Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Alu...piękne różyczki zwłaszcza ta z pierwszego zdjęcia. Czy to czasem nie będzie Eden Rose ;:224 zobacz u mnie. Bardzo mi ją przypomina ;:173
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit własnie nie dawno wróciłam z działki bo podlewać trzeba i przy okazji pstryknąć zdjęcie

Obrazek

oprócz podlewania trzeba będzie w sobotę plewić i kosić bo trawa rośnie i rośnie. Z jednej strony narzekam na trawę, a z drugiej strony sieje i ciesze się, że rośnie ;:306 to taki precedens.

Obrazek

Zuzia jak się dobrze przypatrzyłam u Ciebie i u mnie to widzę podobieństwo i bardzo się cieszę, że ją mam bo ta Twoja jest śliczna teraz wiem że to Eden rose :tan Pozdrawiam :)

Obrazek

ed04 Witaj bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś i za miłe słowa, które są tak potrzebne zwłaszcza jak się dopiero zaczyna i wszystko takie małe, a u innych piękne, duże. Pozdrawiam i zapraszam ponownie :)

Obrazek

Tak wygląda mój ogródek
Pomidorki wspaniałe odmiany dzięki dobremu serduszkowi przemiłej osobie z forum ;:196

Obrazek

to moja kapustka pekińska wyhodowana z nasionka
Obrazek

i brokuł również wyhodowany z nasionka, ależ to cieszy jak rośnie.

Obrazek

to kwitnące kwiatki moje ;:167

ostróżka posadziłam jeszcze białą i jasno niebieską, ale nie kwitnie ;:145

Obrazek

Powojnik mandżurski pachnący
Obrazek

Hortensja w zeszłym roku miała tylko dwa kwiatki, ale zadbałam o nią i teraz będzie ładnie kwitła.

Obrazek

Kwitnąca już hosta

Obrazek

Liliowiec zakwitł jako pierwszy a mam ich kilka odmian sadzonych w zeszłym roku teraz okaże się co tak na prawdę mam.

Obrazek

Jeżówka biała

Obrazek

i czerwona jest jeszcze zielona, ale w pąkach

Obrazek

to kwietnik odratowany przed śmietnikiem na razie został pomalowany teraz będzie obsadzony kwiatami. Te dwa krzewy koło niego to jaśminowiec i forsycja

Obrazek

mały maczek
Obrazek

lilia zakwitła jako pierwsza choć jest mała to i tak ładna

Obrazek

Moje bratki, które dostałam je od cioci zięcia pięknie rosną na całym chodniku w różnych kolorach

Obrazek

kolejny niebieski kocham ten kolorek

Obrazek

dużo by tak można było, ale resztę pokażę następnym razem Pozdrawiam cieplutko dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to już całkiem dużo masz jak na początki bo i mnóstwo warzyw i kwitnących roślin. Od kiedy masz działkę?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne róże.
Warzywnik swój najbardziej cieszy.
Widzę że wielką masz ogrodowke.
I tuż tuż i tuż i kolorem się obsypie.;)
No I ta lilia. ..ech jak ja kocham te wszystkie lilie.
U mnie jeszcze w pakach.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Alu , ładna ta Eden rose, muszę o takiej pomyślałeć. A pomidorki ładnie ci rosną . Warzywnik świetnie zagospodarowany. Ciekawa jestem jak tam pekinka , nigdy jeszcze nie sadziłam.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Pogoda zmienną jest, ale to co wydarzyło się wczoraj u mnie na działce to chce się ;:145 wystarczyło 15 minut

tak wyglądały lilie
Obrazek

a po 20 minutach wyglądały tak
Obrazek

Obrazek

to moje hosty
Obrazek

Obrazek

hortensja
Obrazek

z mojej sałaty ostały szczępy
Obrazek

a to pozostałości po bratkach
Obrazek

śliwy z drzewa leciały jak kwiatki na wiosnę oraz gałązki, listki też, złamało drzewo na drodze róże całkiem obiło zostały same patyki z dziurawymi listkami. Uratowałam ogórki, i pomidory gdyż z poświęceniem mój m wyleciał z altany i przykrył je folią ale jak dostał gradem w głowę to uciekł miał wrażenie jakby dostał kamieniami po głowie. grad leciał wielkości orzecha włoskiego może było to minutę lub dwie ale wystarczyło. Po deszczu nie mogłam na to patrzyć zostawiłam to i pojechałam do domu ochłonąć tak bym nic nie zrobiła wszystko było w błocie. Jutro jadę zbierać liście i ogólnie popatrzeć pozdrawiam was miłego wieczoru :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Alu ,strasznie mi przykro . Nie wiadomo kiedy , a pogoda niszczy wszystko. Może się mylę, ale dawniej chyba nie było takich zjawisk pogodowych.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Alu..przykro na to patrzeć..czekamy na to wszystko kilka miesięcy a tu w parę minut takie zniszczenia :wink: Niestety klimat nam się zmienia, kiedyś nie było tak częstych anomalii pogodowych, życzę ci aby twoją działeczkę omijały. ;:168
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, okropność. Daj znać jak pomtym wszystkim jest. Trzymam kciuki żeby to co może odrosło szybciutko.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Alu wielka szkoda, pogoda jak widać nie służy nam, jak nie susza to grad który wszystko niszczy, ale głowa do góry, będzie dobrze a roślinki jakoś odżyją ;:333 nie możesz się zamartwiać, bo to szkoda zdrowia.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani dziś pojechałam na działkę posprzątać zniszczenia. Po oględzinach to pomidory malutkie zielone leżały na ziemi liście wisiały trzymały się na kawałeczkach a sałata pocięta została dziś wyrwana i to co się nadawało zabrałam do domu. Mimo, że jest niedziela i powinnam tylko wypoczywać nie mogłam patrzeć na to wszystko. Pokopałam w kwiatkach i pozbierałam pąki lili z ziemi i liście, róże poobrywałam teraz jest połowę kwiatów mniej. Sałatę sadzonki posadziłam w miejsce tych co pozbierałam, śliwki pozbierane z trawy no i cóż jakoś to teraz wygląda.Jutro jadę na działkę skosić.

to piękna lilia juz kwitnie kilka pąków straciła liście pocięte ale jest
Obrazek

a to pomidory już poodcinane liście które wisiały na krzakach najważniejsze że kwitną i małe pomidorki jakieś są
Obrazek

maczek żółty
Obrazek

Różyczka była w pąku i przetrwała :heja pięknie pachnie
Obrazek

:wit Aniu warzywniak trochu ucierpiał ostatnio ale mam nadzieje że jakoś to będzie :)

:wit Iwcia pekińska z dziurkami ale się trzyma i rośnie na przyszły rok na pewno posadzę więcej :) Co do zjawisk pogodowych to bywały pamiętam za dziecka trąbę powietrzną jak mama kazała nam leżeć na ziemi a dwa domy dalej drzewa wykręcało w ogródku. Myślę, że nie były ta często.

Witaj. Dziękuję Zuziu oby omijały, to może rośliny się pozbierają. Ja już nie chcę bo żal później na to patrzeć. Mnie w tym roku już drugi raz dopadło pierwszy raz wiatr pędził 140 na godzinę łamał drzewa narobił strat. :)

Witaj Iza trzymaj przyda się bo codziennie u mnie grzmi i nie pada jak coś to pokropi i temperatury po 33 stopnie, a ja truchleje żeby nic nie przyszło. :)

Witaj Mariusz najgorsze za mną, widok jaki zobaczyłam po gradobiciu był okropny i jak siedziałam w altanie patrzyłam przez okno jak grad mi wszystko niszczy. brr Pozdrawiam :)

Dziękuję wam za wsparcie było mi to potrzebne ;:180 bo miałam chwile załamania, po co tak się człowiek stara głaska wszystko a tu nagle takie coś przyłazi.

Pozdrawiam was życzę udanego tygodnia i przyjemnej pracy
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Szkoda,smutno,że takie straty,ale jak trochę liści jest to powinny się wyzbierać.
Dawno u Ciebie nie byłam na wątku,a tu tyle wspaniałycj kwitnień. Cudnie.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i jak tam z deszczem? Mam nadzieję, że tylko deszcz i nic więcej.
Dobrze, że szybko ogarnęłaś bo przynajmniej możesz cieszyć się tym co teraz jest i nie oglądać bałaganu. Cieszę się, że zostały pomidorki i inne rośliny, wszystko się pozbiera :D
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie i cieplutko. U mnie w dalszym ciągu bieganina po fryzjerach, kosmetyczkach, sklepach i sprzątanie mieszkania, dekoracje już za nie cały tydzień ślub córki i później odpoczynek relaks na działeczce już nie mogę się doczekać. Dzisiaj pojechałam na działeczkę odpocząć, ale nie mogłam się oprzeć żeby coś nie skubnąć i dzióbnąć zwłaszcza że z braku czasu nie byłam na działce cztery dni
Obrazek

teraz jest tak pięknie na działce i kolorowo, że aż miło, ptaszki śpiewają tak cudownie, że nie potrzeba radia
Obrazek

to przed tarasem
Obrazek

a to wzdłuż chodnika
Obrazek

Obrazek

a to moje lilie. Ta pierwsza to moja ulubiona
Obrazek

co dzień lub dwa rozwija się inna
Obrazek

a kiedy przekwitną wszystkie to czas będzie na mieczyki mam ich też trochu ciekawe czy będą zgodne odmiany
Obrazek

wyjeżdżam na wakacje 9 lipca obym nie przegapiła kwitnień
Obrazek

Obrazek

Witaj Maju oj kwitną u mnie teraz kwiaty różne zrobiło się pięknie i mam nadzieje że tak do jesieni będzie zapraszam cie częściej i pozdrawiam :)
Obrazek

Iza witaj cieplutko u mnie w końcu pogoda bo przez kilka dni przechodziły codziennie burze i się ochłodziło. Ja mam działkę od zeszłego roku od kwietnia i te kwiatuchy co mam są sadzone na jesieni na razie są jeszcze małe.

niebieski niski dzwonek
Obrazek

i trochu czerwonego
Obrazek

Pozdrawiam wszystkich życzę udanego tygodnia i przyjemnej pracy :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu piękni kwitną Ci już lilie, współczuje strat po gradzie, u nas wielka susza i nawet trawa usycha bo podlewam co ważniejsze bo bym zbankrutowała jakby przyszedł rachunek za wodę. Wiesz jaką nazwę ma ta Twoja ulubiona lilia? Jest obsypana kwiatami, musi niesamowicie wyglądać w pełnym rozkwicie.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”