W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Halinko. Sliczne te storczyki ogrodowe, dziękuję, że wstawiłyście fotki. Nieśmiało tez bym sie usmiechała jak sie rozrośnie. Halinko kalina Twoja to młode drzewko?/ Ja dostałam małą sadzonke i wiosna wkopałam to urosła niewiele, ale sie przyjęła, a bardzo mi sie ona podoba. Pozdrawiam i milego dnia życzę.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

tija- czy ten biały storczyk pachnie? Wygląda na podkolan biały Platanthera bifolia - rzadki okaz. Fioletowe to kukułki, pisałam już w którymś wątku.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne storczyki macie dziewczyny,muszę się też o takie postarać ,kiedy się je sadzi . :?: .A może ktoś będzie miał za dużo to ja też chętnie się pouśmiecham .
HALINKO na żylistek poczekamy do wiosny ,jak zakwitnie to nam pokażesz.Czy twoj różowy też jest o pełnych kwiatach ,czy pojedyńczych :?:
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Halinko!

Proszę, jakie to forum jest fajne! :D I znajomych ze Śląska można spotkać,
i znajomych ze Sącza, i nawet takich, co mieszkali kiedyś w Kotlinie
Kłodzkiej! :heja

Nie wiedziałam, że i u nas w ogrodach mogą sobie storczyki rosnąć! :shock:

Pięknie Ci kwitnie jukka, a i kalina pięknie obsypana kwieciem!
Bardzo mi się podoba! ;:333
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Witam Wszystkich serdecznie i dziękuję za odwiedziny :-)

Giguś, ta kalina, to jakby moje dziecko, wyhodowana z patyczka, który dostałam od koleżanki z 5 lat temu, dlatego tym bardziej ją lubię :-) Mam w ogrodzie wiele krzewów w ten sposób wyhodowanych albo z nasionek.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Zajrzałam do linka, który podał Hektores - bardzo ciekawe rzeczy tam
piszą! Wkleję go w tym układzie również do mojego wątku. :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Wpadłam się przywitać i co słyszę ogrodowe storczyki! to już wiem czego muszę ,szukać są piękne
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

TAJGA 2008 pisze:Nareszcie znalazłam fotkę mojego storczyka ogrodowego.

To on, na razie jest mały. Jak przezimuje, to pewnie się rozrośnie.

Obrazek

A ten ściągnięty z internetu, bardzo podobny

Obrazek

Tija

chyba żartujesz, takie cudeńka rosną sobie koło Twojego domu. Masz może fotkę całości?

Obrazek Obrazek

oj syn znalazł coś bardzo podobnego niedaleko naszej działki na łąkach wzdłuż rzeczki łączącej dwa jeziora. Storczyk został zidentyfikowany na tym niezastąpionym forum jako -- kukułka plamista :lol:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Halinko Twoja kalina jest piękna . Moja teściowa też kiedyś taką miała była bardzo duża i piękne co roku kwitła .
Kochanie dziękuję Ci za odpowiedź co do mojej trytomy
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aska pisze:tija- czy ten biały storczyk pachnie? Wygląda na podkolan biały Platanthera bifolia - rzadki okaz. Fioletowe to kukułki, pisałam już w którymś wątku.
Asiu szczerze to nie pamiętam bo bałam się go dotykać żeby mu krzywdy nie zrobić . Na pewno jest kaprysny , ale jeżeli już zakwitnie to kwiaty utrzymują sie długo i wygląda bardzo delikatnie .
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

...a ja pierwszy raz zobaczyłam Storczyka Ogrodowego.
nie miałam pojęcia, że takie są. :P
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Słyszałam HALINKO ,że masz tą żóltą tojeśc ,pewnie masz jeszcze wiele roślinek których ja nie mam.Szkoda ,że nie masz fotek ,bo bylo by łatwiej.
Wiosną znów się wymienimy jakimiś licznościami ,ja już zapisuje co bym chciała i co ktoś chce .Ciebie już dobrze znam i nie wstyd mi tak sępić ,wiem ,że coś będę ci mogła dać w zamian .Innych na forum troszkę mi głupio prosić o coś ,bo mają w swoich ogrodach prawie wszystko i nie wiem ,czy miała bym im co dać w zamian.Może do wiosny wszyscy się lepiej poznamy i wymiana roślinek będzie kwitła.
.Życzę miłego dnia ,u mnie słoneczko świeci ,ale wieje bardzo zimny wiaterek.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Halinko, jakich ciekawych rzeczy się u Ciebie dowiedziałam - storczyki ogrodowe, i nawet zimują bez problemu... muszę sobie na ich temat więcej poczytać.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Serdecznie witam wszystkich odwiedzających mój ogród :-)
Droga Jolu, uważam, że Ty masz tyle pięknych i ciekawych roślinek, że już chyba masz wszystkie roślinki jakie tylko istnieją. Jestem przekonana, że znajdzie się tu wiele osób, które chętnie wymienią się z Tobą roślinkami i będziesz miała czy się wymieniać:-)
Ja na razie jeszcze nie zapisałam co komu mam wysłać i co bym bardzo chciała, skupiłam się na oglądaniu ogrodów, a i to pobieżnie ;-(
Nie da się dokładnie obejrzeć wszystkich ogrodów ze względu na brak czasu.
Jolu, mam tojeść żółtą i żółta kropkowaną. Od przyszłej wiosny zamierzam robić zdjęcia wszystkim moim roślinkom i je tu wklejać, wtedy zorientujesz się co jaszcze mam, czego Ty nie masz i tak jak w tym roku, powymieniamy się roślinkami :-) Dla mnie taka wymiana, to najlepszy sposób zdobywania roślinek.
Jolu, dzięki Tobie mam dużo ciekawych roślin, szczególnie cieszę się z tych leśnych :-) Gdzie ja bym takie roślinki kupiła ?
Aha, dostałam od koleżanki dwie małe sadzonki trzmieliny oskrzydlonej różowej, jak tylko nic im się nie stanie przez zimę, to jedną sadzonkę Ci wyślę. Będę pamiętała, ale Ty na wszelki wypadek zapisz z swoim kajeciku.
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Halinko, z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim przepięknym ogrodzie. Ogród masz duży i w związku z tym wielkie pole do popisu, co zresztą świetnie wykorzystujesz :D Wszystkie roślinki śliczne, a mnie wyjątkowo zauroczyły liliowce, sama mam tylko 3 gatunki, i to tych najczęściej spotykanych, ale wielką ochotę na więcej, więc wiosną będę się rozglądała po sklepach ogrodniczych :D tylko, gdzie ja je będę sadziła, gdyż moja działka ma tylko nieco ponad 700 m i jest pozapychana roślinkami . Tym bardziej więc zazdroszczę Ci przestrzeni :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”