Teraz ja - treissi
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tylko tak się zamyśliłam nad dracenkami. Jakich Ty szukasz? A to kocisko! Pancię drapać i defenbachię, no no no. Postrasz go moją zuzią, będzie jak

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli

Mi tam różności roślinne po głowie chodzą, w sumie dobrze, że nie zawsze wszystko udaje się dostać, bo gdzie to potem pomieścić
I tak, jak widzę możesz postawić coś zielonego na podłodze - u mnie by nie przeżyło 
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
tak tak tak ja chcętreissi pisze:Ewuniu możesz dostać całą szklaneczkę hihihi Ja mam już u siebie kilka benjaminków, więc nie potrzebne mi kolejne, a chętnych za wiele nie ma![]()
Zaraz wysyłam adres na PW
Marto ja też nie mam, ale dziewczyny już się zaoferowałyAlfaXIII pisze:Effa... ja chętnie przygarnę pstrokatego beniamina bo nie mam.
Kiedyś dostałam gałązkę ale nie przyjęła sie niestety
anoli pisze:Mi tam różności roślinne po głowie chodzą, w sumie dobrze, że nie zawsze wszystko udaje się dostać, bo gdzie to potem pomieścić
Ja mam to samo to co fajne to dostać nie mogętreissi pisze:Ilonko ja też nie jedną roślinkę bym chciała, ale w tej mojej mieścinie to nic kupić nie mogę
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Moja dracenka cały czas traci dolne liści - czym to może być spowodowane? Zastanawiam się czy jej nie odmłodzić - co wy na to? Myślałam, żeby ciachnąć tylko jeden pęd, ale nie wiem czy to dobry pomysł.

A to begonka. Chyba powinnam ją skubnąć, żeby się zagęściła. Tylko proszę o wskazówki jak to zrobić

I zroślicha. Była złamana i słabo się rozrasta. Możeby uciąć cały ten długi pęd i z czubek dosadzić do doniczki?

A to begonka. Chyba powinnam ją skubnąć, żeby się zagęściła. Tylko proszę o wskazówki jak to zrobić

I zroślicha. Była złamana i słabo się rozrasta. Możeby uciąć cały ten długi pęd i z czubek dosadzić do doniczki?

- anoli

Przemo gdzieś pisał, że ścięcie tylko jednego pędu bardzo opóźnia wybicie nowego. Jeśli chcesz żeby była niższa to odmładzaj
Jeśli nie może trzeba ją przesadzić, albo dokarmić i więcej pryskiwać? Begonka cudna, spoglądam na nią po różnych wątkach.
Zroślichę bym ciachnęła - będzie jej łatwiej 
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Ilonko też czytałam to co pisał Przemo o cięciu jednego pędu. Dlatego nie wiem co zrobić. W zasadzie to nie ważne czy będzie niższa czy wyższa tylko spójrz jakie ma długie gołe badylki. puszcza sporo listków od góry, a u dołu gupi. Spryskuję ją codziennie a nawoże co 2 tyg, więc nie wiem co jej dolega. W zeszłym roku w okresie letnim było tak samo