Mój skrawek ziemi...Gabriela - cz.4
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oczywiście, że można.
Trzeba tylko odpowiednio wcześnie go zdjąć, żeby rośliny czy cebulki się nie zaparzyły pod nim.
Trzeba tylko odpowiednio wcześnie go zdjąć, żeby rośliny czy cebulki się nie zaparzyły pod nim.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj rozkwitły następne kwiaty hibiskusa, popatrzcie jakie ogromne.

I niedawne moje zakupy..
Kalmar

Sophia - ma kilka pąków, więc będzie jeszcze na co popatrzeć.

NN - przepięknie pachnąca

Następna NN - również cudnie pachnie

I pnącza na pergoli

Po raz trzeci kwitnie czyściec wielkokwiatowy

I na koniec barbula

I niedawne moje zakupy..
Kalmar

Sophia - ma kilka pąków, więc będzie jeszcze na co popatrzeć.

NN - przepięknie pachnąca

Następna NN - również cudnie pachnie

I pnącza na pergoli

Po raz trzeci kwitnie czyściec wielkokwiatowy

I na koniec barbula

- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Gabryśko ,u nas też sprzedawali takie same hibiskusy ,,,a już chciałam go kupić, miał białe kwiaty ,,,,żałuję bo jest piękny ,ale na drugi rok to się na pewno nie oprę ,,,,choć cena była dosyć wysoka :P
A róże wydaje mi się ,że mam podobne do Twoich i też mi jeszcze ta mocno czerwona pachnąca ładnie kwitnie ,i o dziwo nie chwyta jej żadna plamistość ,to chyba dlatego że u mnie rośnie między bylinami . :P
A róże wydaje mi się ,że mam podobne do Twoich i też mi jeszcze ta mocno czerwona pachnąca ładnie kwitnie ,i o dziwo nie chwyta jej żadna plamistość ,to chyba dlatego że u mnie rośnie między bylinami . :P
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Gabi piękne zdjęcia Krynicy ukwieconej.Twoje rośliny-miodzio.Hibiskus -marzenie.Bardzo współczuję straty teścia.I można mówic takie jest życie,ale to trudne do zaakceptowania.Już nigdzie nie wyjeżdżam więc do zobaczenia.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Boguśko, widziałam też u nas w kwiaciarni po przecenie hibiskusy, ale nie było kartki jaki to kolor.bogusia177 pisze:Gabryśko ,u nas też sprzedawali takie same hibiskusy ,,,a już chciałam go kupić, miał białe kwiaty ,,,,żałuję bo jest piękny ,ale na drugi rok to się na pewno nie oprę ,,,,choć cena była dosyć wysoka :P
Szkoda, bo gdyby był inny , to pewnie dokupiłabym mojemu towarzystwo.
Jolciu, i jak Ci się spało ?jollla500 pisze:Gabrysiu właśnie uciekam już spać, Twoje fotki sprawiły że mój sen będzie taki przyjemny
Madziu, moje okazy są dorodne, bo rosną już kilka lat na tym samym miejscu.mme33 pisze:Ależ się rozmarzyłam oglądając twoje zdjęcia z pięknymi roślinami.Mieć chociaż namiastkę takich dorodnych okazów.....![]()
Wspaniale...
Niestety, co jakiś czas trzeba je odnowić, i wtedy znowu będą mniejsze.
Dziękuję...
No właśnie Izuś... nie lubię chwalenia, bo wtedy czuję się głupio.liska pisze:Gabiś..... nie wiem co napisać.....
ciągle to samo.....
ileż można Cię chwalić
Wolę jak ktoś mnie pyta o rośliny, bo wtedy mogę podzielić się moimi wiadomościami i spostrzeżeniami,
które nabyłam przez lata uprawiania działki.
AGNESS pisze:Gabi wspaniały hibiskus..... a różyczki jakie cudneta pomarańczowa NN- bajka
![]()
Agnieszko, ta pomarańczowa jest chyba z herbacianych - pod taką nazwą ją kupowałam.
Ale konkretnej nazwy nie znam.
Jest to stara róża, kilka razy przesadzana i ciągle daje sobie radę.
Kiedy zaczynałam kupować róże, wtedy wszystkie były herbaciane, albo czerwone, albo...właśnie...
Wyobraź sobie że Chopina kupiłam jako różę bananową... facet nie wiedział co ma w sklepie.
Witaj Grażynko.grazynarosa22 pisze:Ta barbula....bardzo fajnatrochę podobna do budleji
![]()
podoba mi się![]()
Barbulę dostałam w tym roku na wiosnę, i też jestem nią oczarowana.
Jest taka delikatna, i będzie doskonale komponować się z innymi roślinami.
U mnie rośnie między różą białą, i żółtą, a w towarzystwie ma jeszcze goryczkę trojeściową.
Aniu, cieszę się że już wróciłaś...an-ka pisze:Gabi piękne zdjęcia Krynicy ukwieconej.Twoje rośliny-miodzio.Hibiskus -marzenie.Bardzo współczuję straty teścia.I można mówic takie jest życie,ale to trudne do zaakceptowania.Już nigdzie nie wyjeżdżam więc do zobaczenia.
Oglądałam już zdjęcia z Twojego wypadu do ogrodu państwa Kapiasów.
Ciekawa jestem co sobie kupiłaś ?
Masz rację... śmierć bliskiej osoby zawsze jest trudna do zaakceptowania.