Ogród Izabelli - Cz.2
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- izabella1004

Elba pisze:Mam taką samą piwonię drzewiastą jak Ty.Popatrz, czy tez tak obficie kwitnie?izabella1004 pisze:sterlizja36 .
Najstarsze piwonie drzewiaste rosną u mnie ok.4 lat.
[/img]
Pozdrawiam , Elżbieta[/img]
Elba moja piwonia drzewiasta nie jest taka piękna jak twoja.Czy znasz jej nazwę i jak długo rośnie u ciebie?
- izabella1004

Witaj larix staram się żeby mój ogród był naturany ale nie zawsze mi to wychodzi.Duzo moich nasadzeń będę musiała przesadzić bo mi się nie podoba i jakos nie pasujelarix pisze:Iza - ladnie u Ciebie w ogrodzie, choć zobaczyłem tylko część Twego wątku. Podobają mi się takie naturalistyczne kompozycje. I te kamienie (polodowcowe głazy narzutowe) jakich w Twoich regionach pełno. U mnie zupełnie inne wapienne, raczej ostre skały. Ciekaw jestem jak przywiozłaś je na działkę. Są całkiem, całkiem. Twój ogród ma to coś co przyciąga swym urokiem. Można mieć piekne kolekcje roślin, krzewów i drzew, wypielęgnowane rabatki itp. itd i brak tego klimatu, który każe się zatrzymać i wrócić.
Kamienie uwielbiam i u mnie jest ich bardzo dużo a ze mam taki ładowacz mogę sobie do ogrodu przywieść to co mi się podoba.Na jesień będę trochę przerabiała mój ogród bo trochę za gęsto obsadziłam ale nie mogę wszędzie sadzić gdzie chcę bo trawnik ma tak zostać jak jest ze względu na dojazd do budynków gospodarczych.A więc mogę tylko sadzić rośliny i drzewa w dwóch rzędach od siatki.Pierwszy rząd jest obsadzony cypresami i tujami a drugi rząd nie jest tak łatwo obsadzić żeby wszystko jakoś pasowało.Teraz zakładam nową rabatkę z paprociami i przekopałam kawałek trawnika dla niej.
Wracając do natury do mojego domu i mojej okolicy raczej pasują kamienie niż beton czy kostka brukowa

Izo, ta biała piwonia drzewiasta podbiła moje serce! Jest piękna i po 2-3 latach będzie wyglądała jak u Elżbiety (Elba). Ja w tym roku znowu kupiłam białą, a czy będzie to rzeczywiście biała p. drz. to dopiero się okaże. Już kupowałam białą, a okazała się bladoróżowa. Oczywiście też wielkiej urody, ale ja chcę mieć czysto białą...
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Ja też się podpisuję co napisała Agnieszka . Szkoda , że nie miałyśmy okazji się poznać , choć o tej samej godzinie spacerowałyśmy po Wałach Chrobrego i wybierałyśmy roślinki . Iza Ty zaszalałaś , my z kolei bardzo skrome zakupy robiłyśmy . Basia trochę więcej kupiła 
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
[
Mam taką samą piwonię drzewiastą jak Ty.Popatrz, czy tez tak obficie kwitnie?
[img][img]http://images40.fotosik.pl/118/97ec116762d7121e.jpg[/img]
Pozdrawiam , Elżbieta[/img][/quote]
Elba moja piwonia drzewiasta nie jest taka piękna jak twoja.Czy znasz jej nazwę i jak długo rośnie u ciebie?[/quote]
Piwonia rośnie u mnie 7 - 8 lat. Niestety nie znam nazwy.
Pozdrawiam , Elżbieta
Mam taką samą piwonię drzewiastą jak Ty.Popatrz, czy tez tak obficie kwitnie?
[img][img]http://images40.fotosik.pl/118/97ec116762d7121e.jpg[/img]
Pozdrawiam , Elżbieta[/img][/quote]
Elba moja piwonia drzewiasta nie jest taka piękna jak twoja.Czy znasz jej nazwę i jak długo rośnie u ciebie?[/quote]
Piwonia rośnie u mnie 7 - 8 lat. Niestety nie znam nazwy.
Pozdrawiam , Elżbieta
Pozdrawiam , Elżbieta
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości i dlatego sama mam 9 krzaczkówizabella1004 pisze:Agnieszko nawet jak piwonie krótko kwitną i warto je mieć w ogrodzie.
Ja jeszcze poszukuję białej ze śliwkowym środkiem i na razie mi starczy.
Zakupy wspaniałe, znowu kolekcja powiększyła się o kolejne piękności
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Izo, ciesze się, że jak mówisz, białe peonie drzewiaste szybko się rozrastaja i obficie kwitną.
. Swietne zakupy zrobiłaś ale przyznam się, że części roślin nie poznaję, słaba ze mnie ogrodniczka. Bardzo mi się podobaja Twoje kloniki kolorowe. Zdjęcie Bardzo Ci się udało. Czekam na zdjęcia Twoich Rh i dalsze zdjęcia peonii
.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia