Ja po zeszłorocznych porażkach z nasionami (wszystkie sadzonki padochły) miałam w tym roku szczęście. Dziś sąsiadka podrzuciła mi trzy ogromne kępy dalii. Wsadziłam do ziemi. Z cebulek już wychodzą małe pędy. Mam nadzieję, że ruszą ostro
Tak czy siak gorąco kibicuję Waszym daliom z nasionek
W zeszłym roku wysiałem Dalie kołnierzykowe. Wszystkie karpy na jesień wykopałem i przechowałem, posadziłem je pod koniec kwietnia. Oto jak dziś wyglądają:
Pierwszy raz wysiałem te kwiaty i od razu do gruntu na początku maja i gęsto bo nie miałem pewności czy lub ile wykiełkuje więc mają teraz trochę ciasno ale mam nadzieję, że sobie poradzą (pinnata "mignon"). 6 sztuk udało mi się przesadzić w inne miejsce...
Pawrzes, Siewki pierwsza klasa Lecz posiane są bardzo ciasno, roślinki będą malutkie. Spróbuj porozsadzać, bo kłącza się pomieszają i nici z przechowywania do następnego roku.
Dzięki Oj... No może uda mi się jeszcze je jeszcze nieco rozrzedzić tylko gdzie ja znajdę dla nich miejsce Z drugiej strony nie chciałbym aby wyrosły zbyt wielkie i zagłuszały aksamitki. Mam wysiane też ale nie tak gęsto w innym miejscu więc ewentualnie karpy pozyskam z innej lokalizacji.