Tak Dala, masz rację na wschodzie pada śnieg. Ja mieszkam właśnie na tym śnieżnym wschodzie.
Nie mogę wstawić co prawda kwitnących krokusów, ponieważ u mnie dopiero wyłażą, ale za to cosik innego z mojego parapetu.
To dla Was dziewczyny
Witaj Dalo właśnie Marcin nam pokazał ze jeszcze zima wróciła ......kurde a miało być tak pięknie.Do konca marca ma być taka brzydka pogoda , a kwiecień .....kwiecien plecień......
danusiu czekamy na wiosnę z utesnieniem , a ona tak ospale do nas nadchodzi . Na parapetach coraz mniej miejsca i robi sie mały problem bo ciagle coś się dokupuje a nie mozna jeszcze posadzic w ogrodzie....
jak zakwitną musisz koniecznie pokazac.Ja tez mam kilka storczyków ale akurat wszystkie przekwitły , a jeden nawet mi padł nie wiem czy za duż nie podlewałam bo korzenie chyba zgniły
U mnie świeci słoneczko ,na przemian z padającymi płatkami śniegu .
Myślałam ,że będzie gorzej ,bo jak wczoraj oglądałam prognozę pogody ,to aż strach pomyśleć jak by to wyglądało ,gdyby się sprawdziło .A tak nie jest tak źle .
Kurcze wiecie co będe miała problem .....moze jest tu forum ktos kto zna sie trochę na winoroślach .Będę miała do przesadzenia 3 szt . Nie sa bardzo wielkie okazy ponieważ rosna u mnie dopiero jakies 4 lata , ale naprawde szkoda mi je wyrzucić i chciabym je przesadzic , tylko nie wiem jak to zrobic żeby nie ucierpiały??
Musisz je obkopać i przenieść z bryłą korzeniową na nowe miejsce i powinno być ok. Możesz ją również trochę przystrzyc, co spowoduje, że będzie wypuszczała dużo nowych pędów. Można by było również zasilić ją np. organikiem czyli ogornikiem w granulacie lub zwykłym.