Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko musiałam zacytować Twoje słowa bo bardzo dokładnie oddają moje odczucia.kogra pisze:Oj tak Dorotko, z pewnością wszyscy mamy dość już tej szarugi, tej zimy, braku słoneczka i tej chandry która nas przygniata. Tych obolałych kości , nieposłusznych mięśni i zbędnych kilogramów niemiłosiernie przyrastających nam od siedzenia przed kompem i telewizorem.
Dość już zimy![]()
![]()

Dzięki za piękne, ciepłe zdjęcia. Taka pogoda, taki nastrój i w ogóle tak piękny ogród wydaje się nierealny gdy spojrzy się za okno.
Ze wszystkich pór roku, też najbardziej kocham wiosnę, a ona niestety tak szybko mija.

Ważne jednak, że w ogóle jest.

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
I moje również!lila31 pisze:Grażynko musiałam zacytować Twoje słowa bo bardzo dokładnie oddają moje odczucia.kogra pisze:Oj tak Dorotko, z pewnością wszyscy mamy dość już tej szarugi, tej zimy, braku słoneczka i tej chandry która nas przygniata. Tych obolałych kości , nieposłusznych mięśni i zbędnych kilogramów niemiłosiernie przyrastających nam od siedzenia przed kompem i telewizorem.
Dość już zimy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Po śniegu i mrozie ani śladu, ale jest tak paskudnie, że aż się wyjść do ogrodu nie chce.
A o słoneczku, mogę tylko pomarzyć!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dzięki Wam za wsparcie dziewczyny. Przydało mi się na dzisiejszą chandrę. Gorzej już być nie może - deszcz, mgła, topniejący śnieg i taka szaruga, że przez cały dzień trzeba palić światło, bo nic nie widać w domu. Okropność
Ale dla pocieszenia, dla Was kochane dziewczyny i dla tych wszystkich którzy tutaj dzisiaj zajrzą trochę słoneczka, trochę kwiatków i trochę wiosny.

Ale dla pocieszenia, dla Was kochane dziewczyny i dla tych wszystkich którzy tutaj dzisiaj zajrzą trochę słoneczka, trochę kwiatków i trochę wiosny.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za słoneczko i moc uścisków dla Ciebie śle
A mała czarodziejka wyczaruje uśmiech dla Ciebie

A mała czarodziejka wyczaruje uśmiech dla Ciebie

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze,że pokazałaś Grażynko coś na poprawę humoru, u mnie pogoda też depresyjna, a mnie złapała grypa to doła mam jeszcze większego.
Grażynko przeczytałam w jednym z ogródków nie pamiętam u kogo ,że robisz mikstury odkażające z czosnku, prosze napisz dokładnie jak robisz i jakie stosujesz proporcje.
Grażynko przeczytałam w jednym z ogródków nie pamiętam u kogo ,że robisz mikstury odkażające z czosnku, prosze napisz dokładnie jak robisz i jakie stosujesz proporcje.
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, dziękuję za te widoczki - PIĘKNIE u Ciebie!!! I już niedługo znów tak ślicznie będą wszystkie te kwiatki kwitły!!
Hmmm... ja tez tak chcę!!
i kiedyś na pewno będę u siebie podziwiać takie cudeńka

Hmmm... ja tez tak chcę!!

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Basieńko - dzięki za te buziaki i czarodziejkę. Ten uśmiech dzisiaj mi się przyda i to bardzo.Już od wczoraj mam takiego doła pogodowego, że aż strach. Ale wystarczy kilka miłych słów na forum i już człowiekowi robi się lżej .
Dorotko - napisałam już u Raczka o tym czosnku ale jeszcze powtórzę:
- 2 główki czosnku na litr wody, rozgnieść lub zmiksować i odstawić na 2 dni czasem mieszając. Potem dodać jeszcze litr wody, wymieszac i gotowe. Można dodać napar z szałwii, żeby wzmocnić jego działanie / z torebek lub świeżej - dużą garść / . Do oprysku trzeba oczywiście odcedzić przez drobne sitko.
Życzę Ci jak najszybszego powrotu do zdrowia - jeśli masz to pij dużo herbaty z kwiatów czarnego bzu i podbiału - a za 2 dni będziesz zdrowa
Joluś - będziesz miała jeszcze piękniejszy ogródek, za niedługo.Jeśli czegoś poszukujesz to napisz w dziale - Poszukuję, wymienię - a bardzo szybko nie takie cudeńka będziesz miała u siebie - gwarantuję.

Dorotko - napisałam już u Raczka o tym czosnku ale jeszcze powtórzę:
- 2 główki czosnku na litr wody, rozgnieść lub zmiksować i odstawić na 2 dni czasem mieszając. Potem dodać jeszcze litr wody, wymieszac i gotowe. Można dodać napar z szałwii, żeby wzmocnić jego działanie / z torebek lub świeżej - dużą garść / . Do oprysku trzeba oczywiście odcedzić przez drobne sitko.
Życzę Ci jak najszybszego powrotu do zdrowia - jeśli masz to pij dużo herbaty z kwiatów czarnego bzu i podbiału - a za 2 dni będziesz zdrowa

Joluś - będziesz miała jeszcze piękniejszy ogródek, za niedługo.Jeśli czegoś poszukujesz to napisz w dziale - Poszukuję, wymienię - a bardzo szybko nie takie cudeńka będziesz miała u siebie - gwarantuję.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Gabi - ja mam rzadko takie doły , ale jak już mnie złapie, to lepiej nie mówić. U mnie już 5 dzień jest tak ponuro, że się poddałam. Co za dużo to niezdrowo. A ja tak kocham słońce
Małgosiu - Ja też czuję się rozpieszczana postami dla odmiany. U Guci też napasłam oczy i szukam dalej. Tej pogody nie da się dłużej znieść.
Jest po prostu do d........
Na 10 - tym zdjęciu jest rdest - polygonum bistorta, bardzo wdzięczna roślinka, długo kwitnie różowymi kwiatami i jesienią powtarza kwitnienie.

Małgosiu - Ja też czuję się rozpieszczana postami dla odmiany. U Guci też napasłam oczy i szukam dalej. Tej pogody nie da się dłużej znieść.

Na 10 - tym zdjęciu jest rdest - polygonum bistorta, bardzo wdzięczna roślinka, długo kwitnie różowymi kwiatami i jesienią powtarza kwitnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Kogruś, piękne zdjęcia. Tego mi było trzeba. Dziękuję
Aż lżej się zrobiło na duszy. Jak my wszyscy pragniemy już ujrzeć wiosnę i te cudne kwiaty, jakimi nas obdarowuje.
Dla mnie wiosna to najpiękniejsza pora roku. Przyroda budzi się do życia
....i ja też
U mnie śniegu nie ma i nie było. Jest ponuro i deszczowo, ale jeszcze odrobinę przecież wytrzymamy
Pozdrawiam

Dla mnie wiosna to najpiękniejsza pora roku. Przyroda budzi się do życia

U mnie śniegu nie ma i nie było. Jest ponuro i deszczowo, ale jeszcze odrobinę przecież wytrzymamy

Pozdrawiam
Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
- kogra
- Przyjaciel Forum
Cieszę się Marysiu, że też trochę odetchnęłaś oglądając wiosenne fotki. To wszystko już wprawdzie było a nowe jeszcze niewiadome, ale mam nadzieję, że równie piękne.
Ach,...... żeby choć trochę słoneczka.....

Ach,...... żeby choć trochę słoneczka.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki