W cieniu brzóz
Re: W cieniu brzóz
Danusiu a ja tak z pewną dozą nieśmiałości zapytam ...jak się miewa złocień Twoje piękności
nie była byś czasami zainteresowana wymianą 
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
DANUSIU ,już zapomniałam ,jak u Ciebie jest pięknie :P
Druga fotka rewelacyjna.

Druga fotka rewelacyjna.
- damapi
- 500p

- Od: 15 gru 2008, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu - ElleBelle - cieszę się, że zajrzałaś do mnie
. Grzybki rosną a razem z rozrastaniem się drzew, zmienia się ich asortyment
Jak sosenki były mniejsze, rosło mnóstwo maślaków, teraz jest ich coraz mniej, "przenoszą się" w inne części ogrodu, a pod starszymi brzozami i sosnami coraz więcej pokazuje się borowików i koźlarków
w ubiegłym roku niestety było ich bardzo mało, w lasach zresztą też, może ten rok będzie lepszy 
Kalla powinna zostać na zimę w ogrodzie, ale raz zostawiłam i mimo okrycia zmarzła mi, teraz już boję się ryzykować i zabieram ją do domu, tylko że powinna mieć okres spoczynku, wyniesiona w chłodne miejsce i podsuszona a ja jakoś nie miałam sumienia przestać ją podlewać - wiem, że to głupie
no nic, odpocznie i zakwitnie w ogrodzie trochę później niż powinna 
Elu - tija - jak miło, że wpadłaś :P - domyślam się, że mówisz o tym czerwonym złocieniu
. Szczerze mówiąc nie wiem w jakiej będzie kondycji wiosną, ostatni rok był dla moich roślinek szkołą przetrwania, mam jednak nadzieję, że większość wyszła z tego bez większych szkód, przypomnij mi proszę wiosną, jeżeli tylko przeżyła oczywiście podzielę się z Tobą 
Jolu - dziękuję
Kalla powinna zostać na zimę w ogrodzie, ale raz zostawiłam i mimo okrycia zmarzła mi, teraz już boję się ryzykować i zabieram ją do domu, tylko że powinna mieć okres spoczynku, wyniesiona w chłodne miejsce i podsuszona a ja jakoś nie miałam sumienia przestać ją podlewać - wiem, że to głupie
Elu - tija - jak miło, że wpadłaś :P - domyślam się, że mówisz o tym czerwonym złocieniu
Jolu - dziękuję
- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Witam Danusie
Piekny widok i ta rzeżba!!!
Piekny widok i ta rzeżba!!!
- damapi
- 500p

Witaj Ryszard
dziękuję
rzeźba trochę oszukana, ładniejsza byłaby taka prawdziwa, kamienna ale ta jest za to bardzo wygodna, jest lekka, boginkę można łatwo wykąpać ;) a na zimę zabrać do domu 
- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Musze tez pomyslec o takiej Bogini!!
mam jałowiec formuje go na spodek (koło ) i do srodeczka by pasowało
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A wiesz, że taka rzeźba to naprawdę dodaje klimatu w ogrodzie. Już nieraz się przyglądałam w sklepie takim ozdobom 
- damapi
- 500p

Dziękuję Wandziu , wiesz jak to jest - jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ;)
Rysiu te rzeźby z żywicy mają jeszcze jedną dużą zaletę - można sobie z nimi biegać po całym ogrodzie, bo są lekkie
tak, że w każdym sezonie, czy porze roku można ją umieszczać tam, gdzie akurat najlepiej będzie się komponowała 
Rysiu te rzeźby z żywicy mają jeszcze jedną dużą zaletę - można sobie z nimi biegać po całym ogrodzie, bo są lekkie
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu,gdzie kupiłaś tą białą figurkę i droga była?
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Danusiu nie musisz nigdzie szukać Crossandry fortuny bo ja ponad miesiąc temu przycinałam ją i co się nadawało to wsadziłam.damapi pisze: Krysiu - Crossandra cudna! nie tylko kwiaty ale i liście ma śliczne, już trafiła na listę poszukiwanych, dziękuję, że nam ją pokazałaś
Na chwilę obecną jest 6 sadzonek.Gdzieś za 3 miesiące będzie można je rozsadzać.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Bardzo ładny widok ( i ten biały, i ten oprószony śniegiem
) . Ale powiedz, czy dookoła domu nie masz ogrodu ? Widać siatkę i furtkę - nie bardzo umiem sobie wyobrazić topografię... Jakoś wyobrażałam sobie dotąd ,że masz rabaty kwiatowe wokół budynku ?
- damapi
- 500p

Małgosiu tę rzeźbę kupiłam w sklepie z artykułami budowlanymi, kosztowała ok 100 pln, nie pamiętam dokładnie, chyba 115
Ewelinko takie typowe rabaty kwiatowe są ogrodzone, bo strasznie mi w nich szkudziły moje pieski, ale działka jest duża i są też klomby z drugiej strony domu
niestety nie da się wszystkiego pokazać na jednym zdjęciu 
Ewelinko takie typowe rabaty kwiatowe są ogrodzone, bo strasznie mi w nich szkudziły moje pieski, ale działka jest duża i są też klomby z drugiej strony domu
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Witaj Danusiu dzięki że mnie znalazłaś ale muszę ci powiedzieć że jest czego ci zazdrościć gdybyś była blisko to na pewno
bym się do ciebie wybrała z łopatą jutro dalsze oglądanie ,skąd tyle ładnych roślinek wzięłaś w tworzeniu ogrodu sama byłaś czy pomagał ci artysta pięknie 
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- damapi
- 500p

Jak miło, że wpadłaś do mnie Zosiu
, nie zasługuję na takie pochwały
, dziękuję
i zapraszam - może być bez łopaty, znajdzie się na miejscu
, niestety nie wszystko z dawnych czasów przetrwało- tak na dobrą sprawę sama jeszcze nie wiem co przeżyło - okaże się wiosną