Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Witaj cieplutko ja dziś byłam na działce termometry wskazywały 26 stopni w słońcu po śniegu ani śladu, ale na działce straszne błoto. Biedne te różyczki u Ciebie trzymam kciuki żeby odbiły pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu zrehabilitowałaś się w 100 %. Zdjęcia pokazują zaawansowaną wiosnę :D Róże u mnie tez wyglądają różnie i nawet przed ostatnimi mrozami jak dawały nadzieję to po nich już widzę konieczność cięcia do gruntu. No trudno! ważne żeby wszystkie odbiły. Hortensja to piękny okaz ;:333 Miłej niedzieli i dobrego tygodnia ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Wiosna i u Ciebie zagląda Zuziu,a te tulipanki ? to te ode mnie ? Hm... bo wszystkie do mnie poleciały!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Jaka pogoda u Ciebie nie była to i tak widać wiosnę ;:138 . Rośliny kwitną i zaczynają rosnąć a to dobry znak. U mnie róże w tej pierwszej i drugiej wersji i sama nie wiem których jest więcej :roll: . U mnie wczoraj i dzisiaj samo słońce dlatego wysyłam do Ciebie ;:3 ;:196 . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Zuziu! Nie narzekaj, bo wcale nie jest tak źle. ;:108
Kwitną pierwsze wiosenne kwiatuszki, ;:63 wychylają łebki nieco późniejsze, ;:333 a różyczki u wszystkich w tym sezonie loteryjne. ;:108
Ja już przed ostatnimi mrozami widziałam swoje: większość będę ciąć do ziemi, niestety. ;:223
Słoneczko dzisiaj mi dogrzewa roślinki, ale w nocy znowu ma być lekki mróz. ;:131 Jakoś ciężko się tej wiośnie maszeruje. Może sobie nogę złamała albo co.... ;:218
Pozdrawiam cieplutko ;:3 i dobrego tygodnia życzę. ;:3 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , widzę , że udało Ci się zrobić mały rekonesans . U Ciebie to chociaż coś już kwitnie bo u mnie jeszcze zero . Ciemierniki niestety przemarzły i bardzo mi szkoda bo miałam nadzieję obejrzeć je w tym roku .Tak jak piszesz też jeszcze nie grzebię bo narobię tylko szkód , trzeba poczekać do połowy kwietnia . Hortensje przytnę po świętach i też zdążę .Pracy co niemiara , jak zwykle , ale spokojnie jakoś damy radę , mamy tak co roku , więc to dla nas bułka z masłem .Troszkę znowu się ochłodzi , ale na szczęście na krótko . Pozdrawiam i więcej ;:3 życzę .Piękne kępki przebiśniegów . ;:oj
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Zuziu - wiosna u nas na tym samym etapie. Tulipany wyrsły mi chyba na tęsamą wysokość i teraz utrudniają dostęp do róż. Pokazujesz jedną przemarzniętą, własnie tak wygląda sporo u mnie. Zastanawiam się, czy dadzą radę odbić. Mam jednak nadzieję, że inne masz w lepszym stanie. Dobrze, że pokazałaś obciętą hortensję, swojej jeszczenie ruszyłam, ale na dniach ją obetnę. Potem pójdzie do szwagierki. Dłuży nam się ta niestabilna pogoda, prawda? Wczoraj było cieplutko, a dziś rano skrobałam samochód - taki klimat niestety.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Zuziu u mnie żurawki wyglądają fatalnie, niektórym wszystkie listki zbrązowiały i jestem ciekawa czy odbiją, a te które mam w doniczkach o dziwo wszystkie żyją. Bardzo duże hiacynty już masz, przebiśniegi to najlepsza oznaka wiosny, ja zawsze kupuję i nie mam bo chyba te cebulki są przysmakiem jakiś gryzoni bo zawsze giną.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Wiosną zapachniało. :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuziu aleś mnie wystraszyła tym pierwszym zdjęciem czarnej róży. ;:202 Mam nadzieję, że to jedyny taki egzemplarz. ;:168
Mówisz, że w sobotę było dla Ciebie za zimo? A ja z pomocą Ema odgruzowałam wtedy rabaty. ;:215 Teraz już nie czułabym piorunującego wstydu, gdybym przeczytała, że przechodziłaś obok mojej działeczki. ;:131 No pracy jeszcze co niemiara, bo trzeba pozbyć się chwastów, którym pozwoliłam radośnie hasać w drugiej połowie zeszłego sezonu... ;:124 Ale to już na spokojnie, po świętach jak piszesz...
Ale gigantyczna ta Twoja hortensja? ;:oj Ile lat ją masz? Moje to chude wypłosze. ;:224
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Obrazek

Wszystkim odwiedzającym mój wątek i nie tylko... Pisanych jajeczek, Wierzbowych bazieczek, Kiełbasy święconej, Dużo chrzanu do niej, Baby polukrzonej, Kukiełki plecionej, Zmartwychwstania w duszy I Wiosny... po uszy! życzy Zuzia.

Na posty odpowiem po świętach. ;:128
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Zuziu Tobie również wszystkiego dobrego w te Święta :)
Wiosna się budzi u Ciebie jak widać :) hortensja nawet bez liści i kwiatów prezentuje się bardzo fajnie :)
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam poświątecznie w piękny słoneczny dzień. ;:128 . Nareszcie pogoda dopisuje, oby jak najdłużej bo pracy na działce nie do przerobienia. Wczoraj po raz pierwszy ogarnęłam działeczkę ale tylko z grubsza..na wszystko potrzeba wielu dni ale i tak się cieszę z tego co zrobiłam. :tan . Dziś kości bolą, za dużo było jak na pierwszy raz. :;230

Iwonko..nareszcie mamy ciepełko, tak więc i roślinki troszkę ruszyły ze wzrostem, choć na niektóre trzeba jeszcze sporo poczekać. Co zaś tulipanów, liście są coraz większe. Zobaczymy jak będzie z kwitnieniem. ;:oj

Ewuniu..wczoraj właśnie przycięłam róże. ;:173 Dwie od razu wykopałam a trzy do końca nie byłam pewna więc zostawiłam..wyrzucić zdążę. Z pozostałymi powinno być ok. Najlepiej przezimowała angielka. ;:108

Beatko
..hiacynty jakie były podczas mojej ostatniej wizyty na działce takie są nadal. Liczę na to że obecne ciepłe dni sprawią że w końcu pokarzą swoje kolorki. W planie miałam podsypać je wczoraj nawozem, nie zdążyłam..za dużo pracy na raz. ;:173

Alu..dzięki za trzymanie kciuków za moje różyczki ;:168 . Doszłam do wniosku że te które przemarzły być może z mojej winy. ;:131 . Zlekceważyłam kopczykowanie..kopczyki zrobiłam nie wszystkim. Te które miały kopczyki żadna z nich nie zmarzła. Wszystko przez to że teraz takie zimy nie zimy, myślałam że będzie dobrze. ;:219

Marysiu..tak jak wyżej napisałam dwie róże nawet korzenie miały czarne więc wykopałam, trzy nie dają specjalnych nadziei ale..w jednym dniu tyle wyrzucić. ;:oj . Jeśli trzeba będzie..zdążę. Trudno, pogodzę się. Największą stratę jaką wczoraj dojrzałam był przemarznięty klon japoński. :cry: . Był moją dumą, tak mi ładnie zdobił..tego chyba nie przeboleję, był już taki ładny, duży.
Obrazek
Bożenko..tulipanki póki nie zakwitną nie rozpoznam gdzie które. ;:224 Za dużo miałam jesienią do posadzenia cebul, nie znaczyłam. Na pewno wszystko się znajdzie jak zakwitnie. ;:168

Ewelino...słoneczko i do mnie dotarło, za jego sprawą wczoraj rozpoczęłam sezon uczciwie pracując. ;:oj

Wszystko by się chciało na raz a tak się nie da. Na to potrzeba wielu dni. Najważniejsze że róże przycięte choć nie wiedziałam jak się za nie zabrać. ;:224

Lucynko....z różyczkami przemarzniętymi żal ale trzeba się pogodzić. Kupi się inne, żal tylko tego czasu jaki się czeka..kiedy to znów urośnie. U mnie na szczęście w nocy dziś było na + i niech tak już będzie zawsze. Również pozdrawiam i życzę ;:3

Eluś..co do ciemierników ku mojemu miłemu zaskoczeniu wczoraj mogłam się nimi troszkę nacieszyć. ;:128 . Pierwsze pączki co wypuściły przemarzły ale wypuszczały następne i te zakwitły. Nie udało mi się zrobić ładnych zdjęć, było piękne słońce ale w słońcu nie bardzo udaje mi się ładne zdjęcia zrobić. Niemniej popracowałam, dużo porobiłam a i tak końca nie widać. ;:306

ewka36jj- Ewuniu
..wczoraj wzięłam się za przycinanie róż, faktycznie przydał by się fachowiec od przycinania róż. ;:173 . Niestety nie mam takiego więc musiałam sama. Wspominałaś że prawidłowo powinno przyciąć się gałązkę aż do zdrowej tkanki. Niestety mnie się to nie udało bo bym musiała wszystko wyciąć bądż wywalić krzaka. Na szczęście jest kilka takich co po nich zimy nie widać.

CDN.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu..żurawki i u mnie są w opłakanym stanie. Myślę że odbiją ;:173 Co do przebiśniegów..u mnie nie giną jedynie przemieszczają się tam gdzie ich nie sadziłam. ;:oj

Joasiu...to prawda, zapachniało wiosną i z tego się cieszymy. Oby już żadne anomalia pogodowe niczego nie popsuły. ;:224

Aniu...takich czarnych róż jest kilka tzn wczoraj przycięłam do ziemi. Te są pod znakiem zapytania..może czasem od korzenia coś wypuści.. ;:224 . Aby nie było że tak tragicznie..jest kilka co mróz oszczędził. Aniu..o jakim wstydzie mówisz..po zimie zawsze jest bałagan. Dobrze że mojego nie widziałaś , ja dopiero wczoraj po raz pierwszy sprzątałam ;:306 . Ta hortensja to moja pierwsza zakupiona hortensja bukietowa dlatego największa...około pięciu lat. Następne też już doganiają. ;:173

Mariuszu..dzięki za życzenia. ;:128 Nareszcie pogoda dopisuje i z przyjemnością można popracować na działce. ;:3 życzę.

Moja wiosna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zuziu uwielbiam sasanki! Cudownie budzą się do życia! Zresztą cała przyroda dostaje kopa przy takiej pogodzie :)
Ja też ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”