Muchomory powiadasz...
Pieczarki - uprawa amatorska
-
Kasencja
Re: Pieczarki - UPRAWA amatorska
Wasze rady są bezcenne... :P
Muchomory powiadasz...
Muchomory powiadasz...
tylko pamiętaj muchomor ma białe kropki 
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
-
Kasencja
Białe ?????? Ja myślałam, że zielone :P .weteran pisze:tylko pamiętaj muchomor ma białe kropki
- Rusalka
- 1000p

- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ignis..
SUPER KOSTECZKI!!!!
ładnie Ci rosną..
Zauważyłam jedno..
W cieplejszej temperaturze te pieczarki ROSNĄ W OCZACH!!
Serio..
Zaglądałam w domu 3 razy dziennie i była za każdym razem większa..
Na działce w tym chłodzie już wolniej rosną..
Ale i tak dobrze bo już mam dość
Najadłam się pieczarek na jakieś pół roku
A tam co podleje to coraz więcej tej młodzieży..
Na dniach sos pieczarkowy będzie.. na samą myśl już mi słabo -a marynować mi się po prostu nie chce

SUPER KOSTECZKI!!!!
ładnie Ci rosną..
Zauważyłam jedno..
W cieplejszej temperaturze te pieczarki ROSNĄ W OCZACH!!
Serio..
Zaglądałam w domu 3 razy dziennie i była za każdym razem większa..
Na działce w tym chłodzie już wolniej rosną..
Ale i tak dobrze bo już mam dość
Najadłam się pieczarek na jakieś pół roku
A tam co podleje to coraz więcej tej młodzieży..
Na dniach sos pieczarkowy będzie.. na samą myśl już mi słabo -a marynować mi się po prostu nie chce
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
no ładny leniuszek z Ciebie , a popatrz ile słoi IgnisPotens przygotował
W dużych pieczarkarniach to jest co dziennie zbieranie , a jak jest pierwszy rzut to nawet i wypadałoby 2x dziennie
więc wszystko przed Tobą
W dużych pieczarkarniach to jest co dziennie zbieranie , a jak jest pierwszy rzut to nawet i wypadałoby 2x dziennie
Paweł _____________________________________________________________________________
- IgnisPotens
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 7 kwie 2011, o 14:40
W sobotę zebrałem niecałe 0,5kg pieczarek(kilka największych), był grill... szaszłyki z pieczarkami, pieczarki grillowane z cebulką...
Dzisiaj zebrałem 1,4kg (wszystko co było, łącznie z tymi najmniejszymi) i nie mam już kompletnie pomysłu co z tym robić, mam już dosyć pieczarek, wychodzą mi uszami:P Obecnie leżą odstawione w lodówce, może ktoś wpadnie na jakiś pomysł z grzybkami w roli głównej
Co do słoików, to co widoczne, jest zaledwie wierzchołkiem góry lodowej... u mnie piwnica zawsze pełna słoików, co roku są jakieś kompoty, soki, konfitury itp. zaprawy:)
Dzisiaj zebrałem 1,4kg (wszystko co było, łącznie z tymi najmniejszymi) i nie mam już kompletnie pomysłu co z tym robić, mam już dosyć pieczarek, wychodzą mi uszami:P Obecnie leżą odstawione w lodówce, może ktoś wpadnie na jakiś pomysł z grzybkami w roli głównej
Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior, semper in te glorior!
noo:) ja póki co mam.. etap 1, ale z gory juz widać grzybnię... na całości... i moje pytanie.. czy to już? by przykryć ziemią??
minęły 2 tyg. nie 3... jak było w instrukcji...
minęły 2 tyg. nie 3... jak było w instrukcji...
Pozdrawiam, Ania
-
Kasencja
Pierogi z pieczarkami ( podsmażone z cebulką i do środeczka ) i zamrozić.
Podsmażone pieczarki zamrozić, po odmrożeniu gotowe np. do pizzy. Albo na patelnię, koniecznie cebulka,dodać słodką śmietankę.... mmm ... palce lizać
Krokiety z mięsem, albo bez mięsa i pieczarkami. Równiez zamrozić. Nie trzeba jeść na bierząco, no bo ile można?

Podsmażone pieczarki zamrozić, po odmrożeniu gotowe np. do pizzy. Albo na patelnię, koniecznie cebulka,dodać słodką śmietankę.... mmm ... palce lizać
Krokiety z mięsem, albo bez mięsa i pieczarkami. Równiez zamrozić. Nie trzeba jeść na bierząco, no bo ile można?
- IgnisPotens
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 7 kwie 2011, o 14:40
Ile trzeba mieć miejsca w zamrażarce, żeby to wszystko pomieścić? 
anae31 możesz dodać jakieś zdjęcie tej grzybni?
anae31 możesz dodać jakieś zdjęcie tej grzybni?
Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior, semper in te glorior!
IgnisPotens najlepiej całą zamrażarkę
szybko ubywa pieczarek jak się zapiekanki robi , dzieciaki na ulicy możesz obczęstować
ale najlepiej to zbieraj małe i marynuj ,. na imprezy jak znalazł
anae31 trudno zgadnąć , ale może parę dni jeszcze poczekaj , jak dobrze przerosną to szybko w okrywę pója
poza tym jest ciepło więc też szybciej to przerasta
szybko ubywa pieczarek jak się zapiekanki robi , dzieciaki na ulicy możesz obczęstować
ale najlepiej to zbieraj małe i marynuj ,. na imprezy jak znalazł
anae31 trudno zgadnąć , ale może parę dni jeszcze poczekaj , jak dobrze przerosną to szybko w okrywę pója
poza tym jest ciepło więc też szybciej to przerasta
- Rusalka
- 1000p

- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Ignis..
No to witaj w klubie..
Moje ostatnie to wylądowały na bułeczkach - przysmażyłam je z cebulką zapiekłam z serem i takie zapiekanki zaserwowałam
Ale pieczarki już tydzień stoją w lodówce.. i nie mam odwagi ;)
Jak zaglądam na działce to proszę żeby już nie rosły

No to witaj w klubie..
Moje ostatnie to wylądowały na bułeczkach - przysmażyłam je z cebulką zapiekłam z serem i takie zapiekanki zaserwowałam
Ale pieczarki już tydzień stoją w lodówce.. i nie mam odwagi ;)
Jak zaglądam na działce to proszę żeby już nie rosły
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
noo u mnie wręcz gorąco.. heh, obecnie malo jest przeciągów bo ja mam zapalenie krtani i dziecko 10 mies.
więc.. nieco.. termosik.... do tego kuchnia od wschodniej strony.. to trochę do południa ale w sumie i po .. grzeje...do tego dodać.. gotowanie...
to na pewno temp. jest tam.. dość wysoka..
a grzybnia wyglada tak:

więc.. nieco.. termosik.... do tego kuchnia od wschodniej strony.. to trochę do południa ale w sumie i po .. grzeje...do tego dodać.. gotowanie...
a grzybnia wyglada tak:

Pozdrawiam, Ania
ja bym przykrywał
przykryłam:)
czy to się dalej spryskuje? czy podlewa..
czy to się dalej spryskuje? czy podlewa..
Pozdrawiam, Ania
- ekopom
- -Moderator Forum-.

- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Powinien torf być wilgotny i potem tylko zraszać ,żeby nie przesuszyć za bardzo podłoża.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny