Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
Anulko robi się coraz mniej kolorowo a właściwie przeważa jeden kolor - zieleń. Dzisiaj u nas było +1 C w nocy, gdy będzie dalej tak zimno to do niedzieli reszta kwiatów zmarznie jedynie marcinki i chryzantemki jeszcze trochę ożywiają ogród. Dziękuję za pochlebne słowa.
Leszku same miłe i sympatyczne słowa, dziękuję. Nie zawsze udaje się utrzymać rośliny w dobrej kondycji. W tym roku słońce naniszczyło dużo roślin, wiele z nich ma poprzypalane liście zwłaszcza azalie ale one wiosną odnowią się. Rh jakoś się trzymają, nie opryskuję ich niczym, nie mierzyłam też kwasowości gleby. Co roku jesienią podsypuję krzewy ziemią torfową do Rh i azalii.
Zrobiłam kilkanaście zdjęć, wydaje mi się, że na tegoroczny sezon to będzie zakończenie. Zdjęcia są różne, z bliska i daleka, taki jesienny miszmasz.
Miłego wieczoru.

Leszku same miłe i sympatyczne słowa, dziękuję. Nie zawsze udaje się utrzymać rośliny w dobrej kondycji. W tym roku słońce naniszczyło dużo roślin, wiele z nich ma poprzypalane liście zwłaszcza azalie ale one wiosną odnowią się. Rh jakoś się trzymają, nie opryskuję ich niczym, nie mierzyłam też kwasowości gleby. Co roku jesienią podsypuję krzewy ziemią torfową do Rh i azalii.
Zrobiłam kilkanaście zdjęć, wydaje mi się, że na tegoroczny sezon to będzie zakończenie. Zdjęcia są różne, z bliska i daleka, taki jesienny miszmasz.
Miłego wieczoru.

Jadziu dobrze, że kupiłaś marcinki, to ładne kwiay, jest ich dużo odmian o różnych kolorach i wielkości. Zostawiłam sobie trzy omiany, które najbardziej podobały mi się. To są niskie krzaczki całe zielone i mają piękne dość duże kwiaty różowe, amarant i fiolet a kwitnienie jest długie, ponad miesiąc.
Geniu cały czas podziwiam ciebie jak doskonale radzisz sobie z rozmieszczeniem i nasadzeniami tych wszystkich kwiatów. Mały ogród a ciągle piękny. Marcinki rzeczywiście można sadzić wszędzie, są niewymagające a pięknie kwitną.
Geniu cały czas podziwiam ciebie jak doskonale radzisz sobie z rozmieszczeniem i nasadzeniami tych wszystkich kwiatów. Mały ogród a ciągle piękny. Marcinki rzeczywiście można sadzić wszędzie, są niewymagające a pięknie kwitną.
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem jak zrobić żeby tylko jedna wypowiedź była w tej ramce.....Irena37 pisze:Jadziu, gdy widzę twój zapał i pracowitość dopniesz do celu i ogród stworzysz piękny według własnych pomysłów. Myślę, że masz ulubione kwiaty albo inne rośliny, z których zrobisz piękne rabaty albo przytulne kąciki, będzie to trochę trwało, żeby podziwiać efekty swojej pracy ale jaka będzie satysfakcja.
Grażko no to już teraz wiem, po prostu "podzieliłaś się". Może są tam jeszcze jakieś kwiaty do podziału?
a co do kwiatów -to nie ma zbyt wiele bo ziemia to kitu-sam piasek i gruz
A co byś chciała
Grażko nie miałam na myśli, żebyś mi coś przysłała, spodobała mi się twoja wypowiedź z dnia 26.08.09, że zakosiłaś chryzantemkę, ja to nazwałam "podzieleniem się" i dlatego zapytałam czy tam nie ma jeszcze kwiatów do podziału (zakoszenia) żebyś miała więcej. Pytasz mnie czy coś chciałabym, serdecznie dziękuję za dobre serce, na razie bardzo mało sadzę, bo nie mam miejsca.
Jadziu wysokie też są piękne ale rozrastają się bardzo duże krzaki i podczas wiatru przewracają się, jeżeli masz je przy płocie to będą miały osłonę. U nas w sprzedaży nie spotkałam ich.
Jadziu wysokie też są piękne ale rozrastają się bardzo duże krzaki i podczas wiatru przewracają się, jeżeli masz je przy płocie to będą miały osłonę. U nas w sprzedaży nie spotkałam ich.
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Irenko. Widzę że i u ciebie mowa o marcinkach. Także je bardzo lubię, tylko nie mogę się rozeznać w odmianach. Wsadziłam..w pierwszym roku wyrosły niskie. Następnego już z nich wyrosły wysokie. Dostałam od Geni na wiosnę...są na razie niskie. Nie wiem czy takie pozostaną, czy też w przyszłym nie wyrosną wysokie. 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piekna dzialka
Bardzo podoba mi sie Twoja dzialka - azalie to tez moj bzik.
Pozdrawim: goryczka
Pozdrawim: goryczka