Rośliny doniczkowe - effa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Wam dziewczyny :D No z tym urządzaniem się to tak szybko nie będzie, teraz muszę zbierać kasę bo nie chcemy pchać się w jakiś duży kredyt, wiec póki co musimy jak najwięcej własnego wkładu uzbierać, myślę że to kwestia kilku lat... no ale lepszy rydz niż nic.
Zresztą jak na razie to tam dopiero zaczynają robić cokolwiek - uklepywać i nawozić żwir na drogi, i dopiero będą zbroić te działki, więc to też trochę potrwa. A teren jest po pastwiskach.
Dzisiaj po obiadku właśnie siedliśmy na rowery i pojechaliśmy na działkę a potem taka wycieczka rowerowa była :lol: w sumie zrobiliśmy 39km z przystankiem w lesie bo M foty pstrykał a ja się opalałam 8) ;:3
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W lesie się opalałaś? :shock: A drzewa Ci słonka nie zasłaniały? ;:191 ;:191 ;:191
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

poprawka - na polance w lesie :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

ale mnie długo nie było a a tu takie fajnosci u ciebie i ten króliczek no po prostu cudny!!!!!!
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Ewuniu ależ fajnie , stałaś się posiadaczką ziemską :D :D :D
Gratuluję i cieszę się razem z Tobą.
Domek wybudujesz i to szybciej niż myślisz, jak człowiek ma jasny cel to szybko do niego dąży .
(coś o tym wiem :D :D :D )
Teraz masz gdzie jeździć rowerem i spędzać miło czas z M .
Ile przed Wami omawiania planów i koncepcji ,to coś superowego :P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Jagódko :D wiem że takie planowanie jest superowe ale też wiem ze będziemy się spierać w różnych kwestiach bo tak samo było przy kupnie mieszkania :lol:
- ta półka ma być tak -nie tutaj żadnej półki nie będzie
- meble w kuchni w kolorze jasnym - nie mają być ciemne bo ty w kuchni siedzieć nie będziesz więc to ja zadecyduje... itp. itd. :lol:

A z tymi celami masz rację jak się do czegoś dąży to w końcu się to osiąga. Oglądaliśmy już nawet projekty domów :wink: A jutro to ja się chyba przejdę i totka puszczę - nóż widelec się uda :wink:

A propo domków to w mojej okolicy jest taki ładny góralski z bali postawiony, a do tego mają taki wielgachny ogród z jeziorkiem, laskiem. Pełno tam zielonych iglaków, krzewów, ławeczek. Po prostu aż dech w piersi zapiera. Takie coś to bym chciała... eh może uda mi się pstryknąć kiedyś fotkę to wam pokażę. Przedwczoraj jak przejeżdżałam koło niego rowerem to stanęłam i tak z 10 minut przez szparę między pnączami podglądałam :oops: ale szczęka to mi normalnie opadła z wrażenia, tylko pozazdrościć takiego domku i tak urządzonego ogrodu...

A z wiadomości zielonych to:
1. gałązki nagarbii niestety się nie ukorzeniły :cry:
2. Pachypodium zrobiła się super czuprynka :D
3. Na opuncji potwierdziło się że to kolejny jej człon a nie kwiat
4. pomidorki od tego słoneczka zaczeły się lekko czerwienić :lol:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

w totka nie wygrałam :cry: niestety... a w dodatku to dzisiaj jakiegos pecha mam, same kłopoty i problemy w pracy, a zaczęło się już wczoraj od godziny 17. Eh, normalnie dzisiaj 13-sty jest czy co? :? Ja chcę już do domu... :(
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Nie martw się jutro będzie lepiej - trzymam za to kciuki :)
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Anolka :D dlatego postanowiłam zajrzeć na forum i trochę się zrelaskować wśród roślin:wink:
a jutro też mam nadzieję że będzie lepiej :wink:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

Wszystkie rośliny mi się bardzo podobają, po zobaczeniu Twoich roślin mam ochote iść do sklepu i zaopatrzyć się w jeszcze więcej pięknych i ciekawych roślin :) Tylko u mnie zbytnio takich sklepów nie ma :P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Karolu za odwiedziny :D Ja swoich roślin też sporo na wyjazdach kupiłam, bo moje kwiaciarnie nie są tak dobrze zaopatrzone, no i jeszcze część na kiermaszach kwiatowych które od czasu do czasu odbywają się w moim miescie. A może jakiś szybki wypad np do Gliwic zrobi efekt, co? Tam pewnie jest większy wybór? :wink:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

jak się czuje twój króliś jak ząbki ? Obrazek
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gosiu :D Mam nadzieję, że lepiej :? Byliśmy w piątek u wetki, potem przyszedł drugi wet i we dwoje borowali mu te trzonowe ząbki przez jakieś pół godziny... Mój M trzymał go zawiniętego w ręczniku, wetka przytrzymywała języczek a wet piłował, potem cążkami odciął kawałek. Ten kawałek przypominał kolec długości 4mm, czyli przed borowaniem był dłuższy - nie dziwo że go to bolało i nie mógł jeść... Poza tym zrobił mu się torbiel na policzku od tego zęba. W każdym razie w końcu został usunięty cały ten wywinięty kawałek. Teraz ma wszystko jeszcze podrażnione. Dostał glukozę, witaminy i antybiotyk w zaszczyku. Biedaczek się strasznie stresował, zresztą ja też cały czas chodziłam wokół nich cała w nerwach. Co chwila wydawał z siebie świszczące dźwięki więc trzeba było przestawać żeby mu krzywdy nie zrobić. U królików jest ten ból, że przy nagłym wyrwaniu się łatwo uszkadzają sobie kręgosłup, więc stres był okropny :( Kolejna kontrola we wtorek.
Kurczę z takimi zwierzakami to jak z małymi dziećmi bo nie powiedzą co ich boli co dolega, tylko samemu trzeba dojść o co chodzi :? Poza tym dorosły człowiek uleży spokojnie, czy dziecko czy zwierzak już niestety niekoniecznie co jest dużym utrudnieniem.

Wczoraj przeszła u nas burza a gradem :( poniszczyło mi pomidorki bo powywracało donice, kwiatki też stratowało :( w donicach leżał grad, nie było widać ziemi - dokładnie tak jak ostatnio w Krakowie co Basia na zdjęciach swoich pokazywała... Dobrze, że zdążyłam schować donicę z kaktusami i ciborę bo pewnie nic by z nich nie było. Mimo że mam daszek wszystko tak zacinało, że rośliny które miałam na parapecie też stratowało. Ten grad tak walił w szyby jakby ktoś kamieniami rzucał - aż się obawiałam żeby szyba czasem nie poszła. Ciekawa jestem czy czasem samochodu nam nie uszkodziło bo parkujemy pod blokiem. Po obiadku oglądniemy.
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Biedny króliś ;:168 mój na szczęście nie ma problemów z ząbkami, ale wet mnie ostrzegał. Wymiziaj uszatka za te cierpienia.
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze Olu wymiziam na pewno :D U niego problemy zaczęły się dopiero teraz, w wieku 5,5lat. I to tak ni z tego ni z owego się wzięło.
Jedno wiem na pewno jak królik zacznie zgrzytać zębami to oznacza to, że coś się dzieje, tylko akurat ciężko było wcześniej zdiagnozować, że to akurat o zęby chodzi bo jadł wszystko bez problemu, dopiero jak zaczął mlaskać przy jedzeniu i słabiej jeść wtedy to wyszło. Trzeba dokładnie obserwować swojego małego pupila :roll: bo on nam niestety o tym sam nie powie... :roll:
Pozdrawiam Ewa
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”