liska pisze:A mnie kanny urzekły i acidanetra.
jedna kanna chyba taka jak u mnie ... pięęęęęękna
Izuś, kany są super !
Nie ma koło nich za dużo roboty, a kwitną długo.
Acidanterę mam drugi rok i też nie żałuję, są piękne i pięknie pachną.

Alu, wszystko możliwe że za małe cebulki.alana pisze:Gabrysiu śliczne zdjęcia, a te cynie są po prostu fantastyczne![]()
Właśnie moja acidantera posadzona w tym roku chyba też nie zakwitnie, myślałam, że coś nie tak z cebulkami, ale jak widzę po Twojej, to normalny objawPewnie za małe bulwki były.
A co to za odmiana hortensji?

Właśnie zastanawiałam się czy to aby nie Grandiflora, bo zastanawiam się nad jej kupnem. Teraz Twoje zdjecia przemawiają coraz bardziej za jej kupnemAlu, wszystko możliwe że za małe cebulki.
Ale najważniejsze że zakwitła, i z pewnością przybędzie sporo nowych cebulek.
Alu, oglądając hortensje, wydaje mi się, że może to być hortensja bukietowa Grandiflora, tak przynajmniej piszą.
Najbardziej mi pasuje.

Halinko, moja tuberoza (a niech ją jasny...) nie zakwitła jeszcze, i chyba nie ma nawet zamiaru...eukomis pisze:Witaj Gabrysiu powiedz mi czy Ci zakwitła Tuberioza chciałabym zobaczyć jak wygląda ,bo zamierzam sobie ją kupic na wiosnę do donicy. Zakwitł mi tojad żółty mam u siebie zdjęcie ale taki jakiś lichy,pozdrawiam Halina

Alu, ona jest ładna, ma bardzo duże kwiatostany, ale...alana pisze:
Właśnie zastanawiałam się czy to aby nie Grandiflora, bo zastanawiam się nad jej kupnem.
Teraz Twoje zdjecia przemawiają coraz bardziej za jej kupnem

Chyba ma za dużo słońca, skoro piszesz, że do późnego popołudnia, w końcu hortensje preferują bardziej cieniste zakątki ogrodów, moja krzewiasta rośnie pod lekkim cieniem drzew owocowych, słońce mocno jej nie przygrzewa i rośnie wyśmienicie. Tylko Kyushu posadziłam w słońcu, ciekawe co z tego będzieGabriela pisze:
Alu, ona jest ładna, ma bardzo duże kwiatostany, ale...
Właśnie, mam jedno ale.
U mnie rośnie nie najlepiej i najbardziej prawdopodobne to to, że ma złe miejsce.
Muszę ją przesadzić bardziej do cienia, bo teraz to ma od rana do późnego popołudnia słońce.
A drugi wariant, to może ma złą ziemię.
One chyba lubią kwaśną ?