dorodne. Ukłony dla szanownej gospodyni 
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Olu, Wasz basen to w wielu ogródkach by się nie miał szans nawet zmieścić
. Koleusy są jak dla mnie bardzo cennym letnim wypełniaczem - rosną bujnie i niezależnie od pogody wyglądają dobrze, mam nadzieję że uda Ci się choć jednego zdobyć.
Dominiko, coś w tym jest
Ale ważne że umieją zadbać o siebie.
Dzięki Majeczko
Izo, mnie jedną z ismen zjadły doszczętnie ślimaki, więc tą kwitnącą tym bardziej podziwiam.
Niestety nie wszystko mi się udaje- np. buraczki zupełnie stracone
Co do kopru to faktycznie on kocha słońce.
Igorze ja w sumie pierwszy raz tej wiosny zwróciłam uwagę na cebule ismeny. Nie żałuję, bo kwiat ma śliczny. Eukomisy mam już od kilku lat, w zasadzie to całkiem podbiły mój taras. Zapaszek czuć tylko z bliska, do zeszłego roku nawet nie wiedziałam że jest taki
Psikus od kurek? Wolę nie myśleć co by to mogło być
Dominiko, coś w tym jest
Dzięki Majeczko
Izo, mnie jedną z ismen zjadły doszczętnie ślimaki, więc tą kwitnącą tym bardziej podziwiam.
Niestety nie wszystko mi się udaje- np. buraczki zupełnie stracone
Igorze ja w sumie pierwszy raz tej wiosny zwróciłam uwagę na cebule ismeny. Nie żałuję, bo kwiat ma śliczny. Eukomisy mam już od kilku lat, w zasadzie to całkiem podbiły mój taras. Zapaszek czuć tylko z bliska, do zeszłego roku nawet nie wiedziałam że jest taki
Psikus od kurek? Wolę nie myśleć co by to mogło być
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ismana urodziwa. trzymałam wiosną cebule w ręku i odłożyłam. Drugi raz nie popełnię tego błędu
Chociaż zaczyna mi się robić dużo cebul do przechowywania.
Chociaż zaczyna mi się robić dużo cebul do przechowywania.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wracając do ismenek, kupiłam w tym roku cebule agaphanta, ale wyszło coś takiego
Czy to może być ismena?

Bo agaphant to nie jest
Czy to może być ismena?

Bo agaphant to nie jest
- Zielona_Ania

Dorotko, właśnie cebul i bulw u mnie też przybywa, ale to i tak lepsze niż rośliny które zimuję w stanie ulistnionym, do których trzeba zaglądać. A cebula sobie leży całą zimę i jeść nie woła.
Pamelko, na pewno nie jest to agapant, ale ismena właśnie. Śliczna zresztą, co za kolor
Pamelko, na pewno nie jest to agapant, ale ismena właśnie. Śliczna zresztą, co za kolor
- Aurelia
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 1 cze 2010, o 18:28
Aniu, u mnie ogórecznik nadal dziarsko rośnie, kwitnie i zawiązuje nowe kwiaty. Nie powiem, żeby był soczyście zielony,
ale nadal bujny. Rośnie wśród róż na stanowisku bardzo słonecznym. Mam nawet siewki - zastanawiam się, czy to ubiegłoroczne czy może nowe.
Pozdrawiam
Aurelia
Aurelia
- dodad

A ja właśnie zakochana od wielu lat w agapancie (miałam, ale jak byłam w ciąży mąż o nim zapomniał jesienią
) ostatnio trafiłam w maleńkim ogrodniczym na już kwitnące i zamierzam kupić trzy. Nie mam pojęcia gdzie je będę zimować, ale muszę mieć 
- Zielona_Ania

Aurelio, to może ja też poszukam siewek ogórecznika, chociaż wątpię czy na tej pustyni coś wyrosło.
Dorotko, agapanty są wspaniałe. Ja jednak nie mam sukcesów w uprawie, chociaż posiadam dwa egzemplarze- nie kwitną. W zeszłym roku był jeden kwiatostan, teraz zero. Mam nadzieję że u Ciebie będzie efekt, to mnie potem podszkolisz z uprawy
Strajkuję z powodu upałów. Zostawiam jedno zdjęcie, przegorzan z miskantem. Interpretacja dowolna.

Dorotko, agapanty są wspaniałe. Ja jednak nie mam sukcesów w uprawie, chociaż posiadam dwa egzemplarze- nie kwitną. W zeszłym roku był jeden kwiatostan, teraz zero. Mam nadzieję że u Ciebie będzie efekt, to mnie potem podszkolisz z uprawy
Strajkuję z powodu upałów. Zostawiam jedno zdjęcie, przegorzan z miskantem. Interpretacja dowolna.

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu wygląda tajemniczo i groźnie.
Niby dzień, a rośliny jakby nocą, może tło podstawiłaś
Niby dzień, a rośliny jakby nocą, może tło podstawiłaś
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aniu Zielona, padłaś i czarno wszystko widzisz? A niebo niebieskie nad Tobą. A może pod gruszą...na dowolnie wybranym boku 
Aniu, wracaj do nas nie strajkuj! Dziś juz troszkę lepiej na dworze. 
- dodad

Aniu, z mojego doświadczenia w kilkuletniej uprawie agapanta wynika, że im gorzej tym lepiej
. Ciasna doniczka to podstawa i niestety zimowanie w temperaturze ok. 8-10 stopni. Podobno dopiero w takiej temp. roślina dostaje bodziec do zawiązywania pąków kwiatowych. Mało wody zimą,a najlepiej o nim zapomnieć