Róże gagawi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże gagawi

Post »

Piękna róża.
Szkoda tylko, że prawie nie pachnie.
No ale ta strefa..... ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Witaj Gagawciu :wit ,
mam do Ciebie pytanko dot Perennial Blue: kupiłam zadoniczkowaną i kwitnącą sadzonkę w czerwcu tego roku, posadziłam do donicy, bo nie miałam jeszcze upatrzonego dla niej miejsca i wyobraź sobie, że nie zakwitła ponownie (@), aż do chwili obecnej ma same liściory :twisted: . A miała być różą kwitnącą cały sezon ... 8-) ! Czy ona tak ma? Może musi najpierw powypuszczać pędy, na których zakwitnie za rok już długofalowo ... :? ? Jak było z Twoją?
Aha, czy mam jej pędy jakoś zabezpieczyć na zimę?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Przepiękne róże. Wiesz, to za sprawą Ani, Neli, Jadzi i Basi ja też wdepnęłam w róże! Ale nie żałuję. No, ale takich cudów, to się chyba nie doczekam. Przepięknie. :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

An-ka- muszę kogoś ;:224 wiosną zwerbować do przekopania sporej rabaty, i zaszaleję z zakupami, co prawda różowym powiedziałam już stop, ale Granny jest przecież ta wymarzoną... ( nie wiem już którą :;230 )

Grażynko- do miłego :wit

Rozetko- moja Perennial zachowała się dokładnie tak samo... zakwitła tylko raz a potem poszła w pędy i liściory, zrobił się z niej wielgachny potwór i nie mieści się juz na kratce- ani na wysokość, ani na szerokość, stłamsiła Abrahama i lawendę. Też się zastanawiałam dlaczego nie kwitnie non stop, skoro powinna...zobaczymy w przyszłym sezonie, jeśli nie - dostanie eksmisję.

Witaj Tosiu :wit
Oj, koleżanki już się postarają żeby Ci kwitły różne królewny w ogrodzie :D , doczekasz się...sama nawet nie wiesz kiedy... :lol:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Grażynko :wit
Moja Perennial Blue też nie powtórzyła kwitnienia, zakwitła raz i niezbyt obficie. Tłumaczyłam sobie, że to pierwszy rok itd ale wygląda na to, że ten typ tak ma.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

gagawi pisze:An-ka- muszę kogoś ;:224 wiosną zwerbować do przekopania sporej rabaty, i zaszaleję z zakupami, co prawda różowym powiedziałam już stop, ale Granny jest przecież ta wymarzoną... ( nie wiem już którą :;230 )

... :lol:
skąd ja to znam :D tyle wymarzonych jeszcze nie kupionych
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko. Bardzo mi sie podobają Twoje róże.
Piękna Perrenial Blue. Też ją kupiłam ale już po pierwszym kwitnieniu w donicy i niestety u mnie nie zakwitła. Za to rozrosła się pięknie. Czytam, że Twoja też nie powtórzyła kwitnienia. Hmmmm coś tu nie tak ..... ALe piękna jest - przynajmniej na Twoich fotkach ją sobie pooglądałam. Kupiłam też do kompletu Perennial Blush - mam nadzieję, ze ta przynajmniej nie będzie strajkowiać.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Grażuś głosowalaś-pewnie nie.Wybierz kandydata(kę) i zagłosuj.

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =1&t=49214

Na blogu obejrzalam cudności-aniołki i do mnie przemawiają a lampionki piękne.Nie dziwię się,że brakuje Ci czasu na Forum.Jednak czasami zajrzyj!!!!
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Witam,
dech mi zaparło jak zobaczyłam Twoje róże. Szczególnie ostrzę pzurki na te fioletki. Teraz tylko mam dylemat którą wybrać, bo obie piękne - chodzi o Veilchenblau i Perennial Blue. Chciałam do półcienia więc kolorek będzie się wybarwiać na ciemniejszy. Tak się zastanawiam czy one u Ciebie są rocznikowo takie same, bo jeśli tak to Veichenblau jest żywotniejsza. Mnie własnie taka interesuje, bo będzie sadzona przy murze.
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj monimg :wit

Zdecydowanie polecam Veilchenblau- ładniejszy kolor, bardziej wpadający w fiolet- szczególnie jeśli będzie w półcieniu.
Prerennial jest dużo młodsza od V, może i bardziej żywotna...ale miała kwitnąć non stop, a nie tylko raz w sezonie. Kolorem mnie też nie zachwyciła - wściekle różowo-czerwona nic nie mająca wspólnego z odcieniami fioletu- dopiero jak więdła to przebarwiała się , a raczej odbarwiała z tego wściekłego koloru.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Grażynko - a jak radzą sobie Twoje róże?
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ogólnie wyglądają nieźle. Na pewno przemarzła do ziemi ( sprawdzałam po mrozach i tuz przed opadami śniegu ) Blossomtime, Eden Rose, kilka pędów Herkulesa, podejrzanie wyglądają Colette, ale to może tylko ciemniejsze przebarwienia pędów. Reszta zielona, o dziwo...żadna nie była nawet okopczykowana :oops:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Herkules powinien mieć ciemniejsze pędy - u mnie nigdy nie marznie tak więc poczekaj z jego cięciem. Nie ma czego się wstydzić - ja róże kopczykowałam w styczniu.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Grażynko, zachwyciłaś mnie najnowszymi pisankami :D toż to cuda, a cierpliwości i precyzji bardzo zazdroszczę. Wszystkie Twoje dzieła podziwiam, ale te pisanki richelieu to już majstersztyk ;:63 Piszę tutaj, bo mam problemy z zalogowaniem się na blogu.
Przy okazji, po raz kolejny, przebiegłam po Twoich różach :) oczywiście wpierw "dopadła" mnie Colette, zwłaszcza że od kilku dni zastanawiam się, dlaczego wcześniej nie dostrzegłam jej zalet ;:14 muszę ten błąd naprawić!
Barwa Perrenial również mnie zaskoczyła, liczyłam na wyraźniejszy fiolet i powtórkę kwitnienia, ale może w tym roku się zrehabilituje. Jako jedna z nielicznych ma w tej chwili zielone pędy na całej dwumetrowej długości.
Ciekawi mnie, czy jesteś zadowolona z Williama Morrisa? Mój, kupowany u Kapiasów, rozrósł się dość potężnie, ale kwiaty nie zrobiły na mnie wrażenia :wink:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - poczekam z cięciem, aż się konkretnie ociepli,ale nie będę się martwić na zapas :wink:

Basiu - dziękuję :)

William Morris siedzi na razie w donicy, zadołowany, więc nie miał szans na wielki rozwój, ale kwiaty miał bajeczne...zobaczysz w czerwcu, oka nie będziesz mogła oderwać :D

Obrazek

Obrazek

Colette polecam gorąco!!!
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”