Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko musisz uwierzyć że się ociepli, u mnie do południa też sypał śnieg a teraz jest plus 3 stopnie.
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kogra pisze:Oj tak Dorotko, z pewnością wszyscy mamy dość już tej szarugi, tej zimy, braku słoneczka i tej chandry która nas przygniata. Tych obolałych kości , nieposłusznych mięśni i zbędnych kilogramów niemiłosiernie przyrastających nam od siedzenia przed kompem i telewizorem.
Dość już zimy :!: :!: :!:
Grażynko musiałam zacytować Twoje słowa bo bardzo dokładnie oddają moje odczucia. :evil:

Dzięki za piękne, ciepłe zdjęcia. Taka pogoda, taki nastrój i w ogóle tak piękny ogród wydaje się nierealny gdy spojrzy się za okno.
Ze wszystkich pór roku, też najbardziej kocham wiosnę, a ona niestety tak szybko mija. :(
Ważne jednak, że w ogóle jest. :D :D :D
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Grażynko, wysyłam Ci trochę słoneczka - u mnie dziś pieknie świeci.. a po śniegu juz śladu nie ma :)
Obrazek
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

lila31 pisze:
kogra pisze:Oj tak Dorotko, z pewnością wszyscy mamy dość już tej szarugi, tej zimy, braku słoneczka i tej chandry która nas przygniata. Tych obolałych kości , nieposłusznych mięśni i zbędnych kilogramów niemiłosiernie przyrastających nam od siedzenia przed kompem i telewizorem.
Dość już zimy :!: :!: :!:
Grażynko musiałam zacytować Twoje słowa bo bardzo dokładnie oddają moje odczucia. :evil:

:D :D :D
I moje również! :( :( :(
Po śniegu i mrozie ani śladu, ale jest tak paskudnie, że aż się wyjść do ogrodu nie chce.
A o słoneczku, mogę tylko pomarzyć!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Dzięki Wam za wsparcie dziewczyny. Przydało mi się na dzisiejszą chandrę. Gorzej już być nie może - deszcz, mgła, topniejący śnieg i taka szaruga, że przez cały dzień trzeba palić światło, bo nic nie widać w domu. Okropność :twisted: :twisted: :twisted: :!: :!: :!:

Ale dla pocieszenia, dla Was kochane dziewczyny i dla tych wszystkich którzy tutaj dzisiaj zajrzą trochę słoneczka, trochę kwiatków i trochę wiosny.
;:79

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Dziękuję za słoneczko i moc uścisków dla Ciebie śle ;:79
A mała czarodziejka wyczaruje uśmiech dla Ciebie :wink: :D Obrazek
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrze,że pokazałaś Grażynko coś na poprawę humoru, u mnie pogoda też depresyjna, a mnie złapała grypa to doła mam jeszcze większego.
Grażynko przeczytałam w jednym z ogródków nie pamiętam u kogo ,że robisz mikstury odkażające z czosnku, prosze napisz dokładnie jak robisz i jakie stosujesz proporcje.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Grażynko, dziękuję za te widoczki - PIĘKNIE u Ciebie!!! I już niedługo znów tak ślicznie będą wszystkie te kwiatki kwitły!!
Hmmm... ja tez tak chcę!! :D :D :D :D :D i kiedyś na pewno będę u siebie podziwiać takie cudeńka :D :wink:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko u Ani- Raczka przeczytałam przepis dziękuję na pewno zastosuję,jest prosty do wykonania, a człowiek kupuje chemię i tyle za nią płaci.
:D :D :D
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basieńko - dzięki za te buziaki i czarodziejkę. Ten uśmiech dzisiaj mi się przyda i to bardzo.Już od wczoraj mam takiego doła pogodowego, że aż strach. Ale wystarczy kilka miłych słów na forum i już człowiekowi robi się lżej . :wink: :lol:

Dorotko - napisałam już u Raczka o tym czosnku ale jeszcze powtórzę:
- 2 główki czosnku na litr wody, rozgnieść lub zmiksować i odstawić na 2 dni czasem mieszając. Potem dodać jeszcze litr wody, wymieszac i gotowe. Można dodać napar z szałwii, żeby wzmocnić jego działanie / z torebek lub świeżej - dużą garść / . Do oprysku trzeba oczywiście odcedzić przez drobne sitko.
Życzę Ci jak najszybszego powrotu do zdrowia - jeśli masz to pij dużo herbaty z kwiatów czarnego bzu i podbiału - a za 2 dni będziesz zdrowa :!:

Joluś - będziesz miała jeszcze piękniejszy ogródek, za niedługo.Jeśli czegoś poszukujesz to napisz w dziale - Poszukuję, wymienię - a bardzo szybko nie takie cudeńka będziesz miała u siebie - gwarantuję. :!: ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Grażynko, my Cię tu pocieszamy, a okazuje sie że to Ty najbardziej pocieszyłaś pokazując takie piękne zdjęcia.
Myślę że takiego pogodowego doła to ma nie jedna z nas. Oby zaświeciło słoneczko i już będzie lepiej.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Disiaj czuję się rozpieszczana !!!
Piękne zdjęcia ze swego ogrodu nam zafundowałaś,Grażynko!!!!( u Guci też "napasłam" oczy...)

Powiedz mi co jest na 10 zdjęciu?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabi - ja mam rzadko takie doły , ale jak już mnie złapie, to lepiej nie mówić. U mnie już 5 dzień jest tak ponuro, że się poddałam. Co za dużo to niezdrowo. A ja tak kocham słońce :!: :!:

Małgosiu - Ja też czuję się rozpieszczana postami dla odmiany. U Guci też napasłam oczy i szukam dalej. Tej pogody nie da się dłużej znieść. :twisted: Jest po prostu do d........ :!: :?
Na 10 - tym zdjęciu jest rdest - polygonum bistorta, bardzo wdzięczna roślinka, długo kwitnie różowymi kwiatami i jesienią powtarza kwitnienie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Kogruś, piękne zdjęcia. Tego mi było trzeba. Dziękuję :lol: Aż lżej się zrobiło na duszy. Jak my wszyscy pragniemy już ujrzeć wiosnę i te cudne kwiaty, jakimi nas obdarowuje.
Dla mnie wiosna to najpiękniejsza pora roku. Przyroda budzi się do życia :lol: ....i ja też ;:33 ;:3

U mnie śniegu nie ma i nie było. Jest ponuro i deszczowo, ale jeszcze odrobinę przecież wytrzymamy :wink: :lol:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cieszę się Marysiu, że też trochę odetchnęłaś oglądając wiosenne fotki. To wszystko już wprawdzie było a nowe jeszcze niewiadome, ale mam nadzieję, że równie piękne.
Ach,...... żeby choć trochę słoneczka..... :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”