Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
leosta
500p
500p
Od: 29 sty 2008, o 08:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam. Irenko piękny wzorcowy ogród. Wspaniałe i jakie zdrowe okazy wszystkich roślin.
Jestem zaszokowany pięknem zdrowych okazów różaneczników. Jak utrzymujesz pH gleby?

Pozdrawiam Leszek
moje wątki

"Prawo jest jak płot: lwy przeskakują, płazy ślizgają się dołem, tylko bydło zostaje."
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Anulko robi się coraz mniej kolorowo a właściwie przeważa jeden kolor - zieleń. Dzisiaj u nas było +1 C w nocy, gdy będzie dalej tak zimno to do niedzieli reszta kwiatów zmarznie jedynie marcinki i chryzantemki jeszcze trochę ożywiają ogród. Dziękuję za pochlebne słowa.

Leszku same miłe i sympatyczne słowa, dziękuję. Nie zawsze udaje się utrzymać rośliny w dobrej kondycji. W tym roku słońce naniszczyło dużo roślin, wiele z nich ma poprzypalane liście zwłaszcza azalie ale one wiosną odnowią się. Rh jakoś się trzymają, nie opryskuję ich niczym, nie mierzyłam też kwasowości gleby. Co roku jesienią podsypuję krzewy ziemią torfową do Rh i azalii.

Zrobiłam kilkanaście zdjęć, wydaje mi się, że na tegoroczny sezon to będzie zakończenie. Zdjęcia są różne, z bliska i daleka, taki jesienny miszmasz.
Miłego wieczoru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:shock: :shock: :shock: Piękny jesienny miszmasz,ale na jesienny nie wygląda :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO te karminowe kwiatki przy płocie to osteospermum czy marcinki . Żółte chryzantemki pięknie się prezentuja . Fajny kolorowy misz-masz bardzo mi się podoba
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko piękne słowa o jesieni, chciałabym w to wierzyć ale rzeczywistość jest inna.

Jadziu to są marcinki a kolor mają piękny karminowy, one jeszcze wszystkie nie kwitną, w pełni kwitnienia wyglądają jak czerwona kula.

Dziewczyny dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mogę sobie to wyobrazić . Kupiłam teraz też podobny kolor ale muszą się dopiero u mnie zaaklimatyzowac . Tylko mają nie za duże kwiatki ale jak duży krzew rozkwitnie . .....
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Irenko widzę że u Ciebie też pięknie kwitną marcinki , w tym roku szybciej niż w zeszłym roku .
Bardzo je lubię ale w ogrodzie nie mam już na nie miejsca wiec rosną z drugiej strony płotu
W tym roku troszkę je inaczej rozsadzam żeby w przyszłym było jeszcze ładniej .
Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dobrze, że kupiłaś marcinki, to ładne kwiay, jest ich dużo odmian o różnych kolorach i wielkości. Zostawiłam sobie trzy omiany, które najbardziej podobały mi się. To są niskie krzaczki całe zielone i mają piękne dość duże kwiaty różowe, amarant i fiolet a kwitnienie jest długie, ponad miesiąc.

Geniu cały czas podziwiam ciebie jak doskonale radzisz sobie z rozmieszczeniem i nasadzeniami tych wszystkich kwiatów. Mały ogród a ciągle piękny. Marcinki rzeczywiście można sadzić wszędzie, są niewymagające a pięknie kwitną.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Irena37 pisze:Jadziu, gdy widzę twój zapał i pracowitość dopniesz do celu i ogród stworzysz piękny według własnych pomysłów. Myślę, że masz ulubione kwiaty albo inne rośliny, z których zrobisz piękne rabaty albo przytulne kąciki, będzie to trochę trwało, żeby podziwiać efekty swojej pracy ale jaka będzie satysfakcja.

Grażko no to już teraz wiem, po prostu "podzieliłaś się". Może są tam jeszcze jakieś kwiaty do podziału?
Nie wiem jak zrobić żeby tylko jedna wypowiedź była w tej ramce..... :oops:
a co do kwiatów -to nie ma zbyt wiele bo ziemia to kitu-sam piasek i gruz :? ale są te co mam i jakieś resztki małych irysków wczesnowiosennych :wink: ,róże do wycięcia :wink: i jakieś badziewia :?
A co byś chciała :?: :D
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten krzaczek ,który kupiłam to niestety wysokie ale kolorek ładny mam je pod płotem . U nas te babcie jakoś ostatnio nie mają nic ładnego . Niskie by mi sie też podobały . W OBI były tylko te ceny . I nie wiem czy one były niskie .
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażko nie miałam na myśli, żebyś mi coś przysłała, spodobała mi się twoja wypowiedź z dnia 26.08.09, że zakosiłaś chryzantemkę, ja to nazwałam "podzieleniem się" i dlatego zapytałam czy tam nie ma jeszcze kwiatów do podziału (zakoszenia) żebyś miała więcej. Pytasz mnie czy coś chciałabym, serdecznie dziękuję za dobre serce, na razie bardzo mało sadzę, bo nie mam miejsca.

Jadziu wysokie też są piękne ale rozrastają się bardzo duże krzaki i podczas wiatru przewracają się, jeżeli masz je przy płocie to będą miały osłonę. U nas w sprzedaży nie spotkałam ich.
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Irenko, dawno mnie u Ciebie nie było, muszę nadrobić zdjęciowe zaległości :) wspaniała jesienna aura :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Irenko. Widzę że i u ciebie mowa o marcinkach. Także je bardzo lubię, tylko nie mogę się rozeznać w odmianach. Wsadziłam..w pierwszym roku wyrosły niskie. Następnego już z nich wyrosły wysokie. Dostałam od Geni na wiosnę...są na razie niskie. Nie wiem czy takie pozostaną, czy też w przyszłym nie wyrosną wysokie. ;:24
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

A u Ciebie Irenko- czy to wiosną czy latem czy w jesieni - perfekcja i ideał... :roll: :roll: 8)
pozdrawiam.
Maryna. :shock:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Piekna dzialka

Post »

Bardzo podoba mi sie Twoja dzialka - azalie to tez moj bzik.

Pozdrawim: goryczka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”